Зубко заявляє про "рейдерську атаку" на будівельну реформу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Окружний адмінсуд Києва призупинив вступ в силу нових державних будівельних норм.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, передає прес-служба Мінрегіону.

"Мінрегіон впроваджує європейські державні будівельні норми. Ми розуміли, що це не просто, і опір буде. Сьогодні це стало очевидним. З 1 вересня набуває чинності наш новий ДБН" Планування і забудова територій ". Сьогодні ми отримали рішення окружного адміністративного суду Києва, який задовольнив позов ландшафтної компанії про призупинення дії наказу Мінрегіону "про затвердження ДБН", - зазначив Зубко.

За його словами, ДБН розроблялися з однією метою - забезпечити безпеку і комфорт громадян. Усунути всі ті недоліки, які існували ще з радянських часів.

Чиновник підкреслив, що ДБН щодо планування і забудови територій не переглядався з 2002 року. До його розробки були залучені профільні експерти, архітектори та проектанти, будівельники і громадські активісти. Проведено безліч відкритих обговорень, враховані пропозиції всіх учасників та громадськості. Вони пройшов перевірку базової організації і узгоджені з усіма органами влади.

"Від усієї нашої команди і експертів ми чули одне: стару ситуацію залишати більше неможливо! Тому що висотність і щільність забудови повинна мати чітке обмеження, і нашими новими ДБН ми ввели" блакитну лінію ". Зелені території повинні бути збережені, і ми ввели" зелену лінію ". Ми посилили норми з безбар'єрності та доступністю, посилили умови безпеки громадян, передбачили обов'язковість будівництва дитсадків і шкіл; вдосконалили систему дорожнього руху; упорядкували парковки. і ще багато всього, що вже на ст дии планування і проектування повинно забезпечити комфортне проживання для людей ", - розповів Зубко.

Після опублікування 23 квітня 2018 року Наказу Мінрегіону про затвердження ДБН, для всіх зацікавлених сторін було 90 днів, протягом яких вони мали можливість отримати необхідні роз'яснення, процедурно підготуватися до вступу в силу.

"Мотиви судової атаки нас - відстрочити вступ в дію нових ДБН, відстрочити введення європейських норм безпечного та комфортного життя. Суд застосував спрощене виробництво, провівши засідання в закритому режимі, що не дозволило відстояти позицію Мінрегіону, розробників ДБН і громадськості", - підкреслив Геннадій Зубко .

"Тому команда Мінрегіону буде відстоювати свою позицію всіма законними методами. Ми підготували подання до суду про проведення розгляду справи відкрито і прозоро. Ми підготували клопотання про скасування запобіжного заходу. Ми розуміємо, що це не остання спроба зупинити реформу з боку тих, хто має на меті тільки прибуток, але не хоче будувати за цивілізованими європейськими нормами і стандартами ", - додав він.

Раніше повідомлялося, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства планує змінити вимоги до розміру вікон при будівництві будівель.

економічна правда

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online