NEWSru.com :: Коллайдер зобразив Великий вибух, але вчені вже пояснили, що було до "народження Всесвіту" (ВІДЕО)

На Великому адронному колайдері отримана кварк-глюонна плазма - стан речовини, що існував у Всесвіті через 0,00000000001 секунди після Великого вибуху. Вона виникла в результаті зіткнень високоенергетичних важких іонів - ядер свинцю
Зіткнення пучків свинцю в ВАК продовжиться до 6 грудня. Потім колайдер буде зупинений на два місяці для виробництва регламентних робіт
Вивчення кварк-глюонної плазми допоможе не тільки зрозуміти, як виглядав Всесвіт відразу після народження, а й вивчити процес формування сучасної матерії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На Великому адронному колайдері отримана кварк-глюонна плазма - стан речовини, що існував у Всесвіті через 0,00000000001 секунди після Великого вибуху. Вона виникла в результаті зіткнень високоенергетичних важких іонів - ядер свинцю, пише Газета.ru .

"Воістину вражає те, як швидко експерименти прийшли до цих складних фізичних результатів", - заявив Серджіо Бертолуччі, директор Європейського центру ядерних досліджень (CERN) по дослідженнях, слова якого наводить прес-служба організації.

- Британський вчений пояснив, що було до Великого вибуху

Кварк-глюонна плазма - це стан речовини, при якому дрібні частки - кварки і глюони - не притягають один одному, і тим самим не з'єднуються в протони, нейтрони або ще які-небудь атомні ядра. Гаряча кварк-глюонна плазма поводиться, як рідина з дуже низькою в'язкістю (ідеально текуче середовище). Вивчення кварк-глюонної плазми допоможе не тільки зрозуміти, як виглядав Всесвіт відразу після народження, а й вивчити процес формування сучасної матерії.

Зіткнення пучків свинцю в ВАК продовжиться до 6 грудня. Потім колайдер буде зупинений на два місяці для виробництва регламентних робіт.

Великий адронний коллайдер - найбільший і найпотужніший у світі кільцевий прискорювач елементарних частинок. Він знаходиться під землею в 27-кілометровому тунелі, що проходить під територіями Швейцарії і Франції недалеко від Женеви в Європейському центрі ядерних досліджень (CERN).

Активна фаза роботи колайдера почалася в кінці травня 2010 року. Чотири детектори гігантського приладу (CMS, ATLAS, ALICE і LHCb) займаються вивченням стану речовини у Всесвіті відразу після Великого вибуху, пошуками бозона Хіггса - частинки, яка дає початок масі у Всесвіті, а також пошуком "нової фізики" - явищ за межами Стандартної моделі , панівної сучасної теорії фізики частинок.

Всесвіт існував і до Великого вибуху, вважає британський учений

Тим часом сама теорія народження Всесвіту в результаті Великого вибуху в даний час ставиться під сумнів деякими фахівцями. Можливо, Всесвіт існував і до нього, а Великий вибух - це всього лише регулярно повторюється подія, яка знаменує зародження нового циклу життя Всесвіту. Цю теорію висунули професор Оксфордського університету Роджер Пенроуз і професор Єреванського державного університету Ваге Гурзадян.

Прийнято вважати, що Великий вибух стався близько 13,7 млрд років тому, і з нього почалося існування Всесвіту. Через 300 тисяч років після Великого вибуху зародилося реліктове радіовипромінювання. Аналіз його слідів і наштовхнув професорів на їхню теорію, пише газета The Daily Mail .

Посилаючись на дані, отримані WMAP (Wilkinson Microwave Anisotropy Probe - космічний апарат NASA, призначений для дослідження реліктового випромінювання), вони виявили сліди випромінювання, що відносяться до ще більш давнім часом, ніж Великий вибух.

На картах реліктового випромінювання вони знайшли 12 концентричних кіл, з них деякі мають у своєму складі до п'яти кілець. Поділ кола на п'ять кілець означає, що в період існування об'єкта, який відображає це коло, було відзначено п'ять масштабних подій.

Концентричні кола виникають навколо галактичних скупчень. На думку Пенроуза і Гурзадяна, кола стали відображенням надзвичайно потужних гравітаційних хвиль радіації, викликаних зіткненнями гігантських чорних дір. Відбулися ж ці зіткнення в "попередньої вічності" - до Великого вибуху.

Це означає, що Всесвіт переходить з однієї "вічності" в іншу, що супроводжується зіткненнями сверхгигантских чорних дір і Великими вибухами.

В кінцевому рахунку чорні діри поглинуть всю матерію у Всесвіті, вважає професор Пенроуз. Зі знищенням матерії залишиться лише енергія. А вона, в свою чергу, викличе новий Великий вибух і нову "вічність".

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online