Як взяти квартиру в іпотеку, в тому числі без першого внеску

  1. Порядок дій при покупці квартири в іпотеку
  2. Послуги ріелторів та іпотечних брокерів
  3. Як взяти іпотеку без першого внеску
  4. застава
  5. Споживчий кредит в якості першого внеску
  6. Материнський капітал в якості початкового внеску

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Купівля квартири в іпотеку - дуже серйозний крок для позичальника, до якого потрібно ставитися з усією відповідальністю Купівля квартири в іпотеку - дуже серйозний крок для позичальника, до якого потрібно ставитися з усією відповідальністю. Тим більше, що сам іпотечний кредит - не така вже й проста штука, тому в ньому потрібно досконально розбиратися, щоб бути впевненими в тому, що берете відповідну іпотеку на квартиру. А ми вам в цьому допоможемо.

  • початковий внесок приблизно 30% від вартості квартири;
  • заставу у вигляді нерухомості, що купується;
  • страхування життя і здоров'я, а також об'єкта покупки;
  • наявність хорошої кредитної історії ( перевірити онлайн );
  • сума виплат не повинна перевищувати половини доходу позичальника.

Порядок дій при покупці квартири в іпотеку

Не потрібно відразу шукати квартиру. Спочатку ви повинні дізнатися, чи можуть вам взагалі дати іпотеку.

  1. Вибір банку. Якщо ви хочете взяти іпотеку на пайове будівництво квартири, потрібно дізнатися, в яких банках акредитовані забудовники, у яких ви потенційно можете купити житло, і вибирати тільки серед цих банків. Так ви мінімізуєте ризик зіткнутися з недобросовісним забудовником.

    Не поспішайте радіти пропозиціям з низькими процентними ставками. Повірте, такий варіант можливий тільки при дотриманні найсуворіших банківських умов, які мало кому по силі (наприклад, великий початковий внесок). Деякі банки встановлюють комісію за дострокове погашення іпотеки і ліміти, до настання яких погашати кредит достроково можна.

    Вивчіть кілька іпотечних програм. Якщо щось незрозуміло, зателефонуйте в банки і уточніть.

  2. Збір та подання документів в банк. Подайте заявки в 2-3 банку з усіма документами. При одночасній подачі Заявок ви за швидше дізнаєтеся рішення банків.
  3. Аналіз документів банком, оцінка платоспроможності позичальника, схвалення заявки. Банк ретельно перевіряє ваші документи, кредитну історію, залучення до відповідальності і так далі. Чим більше банк буде про вас знати, тим простіше йому видати іпотечний кредит, а при повній відповідності його вимогам у вас буде шанс отримати кредит зі зниженою процентною ставкою. Серед банків, які схвалили заявку, вибирайте кращу пропозицію і приступайте до пошуку підходящої квартири.
  4. Пошук квартири. Банки дають 2-4 місяці на пошук житла для оформлення іпотеки. Якщо ви не встигнете, доведеться подавати заявку заново. Якщо банк не видав самостійно, попросіть документ про підтвердження схвалення кредиту на покупку квартири. Він потрібен продавцеві, щоб бути впевненим в тому, що ви можете купити квартиру.
  5. Подача в банк документів по квартирі. Як правило, у продавців вже зібрані всі необхідні документи. Якщо ви будете купувати квартиру у фізичної особи, про всяк випадок потрібно перевірити його довідки по житлу. Може виявитися, що на квартиру має право ще хтось, або на неї накладено обтяження і т. Д.

    Бажано особисто звернутися в федеральну реєстраційну службу і отримати довідку про відсутність обтяжень та обмежень.

  6. Розгляд документів банком. Юристи перевірять документи протягом декількох днів і складуть свій пакет доків для оформлення іпотеки.
  7. Оцінка квартири. Банк наймає оціночну компанію (любо у них є свої оцінювачі) для оцінки квартири, яка після виїзду на місце і фотографування розраховує середньоринкову вартість житла.
  8. Оформлення іпотеки. У призначений банком день продавець і покупець зустрічаються і підписують договір купівлі-продажу і кредитний договір. Далі ви реєструєте ці документи в Росреестра . Через кілька днів вони видадуть вам свідоцтво на придбане житло з позначкою про заставу. Потім ви оформляєте страховку на квартиру, своє життя і здоров'я, після чого уявляєте свідоцтво зі страховкою в банк і отримуєте гроші особисто або вони переводяться відразу продавцю.
  • комісія за відкриття і ведення кредитного рахунку;
  • оренда банківського осередку, якщо використовуються готівкові гроші;
  • оплата послуг з оцінки нерухомості;
  • комплексне іпотечне страхування;
  • різні державні мита.

Послуги ріелторів та іпотечних брокерів

Якщо ви не любите зайву метушню з документами або боїтеся щось десь недоглядіти або в чомусь помилитися, зверніться в ріелторську компанію або до іпотечного брокера.

Ріелтор допоможе вибрати відповідну квартиру, а брокер створити взаєморозуміння з банком (також брокер допоможе вибрати найбільш підходящий вам банк). Вони підкажуть, що, коли і як робити. Але не безкоштовно. Але в окремих випадках саме з їх допомогою можна заощадити непогану суму.

Вибирайте ріелторів і брокерів за рекомендацією і хто давно на ринку з позитивною репутацією.

Як взяти іпотеку без першого внеску

Які потрібні документи

  • паспорт;
  • ІПН;
  • довідки: з наркологічного і психоневрологічного диспансерів, з БТІ, з податкової інспекції;
  • страхове свідоцтво державного пенсійного страхування;
  • копія трудової книжки, завірена роботодавцем;
  • свідоцтво про укладення / розірвання шлюбу;
  • виписка з Єдиного державного реєстру прав на нерухоме майно;
  • звіт про оцінку приміщення, проведеної незалежним експертом;
  • правовстановлюючі документи на нерухомість;
  • документи, що засвідчують право власності на додаткову нерухомість, яка йде в заставу.

Також, швидше за все, банк зажадає від позичальника страхування життя, здоров'я і нерухомості, що купується.

застава

При наявності порівнянного з розміром іпотечного кредиту майна, яке ви можете зробити заставою, банк може дати іпотеку на більш вигідних умовах, ніж без нього.

Мінус в тому, що під час дії виплат по іпотеці зі своєю старою квартирою не можна робити ніяких угод (наприклад, якщо ви хотіли здавати її, а виручені гроші додавати до виплат по кредиту).

Ще один нюанс: вартість кредиту повинна становити 80-90% вартості вашого майнової застави. Наприклад, якщо ви хочете взяти іпотеку на суму 3 000 000 рублів, ваша нерухомість повинна коштувати 3 300 000-3 600 000 рублей. Якщо ціна нерухомості не дозволяє покрити суму кредиту, можна додати вартість рухомого майна - автомобіля.

Споживчий кредит в якості першого внеску

Ви оформляєте 80-90% вартості квартири або будинку в вигляді іпотеки, а відсотки, що залишилися оформляються споживчим кредитом, яким ви оплатите початковий внесок. У цьому випадку банк видасть гроші на звичайних умовах (внесок-то ви внесли).

Ви повинні розуміти, що в такому випадку вам доведеться одночасно виплачувати два кредити. Банки навряд чи нададуть вам таку можливість, оскільки вони рідко дозволяють своїм клієнтам брати кредити і виплачувати щомісяця більшу частину своїх коштів.

Материнський капітал в якості початкового внеску

Материнським капіталом можна як погасити заборгованість по іпотеці, так і надати його в якості початкового внеску.

Якщо ви частково використовували материнський капітал, для першого внеску він уже не підходить, тільки для погашення.

Банку буде спокійніше, якщо до сертифіката материнського капіталу ви додасте раніше накопичені кошти, які збільшать початковий внесок, тим самим скоротивши термін іпотеки або знизивши відсотки по виплатах.

Поділіться з тим, кому це допоможе

Ще про іпотеку

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online