Як правильно оформити іпотеку без початкового внеску

  1. Купити квартиру в іпотеку без початкового внеску
  2. для квартири
  3. Іпотека з додатковим кредитом на початковий внесок
  4. Програми з використанням материнського капіталу та інших соціальних субсидій
  5. Військова іпотека і придбання квартири
  6. Як отримати
  7. Кредит без початкового внеску можна отримати різними способами
  8. Іпотека без первісного внеску
  9. Чому це невигідно
  10. Що пропонують банки
  11. Сбербанк
  12. ВТБ 24
  13. «Дельтакредит»
  14. Іпотечний калькулятор Ощадбанку без початкового внеску
  15. Іпотека з державною підтрімкою
  16. Рефінансування житлових кредитів
  17. Іпотека плюс материнський капітал
  18. ВТБ-24 за двома документами

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як оформити іпотеку без початкового внеску День добрий, читачі! Звернулися до мене вчора далекі родичі з питанням, як оформити іпотеку без початкового внеску.

Дочка несподівано завагітніла, тому вирішили на швидку руку зіграти весілля.

Але жити з батьками майбутня осередок суспільства не хоче, потрібна їм окрема квартира, а грошей на неї немає взагалі.

Єдиним виходом вважають іпотеку. Осторонь залишатися я не став, допоміг, рідня як-ніяк. Якщо і перед вами стоїть квартирне питання, а фінансової можливості на початковий внесок немає, то матеріал для вас.

Зміст статті:

Купити квартиру в іпотеку без початкового внеску

Іпотечні кредити виступають в ролі чи не єдиного інструменту, який дозволяє пересічному громадянину обзавестися житлом. Збирати гроші самостійно протягом великого терміну досить проблематично. І навіть тим людям, які на це здатні, не гарантована можливість придбання бажаної житлоплощі.

Попередження!

Проблема в тому, що житло постійно дорожчає і за ціною на квартиру можна ганятися все життя. Іпотечний же кредит дозволяє зафіксувати вартість житла на одному рівні, зрозуміло, сплативши за це банку певний відсоток.

При оформленні іпотечного позики переважна більшість банків вимагає внесення початкового внеску в розмірі якоїсь частки від ціни на обране житло (від 10% і більше). Для кредитора наявність такої суми грошей у позичальника означає достатній рівень його платоспроможності. Однак навіть 10% від середньої вартості житла - це величезні гроші для звичайних громадян.

Деякі категорії (молоді сім'ї, співробітники бюджетної сфери, військовослужбовці, поліцейські і т.д.) просто не в змозі зібрати таку суму. Для них є кілька можливостей купити квартиру в іпотеку без початкового внеску, це:

  • кредитні програми, що дозволяють взяти позику на всю вартість житла;
  • кредитні програми, що передбачають додатковий кредит на внесення початкового внеску;
  • програми з використанням материнського капіталу та інших соціальних субсидій;
  • військова іпотека.

Розглянемо кожне з цих напрямків докладніше.

для квартири

Протягом останніх декількох років ринок іпотечного кредитування стрімко розвивався. Все більше число банків додавали іпотечні програми в перелік своїх послуг, що породило значну конкуренцію і необхідність залучення потенційних позичальників.

Увага!

На цьому тлі в життя стали вводитися особливо ризиковані кредитні програми, на кшталт кредитування будівництва будинку або нежитлової нерухомості. У тому числі і почали з'являтися програми, що дозволяють взяти іпотечний позику, не вносячи початковий внесок.

Суть такого кредиту в тому, що банк видає позичальникові позикові кошти на 100% вартості квартири. Зрозуміло, при цьому встановлюється більш висока процентна ставка. Можуть бути присутніми різні комісії за оформлення позики. Проводиться більш жорстка перевірка платоспроможності позичальника і ліквідності об'єкта застави. Все це дозволяє банку мінімізувати ризики при видачі такої позики.

Однак в кінці 2014 року відбулася кілька подій, які докорінно змінили ситуацію в кредитній сфері в цілому і в іпотечному сегменті зокрема. Після того, як керівництво ЦБ для припинення валютних спекуляцій різко підвищило ключову ставку кредитування до 17%, банки змушені були переглядати свої кредитні пропозиції.

При цьому переважна більшість позик без початкового внеску було заморожено. Можливо, після стабілізації ситуації в економіці і зниження ключової ставки, ці кредитні продукти знову повернуться на ринок.

Іпотека з додатковим кредитом на початковий внесок

Цей вид кредитів з'явився в той же час, що і попередній: під час бурхливого розвитку іпотечного кредитування. В рамках такої позики позичальнику видається сума на придбання житла на загальних для всіх іпотечних кредитів умовах за мінусом початкового внеску.

І паралельно дається ще один кредит, вже на суму початкового внеску, як правило, під заставу наявної у вартості позичальника нерухомості. Такий займ має ряд особливостей:

  1. позичальник повинен мати у власності нерухоме майно, яке можна буде передати банку в заставу;
  2. процентна ставка по позиці на початковий внесок буде вище, ніж за основним;
  3. термін кредитування також буде значно меншим.

Варто відзначити, що багато банків, заявляючи про відсутність початкового внеску за деякими своїми програмами, мають на увазі саме такий варіант кредитування, що може збити з пантелику. Тобто позичальнику пропонується взяти додатковий позику на більш жорстких умовах і це необхідно враховувати. У той же час, такі програми більш поширені в порівнянні з попередніми.

Програми з використанням материнського капіталу та інших соціальних субсидій

Такі програми діють у багатьох банках, які співпрацюють з бюджетними організаціями. Суть їх полягає тому, що в якості початкового внеску використовуються кошти житлової субсидії, виділеної позичальнику в рамках тієї або іншої соціальної програми.

Порада!

При цьому можливий варіант додаткового кредитування на початковий внесок, як і в попередньому варіанті з тією різницею, що такий кредит буде погашений через кілька місяців, коли позичальник оформить все необхідне для перерахування грошей з бюджету в банк.

Для отримання позики з використанням субсидії необхідно виконати такі кроки:

  1. стати учасником відповідної соціальної програми (Материнський капітал, Молода сім'я, Молоді вчителі, Молоді вчені і т.д.) і отримати сертифікат;
  2. подати в банк, що працює з житловими сертифікатами, заявку на іпотеку;
  3. отримати позитивне рішення про видачу позики і вибрати об'єкт нерухомості;
  4. підписати договір іпотеки, виплатити продавцю вартість житла і переоформити на себе право власності;
  5. відправитися до відповідного управління з документами по іпотечній угоді і подати заявку на перерахування коштів банку.

Як правило, скористатися такими програмами можуть окремі категорії громадян (бюджетники, вчителі, вчені і т.д.) або ті, хто стоїть на черзі на поліпшення житлових умов. Такий варіант кредитування призначений для найбільш незахищених верств населення.

Військова іпотека і придбання квартири

Військова іпотека і придбання квартири Військову іпотеку видають багато банків.

Такий кредит повністю оплачується за рахунок держави, включаючи і суму початкового внеску.

Для того, щоб купити квартиру в іпотеку без початкового внеску, військовослужбовцю необхідно буде зареєструватися в якості учасника Накопичувально Іпотечної Системи, після чого прослужити в ВС РФ три роки.

Це необхідно для того, щоб на його рахунку в системі накопичилася сума, якої буде достатньо для внесення початкового внеску за рахунок бюджетних коштів. Втім, військовослужбовець може оформити кредит і раніше, однак при цьому йому доведеться вносити початковий внесок власними грошима.

Варто зазначити, що в рамках військової іпотеки кожному військовослужбовцю, в загальному, виділяється певна сума, яка в середньому становить близько 3 мільйонів рублів. Якщо службовець ЗС РФ бажає придбати більш дороге житло, то йому доведеться доплачувати відсутню суму з власних коштів.

джерело: kreditipo.ru

Як отримати

Власне житло зараз потрібно багатьом сім'ям, але більшості потребують, купити нерухомість без іпотеки важко, так як відсутні необхідні заощадження. І в зв'язку з цим деякі банки зараз розробляють нові види іпотечного кредитування без початкового внеску.

Першими банками, які створили прецедент і скасували початковий внесок в 2006 році, стали «Внешторгбанк 24» і «Банк Москви», пояснюючи цей крок тим, що саме брак накопичень для внеску - перша причина для неодержання іпотечного кредиту.

Попередження!

Такі кредити для банків представляють підвищені ризики, зокрема ризик неповернення, і сам клієнт може не впоратися з борговим навантаженням, в той час, як перший внесок є для банку «страховкою» від падіння цін на нерухомість і при найгіршому розкладі (дефолт позичальника і падіння цін на нерухомість) дозволить уникнути серйозних втрат.

Початковий внесок - це частина вартості житла, яка необхідна позичальникові, щоб отримати іпотечний кредит. Іпотечні програми різних банків відрізняються початковим внеском, який може становити від 0% до 75% вартості житла, що купується. Джерелом першого внеску можуть бути заощадження, продаж наявного житла.

Чим більшим початковим внеском володіє позичальник, тим більший іпотечний кредит він може отримати, інакше він може скоротити термін кредитування і переплату за житло, що купується. Скориставшись іпотечним калькулятором, можна підібрати оптимальний розмір іпотечного кредиту і його термін.

Якщо початковий внесок становить 70% і більше від вартості житла, що передбачається придбати, то замість іпотеки можна скористатися іншим видом кредитування, наприклад споживчим.

В цьому випадку економиться велика частина додаткових витрат, пов'язаних з іпотекою і процедура оформлення кредиту значно спрощується. Але зазвичай до іпотеки звертаються громадяни, які мають значно менші суми початкових внесків.

Кредит без початкового внеску можна отримати різними способами

По-перше, під заставу може бути використана вже наявна у позичальника нерухомість - квартира, індивідуальний будинок або земельну ділянку. Цей спосіб для тих, у кого вже є своя нерухомість, що знаходиться в тому ж місті або області, що і банк-кредитор.

Увага!

При цьому потрібно пам'ятати, що банки, як правило, не дають 100% від вартості закладається квартири. Зазвичай кредит становить тільки 70% від оціночної вартості, а його розмір визначається також розміром доходів позичальника.

По-друге, заставою може бути одночасно наявне у власності житло і купується.

Попередній спосіб хороший для тих, у кого є більш дороге житло і хто хоче придбати дешевше. А за допомогою цього способу можна купити і дешеве і дороге житло. Тобто надаються два кредити - для першого внеску і іпотечний.

Але банків, де кредит без першого внеску виділений в окрему програму мало, тому реалізувати такий спосіб можна за допомогою комбінації кредитів різних банків в одному. Тобто під заставу наявного житла взяти «споживчий кредит», в іншому банку під заставу житла, що купується - іпотечний кредит.

Якщо ж у позичальника немає заставного майна, то гроші на перший внесок можна взяти за «споживчим кредитом. Хоча цей спосіб теж не ідеальний. Зазвичай банк вважає тільки офіційно підтверджені доходи позичальника, а сам кредит видається на короткий термін, отже, його розмір буде значно менше іпотечного при тому ж розмірі доходів.

Але навіть при нульовому внеску за іпотеку позичальник зобов'язаний мати кошти для операції - витрати на страховку, реєстрацію угоди, отримання готівки, оплату сейфінга, комісію банку, оплату послуг ріелтера, які дорівнюють приблизно від 3 до 8% від суми угоди.

Тому ситуація з нульовим початковим внеском, на іпотечному ринку кредитування зараз виглядає скоріше як хитрий маркетинговий хід банків для залучення клієнтів. В таких умовах банк зобов'язаний вміти ще більш швидко і правильно оцінювати платоспроможність позичальника, тобто його вміння жити в кредит.

Порада!

Позичальник, який претендує на стовідсотковий кредит, теж повинен розуміти, що його зарплата повинна бути дійсно високою, оскільки така послуга по кишені далеко не кожному, адже платежі по кредиту не повинні перевищувати 50% від доходу сім'ї.

Перш ніж вибирати, який вид іпотечного кредиту брати - реально оціните свої можливості.

джерело: http://www.ipoteka-rus.ru

Іпотека без первісного внеску

Житлове кредитування дуже чутливо до ключової ставки рефінансування. Після недавніх потрясінь банки серйозно посилили умови. Якщо вам вдалося знайти іпотечний кредит, який можна оформити без першого внеску, шукайте підступ.

Тому що навіть іпотека з 10% -ою часткою власних коштів є для банку високоризикованої і стоїть тепер дуже дорого, що вже говорити про нульових передоплати. Такий кредит можна взяти лише в тому випадку, якщо ви надаєте в заставу наявну нерухомість, користуєтеся програмами розширення житла або рефінансіруете діючий іпотечний кредит.

Увага!

Якщо банку не потрібен ні внесок, ні заставу, то ми навіть боїмося припустити, яка процентна ставка встановлена ​​за цю послугу. Нижче ми наводимо приклади з докладними розрахунками.

Деякі позичальники не цілком розуміють, чому банк не готовий кредитувати покупку житла без початкового внеску, адже у нього в заставі залишиться нерухомість, що купується. Справа в тому, що побажання купити житло, не вкладаючи власні заощадження, зазвичай означає, що людина не здатна тривалий час щомісяця відривати від сімейного бюджету велику суму.

Адже якщо така можливість є, то чому позичальник не почав це робити до звернення в банк? Якщо потенційний клієнт не має заощаджень для часткової оплати житла, значить, він або не вміє розпоряджатися доходами, або йому просто нічого відкладати.

Обидва випадки для банку небажані, так як позичальник подібної категорії залежимо від багатьох обставин, і в будь-який момент може виникнути ситуація, коли він виявиться не в змозі обслуговувати борг. Як правило, такі позичальники вибирають максимальні терміни кредиту, що вносить ще більше ризику для кредитних організацій.

Факт наявності в заставі кредитується нерухомості абсолютно не обнадіює банки, так як стягнення застави і виселення позичальника - тривала, витратна і неприємна процедура. При цьому іпотечна нерухомість може виявитися неліквідної, і тоді банк не зможе її продати, отримавши великі збитки.

Чому це невигідно

Іпотека без первісного внеску З урахуванням вищесказаного, при відсутності великого початкового внеску слід готуватися до максимальними процентними ставками.

Відразу додавайте до цих значення пару-трійку процентних пунктів за відмову від особистого страхування - життя і здоров'я, а також титульного.

Ви можете погодитися на страховку, але коштувати вона буде приблизно стільки ж.

Крім того, чисто математично переплата буде величезною. Давайте подивимося на прикладі. Припустимо, ви хочете купити житло за 3 мільйони рублів, у вас є 10% початкового внеску - 300 тисяч рублів, і готові взяти кредит в сумі 2,7 мільйона рублів на 20 років під 16%.

Попередження!

Щомісячний внесок складе 37,6 тисяч рублів, а загальна переплата - 6,3 мільйона (більше 200%!). І це без урахування страховки або відмови від неї. Нехай, наприклад, надбавка буде 1 п.п., як в Ощадбанку, тоді щомісячний платіж виросте до 40 тисяч і переплата - до 6,7 мільйонів рублів. Але ж надбавка частіше становить 2-3,5%.

Це той самий випадок, коли дійсно доцільніше знімати квартиру. Якщо вже у вас є ці «зайві» 38 тисяч рублів, то знімайте за 15-20 тисяч квартиру, скоротіть інші витрати і заробите на початковий внесок. Якщо ви будете відкладати хоча б 25 тисяч рублів на місяць, то 20% у вас будуть вже через 2 роки.

Нехай внесок складе 20%. Тоді щомісячний платіж знизиться до 33,4 тис. Рублів, а загальна переплата буде 5,6 млн рублів - ви вже заощадите 5 тис. На місяць і 700 тис. Всього. Врахуйте, що це зараз, коли ви вже подумки переїхали у власну, хоч і іпотечну квартиру, економія в 5 тис. Здається несуттєвою. Насправді ви чітко відчуєте цю «втрату», коли перше захоплення вщухне.

Для вірності давайте прикинемо розрахунок при внесках в 30% .Ежемесячний внесок буде 30 тис. Рублів і загальна переплата - 4,9 тис. Рублів. Це при інших рівних умовах. Але, маючи на руках третину вартості житла, ви можете розраховувати на більш низьку ставку.

Сбербанк, наприклад, дасть грошей за 15%. І ось вже платіж знижений до 27,6 тис., А підсумкова переплата - до 4,5 млн рублів. Наш приклад, звичайно, абстрактний і мало підходить для Москви, так як там ціни на порядок вище, але пропорційно можна оцінити різницю у витратах для будь-якого регіону.

Що пропонують банки

Перейдемо від теорії до практики. Як ми вже сказали, при нинішніх економічних проблемах потрібно ще примудритися взяти іпотеку навіть при наявності 10% -ої частки. Це може бути соціальний кредит, програма для молодої сім'ї або використання материнського капіталу, але стандартної категорії позичальників такі умови не доступні.

Увага!

Ви можете пошукати і при бажанні знайдете. Наприклад, банк «Балтика» готовий співпрацювати при такому розмірі внеску. Але, по-перше, цей банк представлений лише в Москві, Санкт-Петербурзі, Балашисі, Дмитрові, Калінінграді, Обнінську, Ростові-на-Дону, Самарі, Твері, Ульяновську і Ярославлі. По-друге, подивіться на тарифи.

Базова ставка ставити 8,8%. Вона Діє, если у вас є 75% початкових Внески по іпотеці. Если їх только 10%, то плюс 10,2%, тобто Вже ставка буде 19%. Передбачено три види страхування, відмова від кожного з яких обійдеться в 2,75%, тобто всього 8,25 п.п.

Правда, ці пункти додадуться і до базової ставки, яка досягне 17,05%. Але при 10% власного внеску за кредит потрібно буде заплатити 27,25%. Буде ще більше, якщо ви підтверджуєте дохід не довідкою 2-ПДФО.

Якщо перерахувати приклад, який ми розбирали вище, то щомісячний внесок становитиме 68 тисяч рублів, а підсумкова переплата - 12 700 000 рублей. Що називається, відчуйте різницю. Втім, іпотека без початкового внеску є у банку «Кедр», але під заставу наявної нерухомості.

Ставка - 14,9%, плюс по 3 п.п. за відмову від особистого і титульного страхування. Подивимося, чи можна обійтися «малою кров'ю» при зверненні в банки - лідери житлового кредитування.

Сбербанк

В Ощадбанку така послуга і в кращі часи пропонувалася за умови 15% своїх коштів, а тепер цей поріг збільшено до 20%. «Асортимент» іпотечних програм скоротився, і загальна категорія позичальників може скористатися тільки двома продуктами для покупки готового або споруджуваного житла.

За обома програмами сума кредиту становить від 45 тисяч рублів до 80% договірної або оцінної вартості кредитується житла. Термін - до 30 років. Якщо початковий внесок становить до 30%, ставка буде 15,5% -16%, від 30 до 50% - 14,25-15,75%, більше 50% - 15% -15,5%.

При відмові від особистого страхування нараховується додатково 1 п.п. На період реєстрації іпотеки ставка зростає ще на 1%, за винятком випадків, коли на це час надається інший заставу, або угода купівлі-продажу проводиться з використанням сейфовой осередку банку.

ВТБ 24

ВТБ 24 теж урізав кількість програм і зрівняв процентні ставки. Стандартний іпотечний кредит тепер видається на суму 1,5-90 мільйонів рублів на термін до 30 років під 15,95%, плюс 1% при відмові від особистого страхування і 0,6% на період реєстрації угоди. Мінімальний початковий внесок - 20%.

«Дельтакредит»

Обмовимося, що взагалі-то третє місце за обсягом житлового кредитування належить Газпромбанку, але ми пропускаємо його в нашій статті, так як мінімальна передоплата у нього - 50%. Стандартний іпотечний продукт «ДельтаКредіта» на покупку квартири видається при наявності 25% власних коштів.

Порада!

Кредит видається на термін до 25 років, а мінімальна сума становить 600 тисяч рублів. Якщо принесете 2-ПДФО і погодьтеся на все страховки, то, можливо, ваша ставка буде на рівні 15,25%.

В іншому випадку потрібно орієнтуватися на 17,25% -17,5% і додати сюди 2% і 1,5% за відмову від особисто і титульного страхування відповідно, а також 0,75%, якщо доходи підтверджуються довідкою за формою банку.

джерело: http://www.zanimaem.ru

Іпотечний калькулятор Ощадбанку без початкового внеску

Такі програми тимчасово скасували, ми впевнені, що вони з'являться в майбутньому. Іпотечний калькулятор Ощадбанку дозволить розрахувати суму регулярних платежів при оформленні кредиту без початкового внеску.

Для величезної кількості людей єдиною перешкодою до отримання іпотечної позики є відсутність початкового внеску. Як правило, в банках розмір внеску коливається від 10 до 30% від вартості квартири.

Тобто якщо квартира коштує 4 млн рублів (а для Москви це середня вартість «одинички» в спальному районі), на руках має бути від 400 тисяч до 1, 2 млн рублів. Накопичити таку суму за короткий період більшості людей просто нереально.

Все ж вихід є, іпотечне кредитування без початкового внеску існує. Найбільший в Росії банк - Сбербанк - пропонує три способи отримання такої позики:

  1. Іпотека з державною підтримкою;
  2. Рефінансування житлових кредитів;
  3. Іпотека плюс материнський капітал.

Максимальна сума позики за цими трьома позиками обмежена - 8 млн рублів для Москви і Санкт-Петербурга, для регіонів ліміт становить 3 млн рублів. Розглянемо кожен з цих способів більш докладно.

Іпотека з державною підтрімкою

Дана програма здійснюється в рамках співпраці Ощадбанку і Зовнішекономбанку, це частина державної програми доступного житла. Від інших кредитів на нерухомість іпотека з держ. підтримкою відрізняється зниженою ставкою (до 11%), відсутністю комісій і тим, що страхування життя не є обов'язковою умовою.

Альо! Даний вид позики може бути оформлений без комісії тільки при оформленні будь-якого іншого приміщення житлового (не набуває квартири) в заставу.

приклад:
Купується квартира вартістю 4 млн рублів за допомогою програми «Іпотека з державною підтримкою». Застава у вигляді іншої квартири є. Термін кредиту 20 років. Ставка - 10,5%. Скористаємося калькулятором:

Кредит 4 000 000,00 руб. на 240 місяців під 10,5% річних. Аннуїтетний платіж.
Розмір щомісячного платежу: 39 935,20 руб

Рефінансування житлових кредитів

Рефінансування житлових кредитів Цей вид позики можна отримати для завершення розпочатої колись житлової позики.

Більш зрозумілу назву - перекредитування з метою покупки іншого житла.

Важлива умова - нову позику не повинен бути більше залишку боргу і 80% вартості нової квартири. Як би там не було, це хороша можливість поліпшити свої житлові умови при непогашений старому кредиті.

приклад:
Людина планує купити квартиру вартістю 4 млн рублів, то максимальна сума нової позики - 3,2 млн рублів. Зробимо розрахунок і в цьому випадку:

Кредит 3 200 000,00 руб. на 240 місяців під 12% річних. Аннуїтетний платіж.
Розмір щомісячного платежу: 35 234,76 руб

Іпотека плюс материнський капітал

Відмінність від класичної іпотеки одне - замість початкового внеску приймається документ на материнський капітал. Тобто це не зовсім іпотека без початкового внеску, але сама можливість придбати житло без капіталу у вигляді готівкових коштів значно полегшує життя багатьох росіян.

Альо! У даній програмі материнський капітал повинен закривати не менше 10% від вартості житла. В іншому випадку потрібно додатково внести готівкові кошти.

приклад:
Придбати квартиру вартістю 4 млн без вкладення готівкових коштів не вийде, так як сума материнського капіталу становить 387 640 рублів (дані на 2012 рік). Максимальна вартість квартири 3 876 400 рублів і розмір кредиту 3 488 760 рублів.

Скористаємося калькулятором:

Кредит 3 488 760,00 руб. на 240 місяців під 12% річних. Аннуїтетний платіж.
Розмір щомісячного платежу: 38 414,25 руб

джерело: http://calcsoft.ru

ВТБ-24 за двома документами

Найкращі умови по іпотечних кредитах, як відомо, надаються в банках з державною участю: таких як ВТБ 24 і Ощадбанк.

У банку ВТБ 24 практично будь-який позичальник може оформити кредит на покупку житла в новобудові або ж на вторинному ринку нерухомості. Банк надає спеціальні нецільові кредити по іпотеці, коли під заставу банку ставиться наявне у позичальника житло.

У ВТБ 24 можна отримати іпотеку за двома документами і без початкового внеску за особливою програмою - рефінансування кредитів, які були оформлені в інших кредитних установах. Позичальники при бажанні можуть придбати в кредит під низький відсоток і житло, яке колись було надано банку в якості заставного, але позичальник не зміг оплачувати кредит і житло залишилося у власності банку.

Іпотека без первісного внеску в ВТБ-24 видається за наступними документами:

  • при обліку можливості видати кредит позичальнику, банк може порахувати доходи найближчих родичів і врахувати їх доходи для визначення максимальної суми кредиту, таким чином збільшуючи максимальну суму кредиту
  • банк пропонує досить вигідні процентні ставки, якщо кредит видається у валюті, то ставка складе від 7,95% річних і якщо кредит надається рублевий, то ставка буде від 8,5%
  • кредит можна взяти на досить тривалий термін до 50 років
  • кредит може бути в будь-який момент погашений без будь-яких комісій і штрафів
  • за оформлення кредиту потрібно заплатити дуже незначну суму
  • іпотечні кредитні програми банку ВТБ 24 доступні в багатьох регіонах
  • купити житло в кредит можуть люди навіть без громадянства і не мають постійної прописки, адже в будь-якому випадку позичальник в майбутньому пропишеться в здобувається квартире

Попередження!

Також фахівці банку стверджують, що іпотека без початкового внеску в ВТБ 24 за двома документами видається кожній людині, серед яких потрібно надати тільки паспорт і будь-який документ на вибір.

При цьому другий документ не обов'язково повинен бути довідкою про доходи за спеціальною формою, також немає необхідності надавати довідку про місце своєї трудової діяльності. Давайте далі розглянемо деякі особливості отримання іпотеки без початкового внеску ВТБ 24.

Ви можете надати саме мінімальне число документів, якщо оплатите по кредиту відразу ж половину вартості житла. Тоді буде потрібно надати тільки два документи для отримання іпотечного кредиту - тільки паспорт і свідоцтво про пенсійне страхування або посвідчення на право водіння транспортним засобом.

Також непогано буде якщо будуть надані наступні документи:

  1. військовий квиток
  2. свідоцтво про одруження
  3. паспорт дружини або чоловіка

Інші умови надання іпотеки без першого внеску в ВТБ 24 за двома документами, такі як розмір процентної ставки, максимальна сума кредиту, період кредитування - не змінюються. Виходить, що вся різниця тільки в зміні переліку необхідних для оформлення житлового кредиту документів.

ВТБ 24 пропонує також іпотеку з державною підтримкою без початкового внеску, за яким відсоткова ставка по кредиту складе всього 11%, при цьому на цей показник ніяк не вплинуть сума кредиту і період кредитування. Чи не позначиться на розмірі ставки і сума початкового внеску.

Увага!

Мінімум за даною програмою житлового кредитування в ВТБ 24 з підтримкою держави знадобиться внести не менш 20% повної ціни купується в кредит квартири. Максимум кредит може бути наданий на період до 30 років.

Найбільша сума кредиту, доступна за програмою, може доходити до 8 мільйонів рублів - це касаемо жителів міст Москва і Санкт-Петербург, для інших жителів Росії сума по максимуму становить 3 мільйони рублів.

ВТБ 24 також дозволяє в якості початкового внеску використовувати кошти материнського капіталу, слід нагадати, що на сьогодні по материнському капіталу видається сума більше 350 тисяч рублів. Інші умови кредитування практично не змінюються.

джерело: fintips.net

Адже якщо така можливість є, то чому позичальник не почав це робити до звернення в банк?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online