NEWSru.com :: "Триколор ТВ" припиняє мовлення "Дощу", телеканал на межі зникнення

Супутникова мережа "Триколор" слідом за операторами "Білайн", а також "Акадо", "НТВ-Плюс" і "Ростелекома" припиняє мовлення телеканалу "Дождь"
Своє рішення супутникова мережа пояснює так: після обговорення "питання про політику телеканалу" Дождь "і її вплив на діяльність оператора" Триколор ТВ "члени Ради директорів компанії зробили висновок, що" мовлення телеканалу в пакетах оператора нецелесоо
Відключення "Тріколора" - це дуже серйозний удар по телканалу, судячи з інтерв'ю гендиректора "Дощу" Наталія Синдєєва за три дні до цієї події

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Супутникова мережа "Триколор ТВ" слідом за операторами "Білайн" , а також "Акадо", "НТВ-Плюс" і "Ростелеком" припиняє мовлення телеканалу "Дождь". Відлучення каналу від супутникових і кабельних мереж почалося після скандалу з неоднозначним опитуванням : "Дощ" на сайті запитав у своєї аудиторії, чи потрібно було здати Ленінград, щоб зберегти сотні тисяч життів.

"10 лютого 2014 в відповідно до рішення Ради Директорів ЗАТ" Національна супутникова компанія "телеканал" Дождь "виходить зі складу" Триколор ТВ ", - йдеться в заяві оператора. "Дощ" виключений зі складу пакетів "Оптимум", "Максимум HD" і "Золота карта. Все включено".

Своє рішення супутникова мережа пояснює так: після обговорення "питання про політику телеканалу" Дождь "і її вплив на діяльність оператора" Триколор ТВ "члени Ради директорів компанії зробили висновок, що" мовлення телеканалу в пакетах оператора недоцільно ".

- Програму на "Дощі", що випустила "блокадний" опитування, зняли з ефіру

Подальші дії - розірвання договору з телеканалом і оповіщення про це абонентів - проходять в повній відповідності з регламентом, відзначає компанія.

Раніше, коли стало відомо про відключення "Дощу», абоненти "НТВ-Плюс" і "Акадо" представники "Тріколора" підкреслювали, що оператор поки не збирається приєднуватися до "блокаді" телеканалу, але що не виключає цього в майбутньому. Втім, "Білайн" в той момент теж повідомляв, що "ніяких вказівок від державних структур з цього приводу не отримували", а самостійно відключати не планували.

Відключення "Тріколором" - це дуже серйозний удар по телеканалу, судячи з інтерв'ю гендиректора "Дощу" Наталія Синдєєва за три дні до цієї події. На питання "РБК-ТВ" , Що буде, якщо останній великий федеральний оператор "Триколор-ТВ" відмовиться від мовлення, вона відповіла: "З точки зору бізнесу, для нас це буде фактично смерть". "Або ми перетворимося в якийсь портал, сайт, або ми не зможемо існувати. Виробництво телепродукту - це дороге задоволення", - пояснювала Сіндеева. Те ж підтверджує в Twitter власник телеканалу Олександр Винокуров.

Що саме розповість керівництво на прес-конференції о 13:00 4 лютого, поки неясно. "У нас немає ніякого плану, - зізнався Винокуров ІТАР-ТАСС. - Нас фактично відключили від усіх видів доставки телевізійного сигналу, на 90%. Фактично це означає закриття, тобто нас закрили. Тобто, що буде з юрособою, ми поки не знаємо, але як придумаємо - відразу розповімо ".

"Триває планомірне і цілеспрямоване знищення" Дощу ", - йдеться на сайті телеканалу з приводу припинення мовлення "Тріколором ТВ". - Ми ведемо боротьбу за чесне телебачення, за право журналістів виконувати свій професійний обов'язок вже четвертий рік, але в останні дні ми зіткнулися з підготовкою через інші ЗМІ грунту для знищення "Дощу". Ми вважаємо, що позбавлення нас доступу до нашої аудиторії є грубим порушенням принципів свободи слова так, як їх сприймає весь цивілізований світ ".

Відзначимо, однак, що багато хто не настільки великі мережі продовжують мовлення "Дощу" - повний список опублікований на сайті телеканалу. Наприклад, "Дощ" до сих пір не відключив і поки цього робити не збирається "Центральний Телеграф", який надає послуги інтерактивного ТБ під брендом QWERTY приблизно 15 тисячам абонентів. "Я підтримую позицію інших операторів, але в поточних умовах я не вважаю це підставою для відключення цього телеканалу", - повідомив "Інтерфаксу" гендиректор компанії Родіон Левочка.

Як і раніше доступна можливість річної передплати на "Дощ" вартістю 1000 рублів, завдяки якій канал можна дивитися в інтернеті і мати повний доступ до сайту. На тлі скандалу бажаючих її придбати серйозно додалося, визнавалася Сіндеева. Однак "підписка не дозволить нам існувати в тому форматі, в якому ми зараз працюємо", підкреслювала засновниця "Дощу".

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online