Історія гольфу - як Вальтер Скотт туристів приваблював

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Далеко не завжди навіть досвідчені гравці знають історію їх гаряче улюбленої гри. Мабуть, настав час звернутися до самих витоків і зайнятися просвітою мас.

Як не дивно, прототипом аристократичної гри в гольф була гра пастухів на просторах Шотландії, коли знічев'я нудьгуючі простолюдини намагалися заганяти камені в кролячі нори Як не дивно, прототипом аристократичної гри в гольф була гра пастухів на просторах Шотландії, коли знічев'я нудьгуючі простолюдини намагалися заганяти камені в кролячі нори. І було це в далекому XIV столітті.

Потім гольф потрапив в немилість царських осіб і був зарахований до розряду «заборонених». І тільки лише через 100 років був з пошаною зведений в число улюблених ігор англійської аристократії (ну да, якщо солдатам не можна відволікатися від основних тренувань - стрільби з лука - на користь гри ключкою і м'ячем, то чому королі і знати повинні жертвувати власним дозвіллям?) .

Існує і інша точка зору - деякі джерела переконливо доводять, що гра, схожа на гольф, вже в кінці XIII століття користувалася успіхом в Голландії, в неї грали ключкою і шкіряним м'ячем, а переможцем ставав той, хто за найменшу кількість ударів досягав мети на відстані декількох сотень метрів. Є джерела, що відсилають нас до римської грі «Паганіка».

Як би там не було, світовий батьківщиною сучасного гольфу визнана саме Шотландія, а «мекка» гольфери - The Old Course - розташовується в шотландському клубі St. Andrews . Перші турніри з гольфу проводилися між шотландськими містами, а незабаром гра отримала широке визнання по всьому світу.

Поширення гри почалося в кінці XIX століття, коли Королева Вікторія і Принц Альберт заснували Балморал Касл в Шотландії Поширення гри почалося в кінці XIX століття, коли Королева Вікторія і Принц Альберт заснували Балморал Касл в Шотландії. Була прокладена залізниця до клубу St. Andrews і налагоджено постійний зв'язок між Лондоном і Едінбургом. Королівська захопленість красою Шотландії, а також чудові твори Вальтера Скотта спровокували туристичний «бум» в Шотландії, повсюдне божевілля на шотландської історії і традиціях.

У 1879 році був проведений перший Open Championship, а до 1914 року в Англії було вже більше 1000 гольф-полів. Гра стрімко поширювалася по всій Британської Імперії, і до кінця XIX століття гольф-клуби були відкриті в Ірландії, Австралії, Нової Зеландії, Канаді та Південній Африці. На багатьох європейських курортах також були побудовані гольф-поля для задоволення запитів британських туристів. Америка і Японія також стали одними з перших країн, де з'явився гольф. У Японії першою гольф-поле було побудовано в 1903 році англійськими емігрантами.

Багато цікавих фактів можна почерпнути з історії розвитку полів і екіпіровки. Не завжди на гольф-полях було 18 лунок. Спочатку їх було 22 - 11 в одному напрямку, і ті ж 11 в зворотному. Згодом гравці визнали, що перші 4 лунки, як і останні, занадто короткі, тому кожні 2 лунки були об'єднані в одну, лунок стало на 2 менше в кожному напрямку. Так і з'явилися ті самі 18 лунок, які представляють «золотий стандарт» сучасного поля для гри в гольф.

М'яч для гольфу зазнав, мабуть, найбільша кількість змін, але в 1930 році в США був встановлений стандарт ваги і розміру, відповідно до якого первісна швидкість м'яча не могла перевищувати 76 м / с.

Що стосується історії російського гольфу, то вона налічує не те щоб століття, але десятиліття, оскільки перший клуб був відкритий в Москві в 1987 році, пізніше там же був відкритий драйвинг-рейндж і перше поле на 9 лунок, розташоване в самому центрі столиці.

Через 5 років, в 1992 році була створена Асоціація Гольфа Росії, визнана Європейською Асоціацією Гольфа і гольф-клубом St. Andrews. Черговий бум будівництва гольф-полів в Росії стався в 2004-2006 роках, і з тих пір прогрес в цьому напрямку йде по наростаючій.

Ну да, якщо солдатам не можна відволікатися від основних тренувань - стрільби з лука - на користь гри ключкою і м'ячем, то чому королі і знати повинні жертвувати власним дозвіллям?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online