Ліцензія на свердловину

  1. Порядок отримання ліцензії та реєстрації артезіанської свердловини
часті питання

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На думку фахівців Федерального агентства з надрокористування (Роснадра) для буріння піщаних свердловин ліцензія не потрібна, громадянам не треба погоджувати свої дії з санепідемслужбою (Росспоживнагляд) На думку фахівців Федерального агентства з надрокористування (Роснадра) для буріння піщаних свердловин ліцензія не потрібна, громадянам не треба погоджувати свої дії з санепідемслужбою (Росспоживнагляд).

Відповідно до закону РФ «Про надра», для буріння артезіанської свердловини необхідно отримати ліцензію на право користування надрами. При цьому організація проводить бурові роботи повинна буде видати паспорт свердловини. У самій же організації обов'язково повинен бути допуск до цих робіт (входження даної організації в профільне СРО).

Порядок отримання ліцензії та реєстрації артезіанської свердловини

  1. Для отримання дозволу на буріння артезіанської свердловини, заявник повинен представити свідоцтво про право власності на землю або договір оренди земельної ділянки.
  2. Далі необхідно зробити розрахунок водоспоживання з артезіанської свердловини за затвердженими нормативами і узгодити його у відділі водних ресурсів по РБ управління Федерального агентства водних ресурсів.
  3. Потім треба отримати висновок Росспоживнагляду (раніше СЕС) про придатність даної земельної ділянки для організації зони санітарної охорони 1 поясу свердловини. Для артезіанської свердловини, відповідно до вимог СанПіН 2.1.4.1110-02, розмір зони санітарної охорони свердловини становить в радіусі від 30 до 50 м. Ця ділянка має бути обгороджений, на ньому не повинно бути будівель. Як виняток Росспоживнагляд може узгодити зменшення зони санітарної охорони, але вона не може бути менше 30 м.
  4. Потім необхідно отримати висновок на проектування артезіанської свердловини в територіальному Центрі державного моніторингу стану надр ФГУП.
  5. Після отримання ліцензії на свердловину (ліцензія на право користування надрами) замовник звертається в спеціалізовану організацію, яка виконує буріння артезіанських свердловин, де складають проект на буріння артезіанської свердловини. Коли артезіанська свердловина пробурена, необхідна реєстрація свердловини і приймання в експлуатацію - для чого створюється комісія з держриймання. Потрібно отримати висновок Росспоживнагляду про якість підземних вод і можливості їх використання для господарсько-питного водопостачання.

Потім артезіанська свердловина ставиться на державний облік, обладнується зона санітарної охорони джерела водопостачання і документи подаються на державну геологічну експертизу.

Зрозуміло, що лише одиниці зможуть оформити дозвіл на артезіанську свердловину за всіма правилами: пункт 1 - виконаємо, пункт 2 - виконаємо, а ось уже пункт 3 - переважна більшість має ділянку менше, ніж необхідна охоронна зона свердловини. Та й грошові витрати на всю Реєстрацію свердловини не малі (від 300000 рублів).

Ми рекомендуємо звернутися в компанію, яка спеціалізується на отриманні ліцензій на користування надрами та зокрема ліцензій на свердловини - ПрофБізнесСтандарт

тел .: +7 927 31 000 61

А як бути людям, у яких вапняк починається з перших метрів? А такі випадки не рідкість ...


А як бути людям, у яких вапняк починається з перших метрів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online