Колодязь на пливуни

  1. Що вдає із себе колодязь на пливуни?
  2. Особливості конструкції свердловини на пливуни
  3. Як дізнатися, чи підходить колодязь на пливуни для вашої ділянки?
  4. Усунення пливуна в колодязі при бурінні свердловини
  5. Способи вирішення проблеми і очищення колодязя від пливуна
  6. Переваги установки абиссинской свердловини
  7. Переваги послуг від компанії «Вода в будинку»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Тільки в компанії «Вода в будинку» Тільки в компанії «Вода в будинку»   Максимальна   продуктивність   3500 л / ч   Бурим в розстрочку - 0%   Гарантія 5 років   Ми готові провести оцінку вашої свердловини абсолютно безкоштовно, менш ніж за 7 хвилин

Максимальна
продуктивність
3500 л / ч

Максимальна   продуктивність   3500 л / ч

Бурим в розстрочку - 0%

Бурим в розстрочку - 0%

Гарантія 5 років

Ми готові провести оцінку вашої свердловини абсолютно безкоштовно, менш ніж за 7 хвилин!

Отримати розрахунок свердловини

Що вдає із себе колодязь на пливуни?

Якщо пісочний колодязь на пливуни має достатню водоотдачу, продуктивність такого колодязя буде високою, а прослужить він багато років.

Колодязь на пливуни, також називають трубчастими або забивними.

Особливості конструкції свердловини на пливуни

Умовою для монтажу колодязя є наявність в землі водонасиченого піску і близький рівень води (не далі 8 м. Від рівня землі).

У конструкцію свердловин на пливуни входить:

  • Водопідіймальна труба діаметром 1 дюйм.
  • Фільтр грубої очистки.
  • Автоматична насосна станція або самовсмоктуючий насос (також може застосовуватися ручний насос).

Для виготовлення свердловини (колодязя) на пливуни необхідно попереднє розвідувальне буріння. З його допомогою виявляється наявність або відсутність пісочного пливуна в колодязі, який може бути водоносних шаром. Після буріння виробляють монтаж свердловини на пливуни шляхом опускання в розвідане горизонт водопідйомних труб і фільтра грубої очистки.

Як дізнатися, чи підходить колодязь на пливуни для вашої ділянки?

Для того щоб оцінити можливість установки колодязя (свердловини) на пливуни, необхідно вивчити особливості своєї ділянки. Особливої ​​уваги потребують такі фактори, як:

  • Місце, в якому ви плануєте виготовлення водозабірної системи і свердловини на пливуни
  • Якість і кількість води.
  • Глибина залягання підземних вод.

Ці водозабірні конструкції найкраще встановлювати на присадибній ділянці, якщо під ним також знаходяться пливун, де буде колодязь. Для цього створюють спеціальні приямки, які захищають свердловину від впливу вологи і високих температур. У деяких випадках, щоб встановити колодязь, вибирають підвальне приміщення або гараж.

Перед тим як буде встановлена ​​свердловина на пливуни, слід ретельно вивчити, як далеко від них проходять стічні ями, септики і інші забруднювачі. Це потрібно для захисту свердловин і першого водоносного пласта від забруднення бактеріями, хімікатами і пестицидами.

Для того щоб зрозуміти, чи підходить вам колодязь на пливуни, необхідно вивчити глибину сусідських джерел, а також відстань до дзеркала води. Якщо ці показники становлять приблизно 12 (рідше 30-40 м.) І 7 метрів відповідно, то такий тип колодязів на пливуни підходить вам ідеально.

Усунення пливуна в колодязі при бурінні свердловини

Пливун при бурінні свердловини - явище небажане і являє собою насичену водою пісочну масу з вкрапленнями глини. Маса в пливуни може бути однорідною або неоднорідною, крупно-або дрібнозернистою, з елементами гірських матеріалів і зцементованого піску. Стикаються з плавуни найчастіше, коли буріння свердловин проводиться вручну без проведення попередніх геодезичних досліджень. Якщо плавун в колодязі не усунути, наслідки будуть вкрай неприємні:

  • Під тиском води маса дуже рухлива, що призводить до просідання грунту і швидкого руйнування стінок шахти колодязя на пливуни;
  • Кринична вода буде погано фільтруватися;
  • Спучування грунту при низькій температурі;
  • Водоносний шар може зникнути.

Саме тому наші фахівці проводять попереднє геологічне вишукування з бурінням розвідувальної шахти. При цьому пливун може бути помилковий, що не створює реального перешкоди для буріння і видобутку чистої води, представляючи собою лише невелику частину насиченого водою піщаного ґрунту з дрібною фракцією.

Істинний пливун в колодязі при бурінні свердловин на воду вимагає професійного підходу, щоб виключити пов'язані з ним проблеми повністю.

Способи вирішення проблеми і очищення колодязя від пливуна

Якщо ви пробурили колодязь самостійно і виявили пливун, поспіх в спробах його усунути своїми силами в більшості випадків призводить до того, що бурова колона повністю руйнується.

Ми пропонуємо вам кілька технологій облаштувати надійний колодязь на пливуни, усунувши проблему:

  • Малогабаритна переносна бурова установка - використовується спеціальний розчин з клейовим порошком, щоб ефективно захистити стінки колодязя від руйнування і поглибити шахту до потрібної позначки;
  • Ударно-канатний спосіб - якщо свердловина на пливуни вже обладнана обсадної трубою, роботи здійснюються прямо в ній, після чого дуже важливо правильно її заглушити;
  • Технологія абиссинского колодязя на пливуни - не вимагає габаритної техніки і ідеально підходить для буріння на невелику глибину зі вставкою дюймової металевої труби з фільтром і поверхневим насосом (ручним або автоматичним).

Поглиблення колодязя на пливуни стандартно коливається до 30 метрів, чим швидше проводяться роботи, тим простіше пройти пливун без виходу маси назовні і небажаного руху грунтів.

Ми пропонуємо оптимальні варіанти швидко і якісно облаштувати колодязь на пливуни без зайвих витрат і з гарантією довгої служби водної свердловини, з огляду на індивідуальні особливості вашої ділянки.

Переваги установки абиссинской свердловини

конструкція колодязя абиссинского була створена в XIX столітті, але з тих пір не втратила свою актуальність. До незаперечних переваг цих свердловин для пливуна можна віднести:

  • Простоту і швидкість виготовлення.
  • Екологічність.
  • Високу продуктивність.
  • Тривалий термін експлуатації.
  • Відсутність необхідності отримання спеціального дозволу на колодязь на пливуни

Переваги послуг від компанії «Вода в будинку»

Компанія «Вода в будинку» понад 20 років займається бурінням і установкою свердловин, виготовлених з кращих вітчизняних і європейських матеріалів. У нас є потужний і малогабаритне обладнання, яке дозволяє бурити колодязь на глибину від 12 до 40 метрів. Досвідчені та кваліфіковані фахівці допоможуть з точністю до півметра визначити глибину і протяжність підземних вод, використовуючи в процесі буріння свердловини спеціальну електронну техніку.

Замовте колодязь на пливуни в компанії «Вода в будинку», і ми гарантуємо максимальну оперативність і акуратність робіт!

Що вдає із себе колодязь на пливуни?
Як дізнатися, чи підходить колодязь на пливуни для вашої ділянки?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online