Війну приймальникам металу оголосили в Дніпрі

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

1 березня 2018, 12:09 Переглядiв: 1 березня 2018, 12:09 Переглядiв:   Дніпровські чиновники рішуче взялися за пункти прийому металобрухту, куди вандали здають крадені кришки каналізаційних люків, кабель і мотори ліфтів

Дніпровські чиновники рішуче взялися за пункти прийому металобрухту, куди вандали здають крадені кришки каналізаційних люків, кабель і мотори ліфтів. "Сегодня" дізналася, як проходить операція "Дамоклів меч" і які наслідки чекають цей нелегальний бізнес в Дніпрі.

У мерії озвучують амбітні плани, задумавши до початку червня зрівняти з землею 300 подібних пунктів. За подсчтам можновладців, щодня доведеться прибирати з карти міста по п'ять-сім "нелегалів". Щоб демонтувати металлопріемний пункт, на майданчик, завалену іржавими залізяками, заганяють бульдозер, який з зносить всі незаконні споруди на території.

За перші три дні в результаті операції вдалося знести 14 самовільно обладнаних пункту прийому металу, куди зносили не тільки непотрібне будинку мотлох, а й крадене комунальне майно. Так, метал, який раніше вандали забрали в лом, вже повернули комунальникам. Серед знахідок - цілі кришки люків і деталі від ліфтів.

Ідея провести спецоперацію із зачистки міста прийшла меру Борису Філатову під час візиту до Ізраїлю.

"Це було складне рішення. З мерами з усього світу ми сиділи і обговорювали щось. Що - вже не пам'ятаю. І за столом прозвучала фраза:" У цій країні без суду і слідства зносять будинки терористів. Напевно, це неправильно. Але люди не можуть бути заручниками тих, хто підривають бомби ". І тут мене осінило. А хіба ми з вами не є заручниками тих, хто змушує нещасних людей похилого віку місяцями сидіти безвилазно по квартирах? Тому що ліфт не працює через вкрадений кабелю. Тих , через кого діти падають у відкриті люки, бо кришки вкрадені? Хіба вони не терористи, а ми все не їх заручники? " - написав мер Дніпра на своїй сторінці в соцмережі.

Операція "Дамоклів меч" стала повною несподіванкою для власників пунктів прийому металу, які наполягають, що демонтаж проходить несанкціоновано без будь-яких судових рішень. Філатов каже, що такі кардинальні заходи хоч і викликають сумнів в законності, але у чиновників просто увірвався терпець, адже до цього боротьба з "приймання" не давала позитивних результатів. А вже після перших зносів з міста почали масово вивозити металобрухт. Городяни ж почали допомагати меру і залишати адреси пунктів прийому на спеціально створеній сторінці в соцмережі "База пунктів прийому металобрухту".

Тим часом "Сегодня" з'ясувала, що відсутність точок прийому металу не стане перешкодою для любителів легкої наживи, адже продати метал можна і в мережі. Вартість кришки люка на чорному ринку становить від 400 до 1500 грн, ліфтового електродвигуна - від 800 до 5000 грн. Товар приймають весь: від мідного кабелю до вантажопідйомного мотора. "Приму будь-який метал. Кабель, люк, мотор - теж. Тільки кабель потрібно очистити від обмотки, а кришку люка розбити, у мотора дізнатися маркування. Ціна на брухт часто змінюється, тому уточнювати її потрібно на момент здачі. Все залежить від курсу долара" , - розповідає скупник металу Віктор.

шукають вандалів

У Дніпрі серйозно підійшли не тільки до ліквідації пунктів прийому металобрухту, але також займаються пошуком тих, хто збуває крадений "товар". Спеціально для цього поліцейські почали спецоперацію "Цунамі 20". За місяць копам вдалося затримати 187 вандалів, причетних до крадіжки металобрухту. При цьому операція "Дамоклів меч" вже дала свої плоди: за три дні зафіксували лише один випадок розкрадання телефонного кабелю, вандала затримали.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "У Дніпрі оголосили бій скупникам брухту". інші Новини Дніпра дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Журавель Максим

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

А хіба ми з вами не є заручниками тих, хто змушує нещасних людей похилого віку місяцями сидіти безвилазно по квартирах?
Тих , через кого діти падають у відкриті люки, бо кришки вкрадені?
Хіба вони не терористи, а ми все не їх заручники?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online