Чи варто брати кредит

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Для одних людей споживчий т - хороший спосіб придбання дорогих речей, для інших - пастка, яка забезпечує швидку появу нових фінансових проблем. У питаннях кредитування не варто приймати необдуманих рішень, інакше можна потрапити в боргову яму . Якщо сумніваєтеся в доцільності кредиту, перед прийняттям рішення задайте собі кілька питань, і тоді подальший хід дій напевно проясниться.

боргову яму

Відповідайте на питання не поспішаючи, чесно і об'єктивно. Ретельно проаналізувавши актуальність кредиту, ви напевно захистите себе від ситуації, коли доводиться рятуватися від колекторів.

1. Навіщо потрібен кредит?

Якщо не вистачає грошей на їжу, квартплату, одяг і т.п., то замість походу в банк варто подумати про обставини, які призвели до настільки сумного стану речей. Інакше отримані гроші швидко витратяться, і ситуація тільки погіршиться, оскільки з'являться нові витрати - віддавати-то кредит все одно доведеться, та ще й з відсотками.

Люди, які не вміють жити за коштами, потребують не в кредитуванні, а в зміні політики управління особистими фінансами . Їм потрібно думати не про кредити, а про збільшення щомісячних доходів та скорочення витрат. Приводом звернутися в банк має служити не бажання отримати гроші на поточні витрати, а планування великої покупки.

2. Актуальність планованої покупки не викликає сумнівів?

У сучасному світі добре розвинена індустрія просування товарів. Армія рекламників і маркетологів невтомно працює, щоб переконати як більше людей в необхідності просуваються товарів і послуг. Бажання купити дорогу річ має бути продиктовано необхідністю, а не впливом реклами або громадської думки.

Важливо розуміти, що є життєво-необхідним, а що ні. Має сенс кредитуватися, коли необхідно купити квартиру або безнадійно зламався єдиний холодильник. Але деякі люди біжать в банк через появу в продажу останньої версії статусного смартфона або через бажання придбай телевізор з діагоналлю на пару дюймів більше, ніж у робочої моделі, купленої пару років назад.

3. Покупку потрібно зробити дійсно терміново?

Якщо актуальність покупки не викликає сумнівів, подумайте про терміни. Той хто вміє збирати , Може зібрати пристойну суму за кілька місяців і уникнути кредиту. Цей варіант проходить, коли терміни не підтискають, і людина може собі дозволити відкладати значну частину доходів.

4. Які витрати спричинить отримання кредиту?

На деяких людей можливість знайти бажану річ діє настільки гіпнотично, що вони забувають подумати про суму, в яку це виллється. Обов'язково порахуйте: що буде з вашим бюджетом після отримання кредиту і яка величина переплати за покупку. Чи варто переплачувати такі гроші?

5. Що з платоспроможністю?

Визначити прийнятність витрат недостатньо: важливо реально оцінити свої здібності нести їх. Навіть якщо сьогодні на фінансовому фронті все в порядку, подумайте, що чекає вас попереду, який прогноз на найближчі місяці. Повинна бути повна впевненість, що кредит вдасться погасити.

6. Наскільки швидко ви зможете розрахуватися з банком?

У цьому питанні важливо розуміння залежності ризиків від терміну кредитування. Чітко планувати майбутнє на кілька років в нинішніх умовах неможливо. У нашій країні може статися все що завгодно. Фінансова криза, стрибок інфляції , Зміни на ринку праці - ймовірність цих подій з плином часу зростає, тому в ідеалі треба прагнути розрахуватися з банком достроково.

7. Наскільки гарні запропоновані умови кредитування?

Не обов'язково кредитуватися в першому-ліпшому банку. Бажано порівняти кілька солідних фінансових установ. Пропозиції організацій, заманюють швидким оформленням мікропозик під великі відсотки, не повинні розглядатися в принципі. Порівняння варіантів дозволить заощадити серйозну суму.

8. Що з досвідом отримання і виплати кредитів?

Тим, хто не кредитувався раніше, це питання можна пропустити, інша справа - погана кредитна історія . Якщо вам властиво брати кредити і гасити їх з простроченням і великими незапланованими переплатами, то краще обходити банки стороною. Можливо, десь і дадуть кредит на поганих умовах, але навіщо створювати собі додаткові проблеми?

Перераховані вище питання є актуальними для споживчого кредитування. Якщо потрібно визначитися: брати чи не брати бізнес-кредит, потрібно проаналізувати інші фактори, оцінити бізнес-ризики.

1. Навіщо потрібен кредит?
2. Актуальність планованої покупки не викликає сумнівів?
3. Покупку потрібно зробити дійсно терміново?
4. Які витрати спричинить отримання кредиту?
Чи варто переплачувати такі гроші?
5. Що з платоспроможністю?
6. Наскільки швидко ви зможете розрахуватися з банком?
7. Наскільки гарні запропоновані умови кредитування?
8. Що з досвідом отримання і виплати кредитів?
Можливо, десь і дадуть кредит на поганих умовах, але навіщо створювати собі додаткові проблеми?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online