У тендері на розміщення магазинів duty free в "Борисполі" перемогли відомі європейські компанії

  1. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

16 липня 2014 року, 16:51 Переглядів: 16 липня 2014 року, 16:51 Переглядів:   Конкурс з оренди торгових площ для відкриття магазинів duty free в терміналі Б аеропорту Бориспіль, який відбувся 14 липня, показав, що в Україні вже сформувався   ринок   безмитної торгівлі з можливістю чесної конкуренції

Конкурс з оренди торгових площ для відкриття магазинів duty free в терміналі Б аеропорту "Бориспіль", який відбувся 14 липня, показав, що в Україні вже сформувався ринок безмитної торгівлі з можливістю чесної конкуренції. Він пройшов відкрито і чесно, а переможцями стали європейські компанії з багаторічним досвідом ведення бізнесу в Україні. Про це заявив президент Асоціації магазинів безмитної торгівлі України Володимир Сай.

У конкурсі на укладання договорів з оренди торгових площ для відкриття магазинів duty free перемогли компанії ТОВ "БФ енд ГХ Тревел Рітейл ЛТД" та ТОВ "Київріанта". Нагадаємо, що за результатами аналогічного червневого конкурсу з розміщення магазинів безмитної торгівлі в терміналі Д аеропорту "Бориспіль" договору також були підписані саме з компаніями "БФ енд ГХ Тревел Рітейл ЛТД" і "Київріанта". Компанії вже приступили до реалізації проекту створення комплексу магазинів безмитної торгівлі в аеропорту Бориспіль - "Duty free mall" - із загальною площею понад дві тисячі квадратних метрів.

"Обидва переможці мають доступу до останніх світових досягнень і новітніх технологій в цій галузі, які напрацьовані найбільшими міжнародними операторами. Дуже важливі також фінансові можливості компаній як для наповнення інфраструктури аеропорту, так і для підтримки економіки України в цілому", - зазначив Сай.

За словами президента Асоціації магазинів безмитної торгівлі, однією з передумов майбутньої успішної співпраці є досвід діяльності цих компаній в Україні і фінансова спроможність, підтверджена протягом тривалого часу. Саме ці вимоги і були покладені в основу тендерних умов, розроблених Державним підприємством "Міжнародний аеропорт Бориспіль" та затверджених Міністерством інфраструктури України.

"Це дало можливість провести конкурс і вибрати дійсно кращих на сьогоднішній день. Хочу зазначити, що обидва переможці хоч і входять в орбіту іноземних компаній, однак протягом багатьох років діяльності в нашій країні забезпечують робочі місця (штатна чисельність на кожному підприємстві перевищує 250 працівників) і платять податки в Україні. мовою цифр підсумки багаторічної роботи переможців конкурсу виглядають наступним чином: за чотири роки роботи "БФ енд ГХ Тревел Рітейл ЛТД" виплатила понад 20 мільйонів гривень податків до бюджету, в св ю чергу "Київріанта" має 22-річний досвід роботи на ринку України, і за цей час платила до бюджету країни щорічно понад 5 мільйонів гривень. Також відповідно до законодавства для забезпечення виконання зобов'язань за підсумками двох конкурсів переможцями було перераховано до бюджету понад 10 мільйонів гривень " , - розповів Сай.

У той же час, за його словами, ряд інших великих операторів duty free не були допущені до участі в конкурсі у зв'язку з відсутністю відповідного досвіду, передбаченого умовами тендеру, а також належної інфраструктури в Україні. Серед претендентів, недопущених до вказаних вище конкурсам через невідповідність конкурсним умовам були як компанії-резиденти з національним капіталом, так і з іноземними інвестиціями.

"Ринок безмитної торгівлі в світовому масштабі представлений і іншими великими компаніями, але не всі великі гравці мають досвід ведення бізнесу в Україні. Як показали результати проведеного конкурсу, на ринку українських операторів ще не всі його учасники отримали відповідну кваліфікацію. Так, наприклад, не була допущена до участі в конкурсі українська компанія "БФ Груп" (до речі, як і до червневого конкурсу з оренди площ в терміналі Д) - в зв'язку з відсутністю відповідного практичного досвіду. Крім того, були скарги від компан ії "Дуфрі Інтернешнл". Але ця компанія не має свого представництва в Україні, тому незрозуміло яким чином вона планувала здійснювати тут свою діяльність. Тому, на нашу думку ця компанія зловживає правами і намагається просто перешкоджати переможцям в їх діяльності ", - повідомив Сай.

"Це не тільки покращить інфраструктуру терміналів аеропорту і культуру обслуговування пасажирів міжнародних рейсів, а й створить додаткові робочі місця, а також забезпечить додаткові надходження до бюджету аеропорту, і державний бюджет Україна різних рівнів. Прозорість у формуванні умов і проведення конкурсу, а також об'єктивність і неупередженість при визначенні переможців конкурсу, безумовно матиме значний позитивний вплив на формування інвестиційної привабливості України та залучення прямих іноземних та українських інвестицій в реальний сектор української економіки ", - зазначив Сай.

Оператор магазинів безмитної торгівлі "БФ енд ГХ Тревел Рітейл ЛТД" має багаторічний досвід співпраці з німецькою компанією-партнером "Гебр. Хайнеманн", яка, будучи третьою в світі компанією за обсягом продажів, є одним з найбільших світових лідерів в сфері безмитної торгівлі. Вона має 66 дочірніх компаній в 33 країнах, а загальний оборот компанії в 2013 році склав більше 3 млрд. Євро.

Компанія "Київріанта" відкрила перший в Україні магазин безмитної торгівлі в аеропорту "Бориспіль" в травні 1992 року. Її партнером і засновником є ​​ірландська компанія "Aer Rianta International", історія якої починається з 1947 року, коли в ірландському аеропорту Шеннон був відкритий перший в світі магазин безмитної торгівлі. Протягом довгих років "Київріанта" була беззаперечним лідером в області безмитної торгівлі в Україні.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "У тендері на розміщення магазинів duty free в" Борисполі "перемогли відомі європейські компанії". інші Новини економіки дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online