Шоколадне дерево Павла Тьо

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Глава компанії Capital Group продовжує отримувати найсмачніші шматки від велетенського столичного "пирога".

Дивовижна знову ж новина: Павло Тьо прибирає до рук і Центральний телеграф в Москві: Capital Group отримує від Ростелекома за зниженою ціною за 1,8 млрд. Рублів будівля в самому серці столиці. Справа в тому, що минулі торги визнані такими, що. І об'єкт з дисконтом в 10%, набуває Capital Group Павла Тьо.

Дивно й інше: на аукціон з продажу нової будівлі Центрального телеграфу не було подано жодної заявки, хоча більше 6 місяців переговори велися більш ніж з 20 потенційними набувачами. Але їх нібито не влаштувала вартість будівлі - йшлося про 2 млрд. Рублів. І власник будівлі - ПАТ "Ростелеком" вирішив не проводити повторний аукціон, а піти назустріч Павлу Тьо і його компанії, поступитися будівля з дисконтом. Бувають же такі чудеса в 3 хвилинах ходьби від Червоної площі! Про це повідомляє кореспондент The Moscow Post .

Нагадаємо, що не так давно, в кінці червня ц.р. редакція The Mosсow Post розповідала про інтереси Capital Group і її господаря в розслідуванні " Хлібне дерево Павла Тьо ".

За ці 4 з половиною місяці хлібне дерево пана Тьо перетворилося в шоколадне, оскільки всі замовлення в Москві стікаються і стікаються саме до пана Тьо. Ось і ласий "будиночок" -Центральний телеграф - а це об'єкт на площі майже 29 тис. Кв. м -будет перетворений в готельний комплекс. І навряд чи в 3 "зірки". У цьому, супер-елітному місці столиці можуть сяяти тільки готелі класу 5 "зірок".

Будівля Центрального телеграфу - далеко не перший проект компанії по реконструкції будівель радянської забудови. Девелопер уже викупив у мерії столиці на аукціоні один з будинків-книжок (в народі ці будинки-книжки називають "вставні щелепи Арбата").

А нова будівля Центрального телеграфу знаходиться в Нікітському провулку: це сусідній будинок з головною будівлею на Тверській вулиці. Об'єкт являє собою бізнес-центр 12 тис. Кв. метрів. З них понад 6 тис. Кв. м здаються в оренду. Будівля була побудована до знаменитої Олімпіаді 1980 року. Ростелеком володіє їм через дочірнє ПАТ "Центральний телеграф".

Про активну продажу нової будівлі Центрального телеграфу ЗМІ стали повідомляти в кінці літа. Тоді основним претендентом на покупку називалася готельна мережа Олександра Клячина "Azimut Hotels". Але Павло Тьо переграв Олександра Клячина.

Глава компанії Capital Group Павло Тьо

14 нових стартових майданчиків

Ще новина: мер Москви Сергій Собянін підписав документ про включення в програму реновації 14 нових стартових майданчиків. Дві нові майданчики знаходяться в Бескудніковском районі. У Північно-Східному окрузі знаходяться чотири майданчики: дві в Бабушкінському районі та по одній в районі Відрадне і Бутирській районі. За одному майданчику буде на сході, півдні і південному заході столиці. Вони розташуються в Новогирєєво, Москворіччі-Сабурова і Коньково.

У Західному адміністративному окрузі та в Тіна визначені по дві площадки: в Солнцево і Філі-Давидково, а також в місті Трійці і в Раменському районі. Ще один майданчик з'явиться в Пресненський районі столиці. Виходить, на сьогоднішній день - з урахуванням нових об'єктів - у програму реновації вже включені 282 стартових майданчика для будівництва нового житла для москвичів.

Виходить, на сьогоднішній день - з урахуванням нових об'єктів - у програму реновації вже включені 282 стартових майданчика для будівництва нового житла для москвичів

Сергій Собянін оголосив про 14 нових майданчиках для реновації

ЗМІ повідомляють, що більше половини підрядів по расторгованним стартових майданчиків дісталися структурам Павла Тьо. Дійсно, девелоперська компанія Capital Grou продовжує нарощувати свою участь в програмі реновації житлового фонду Москви. Capital Group вже оголосила, що буде будувати житловий комплекс площею понад 1,51 млн.кв. метрів на південному сході Москви. Загальна площа житла у новому проекті складе більше 800 тис. Кв. метрів, включаючи 105 тис. кв. метрів житлової площі для тих, хто їде з хрущовок. Решта понад 700 тис. Кв. метрів - це соціальні та інфраструктурні об'єкти.

На сьогоднішній день торги на проектно-вишукувальні роботи пройшли по 101 об'єкту. Торги на будівельно-монтажні роботи провели по 17 об'єктам. Тендерний план фонду містить 166 об'єктів. Нагадаємо та такі цифри: щоб знести все хрущовки, буде потрібно 20 років. І приблизно 3,5-4 трлн. рублів.

рублів

Для того, щоб знести все хрущовки в Москві, буде потрібно 20 років

Експерти вже пророкують і те, що в процесі реалізації програми витрати на неї можуть вирости на 50%. Хороший буде навар.

По стопах Вексельберга

Бюджет Москви і баланс організацій, підконтрольних Павлу Тьо, виглядають сполученими посудинами, дитячої задачкою з фізики для Слідчого комітету. Тим часом продовжують спливати цікаві подробиці співпраці мерії Москви і компанії Capital Group. До всього іншого, Павло Тьо поєднує посади голови ради директорів Capital Group і члена президії Громадської ради при Міністерстві будівництва Росії. А з боку мерії цією співпрацею займається віце-мер Наталія Сергуніна.

Тим часом продовжують спливати все нові подробиці з взаємовідносин бізнесмена Павла Тьо і мерії Москви.

Саме Департамент економіки і управління міським майном, який очолює Наталія Сергуніна, придбав у Павла Тьо площі в башті "Око" під свої нові офіси. Продавцем стала кіпрська компанія "Фудерін трейдинг енд інвестментс лімітед".

Вежа "Око" в столиці

Цікава ситуація - нагадаємо - склалася і навколо будинку-книжки на Новому Арбаті. Спочатку Москва продала його компанії "Апарт груп" без жодного конкурсу без конкурсу за 2,4 млрд. Рублів. Пізніше учасники з цієї угоди розробили зворотний схему - з викупу частини площ на користь міста через посередництво АІЖК. Це була б фантастична угода. Точно таку ж угоду 7 років тому здійснив Віктор Вексельберг. Він купив будинок колишнього посольства ВНР на Красній Пресні. А потім ця будова Віктор Вексельберг продав рідній державі в 7 разів дорожче.

Але повернемося до будинку-книжці. Після втручання ЗМІ викуп книжки "назад" не відбувся. Але пан Тьо отримав своє іншими способами: і згаданої продажем офісів (ремонт в них замовлений теж у структур Тьо), і схемою по Вексельбергу. Просто Тьо повторив фокуси в зворотному порядку: для початку за "3 копійки" придбав у Москви торговельну мережу "Столичні аптеки", а потім перепродав її втридорога.

Віктор Вексельберг прославився не тільки покупкою яєць Фаберже, але і продажем будівлі колишнього посольства Угорщини в Москві

Але пробіжимося за останніми проектам пана Тьо. 2 з половиною роки тому Capital Group придбала права на будівництво багатофункціонального комплексу на ділянці Софійській набережній на так званому "золотому острові". Загальна сума операції склала більше 10 млрд. Руб. Факт угоди з Capital Group підтвердив віце-мер Москви з будівництва Марат Хуснуллін: "З огляду на, що цей проект, розташований в безпосередній близькості від Кремля, є знаковим для Москви ..."

Мерія чотири рази намагалася провести відкриті аукціони з продажу 95% -их пакетів в двох компаніях - орендарів ділянки з правом будівництва багатофункціонального комплексу на 45 тис. Кв. м за 9 млрд. руб. Охочих не знайшлося. Сьогодні на цій території вже будують малоповерховий багатофункціональний комплекс площею 37 000 кв. м. Він буде включати в себе бутик-готель, житло та офіси.

Ще Capital Group купила колишню майданчик заводу "Калібр" в Північно-Східному окрузі Москви.

Ще Capital Group купила колишню майданчик заводу Калібр в Північно-Східному окрузі Москви

На програму по реновації витратять 3, 5 трлн. рублів

У 2012 році пан Тьо став власником землі в Клинском районі. Він викупив на торгах майно збанкрутілого ТОВ "Російська інвестиційна група" (RIGroup). Ця компанія працювала на ринку з 2001 року. І портфель її проектів оцінювався в 2 млн. Кв. м. З 2008 року девелопер почав відчувати фінансові труднощі.

І вступив в процедуру банкрутства. Павло Тьо купив на торгах 25 ділянок для сільськогосподарського виробництва площею 300 га. Це обійшлося йому в 65 млн. Руб. Інвестиції в проект оцінюються в 1,3 млрд. Руб. Проект передбачає розміщення на 49 га 186 ділянок. 55 га передбачені для об'єктів загального користування: в селищі буде працювати дитячий садок, культурно-дозвільний центр та спортивні клуби.

Але кримінальне складова в бізнесі пана Тьо поки не сходить зі сторінок ЗМІ. Про це повідомляє " Комментатор.ру "Хоча глава Capital Group раптом став спілкуватися з журналістами, чого не було в його біографії понад 20 років! Але поки повністю обілитися не вдається! Про це пише портал" столиця ".

Дивно, що людині, так тісно зав'язана на світ криміналу, мерія Москви довіряє реалізацію великих девелоперських проектів.

"Соловей" теж піде до Тьо?

І, нарешті, третя новина сьогоднішнього дня: замість кіноцентру "Соловей" на Красній Пресні побудують елітний готель.

І, нарешті, третя новина сьогоднішнього дня: замість кіноцентру Соловей на Красній Пресні побудують елітний готель

Кінотеатр "Соловей" доріг москвичам як пам'ять

Нагадаємо, що Кіноцентр на Червоній Пресні був побудований відомим архітектором Юлієм Філер в 1959 році. До 1989 року в будівлі працювало Всесоюзне бюро пропаганди радянського кіномистецтва. Потім з'явилося Всесоюзне творчо-виробниче об'єднання "Кіноцентр". До 2005 року в Кіноцентрі знаходився Музей кіно, а після цього - один з найбільших кінотеатрів в Східній Європі з 24 залами.

Влада Москви вже видали дозвіл на будівництво готелю з культурно-дозвіллєвих комплексом. Дозвіл на будівництво було видано АТ "Кіноцентр" буквально 3 тижні тому. Саме ця компанія значиться в документі забудовником. Але сам Кіноцентр не вестиме будівництво. Він продасть проект крупному девелоперу. І тут вже маячить тінь пана Тьо.

Хто сьогодні володіє АТ "Кіноцентр"? Згідно ЕГРЮЛ, основним засновником компанії значився Союз кінематографістів РФ і його глава Микита Михалков. Але в Союзі кінематографістів заявили, що вийшли зі статутного капіталу Кіноцентру ще кілька років тому. Інвестиції в будівництво готелю на Дружінніковской вулиці складуть 5 - 10 млрд. Рублів.

По всій видимості, такі гроші у пана Тьо знайдуться. Головне - не упустити і цей ласий шматок. Але чи не вийде так, що скоро на місці колишніх кінотеатрів, будинків культури, парків і скверів будуть височіти тільки будівлі нових дорогих готелів і елітної нерухомості? Невже не можна знайти інше місце, щоб побудувати чергові "5 зірок"? Або нам вже не потрібні центри з 24 кінотеатрами?

Соловей" теж піде до Тьо?
Хто сьогодні володіє АТ "Кіноцентр"?
Але чи не вийде так, що скоро на місці колишніх кінотеатрів, будинків культури, парків і скверів будуть височіти тільки будівлі нових дорогих готелів і елітної нерухомості?
Невже не можна знайти інше місце, щоб побудувати чергові "5 зірок"?
Або нам вже не потрібні центри з 24 кінотеатрами?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online