Примірка найдешевшого житла

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

31 серпня 2010, 7:20 Переглядів:

На проспекті Бажана або на Харківській трасі важко не помітити великі рекламні плакати з пропозицією квартир за $ 15 тис. Буклети з аналогічною рекламою житла в с. Любарці час від часу роздають у різних станцій метрополітену. Ми вирішили познайомитися ближче з цією пропозицією і заодно вивчити і деякі інші з найбільш недорогих варіантів нового житла, пропонують навколо міста Києва.

СЕЛО ЛЮБАРЦІ

Як добиратися. У відділі продажів нас запевнили, що буквально до цього будинку від станції метро "Харківська" ходить пряма маршрутка. Насправді ж від "Харківської" на маршрутці, яка відходить кожні 5 хвилин, можна дістатися до м Бориспіль. А вже звідти інший маршруткою - до села Любарці. Ось її зупинка дійсно знаходиться практично поруч з будинком. Вся дорога, включаючи пересадку, може зайняти близько години і обійтися в 12 грн. До речі, остання маршрутка з Борисполя в Любарці йде о 20.40, тому, з урахуванням можливих затримок в дорозі, від "Харківської" треба їхати не пізніше 20.00. Зате добиратися на своїй машині нескладно - всього 35 км від Києва - в основному по досить комфортною Харківської трасі і тільки останні пару кілометрів - по пересічній українській дорозі середнього ступеня "убитости".

ЕКОЛОГІЯ І ІНФРАСТРУКТУРА. Село знаходиться досить далеко від завантаженої траси, щоб там був дійсно чисте повітря. З вікна однієї з квартир ми розглянули гніздо лелеки. Інфраструктура - звичайна сільська, продуктовий магазин - в декількох хвилинах ходьби.

Інфраструктура - звичайна сільська, продуктовий магазин - в декількох хвилинах ходьби

ТЕХНОЛОГІЇ ТА КОМУНІКАЦІЇ. Будівля цегляної кладки. На фотографії помітно, що вікна третього поверху за формою і розміром відрізняються від вікон другого і першого поверхів. В офісі продажів цей факт ніяк не пояснили. Сусіди ж стверджують, що спочатку будинок був двоповерховий, причому мало не 1960-х років будівництва. Третій поверх і мансарду добудували вже нові власники. При цьому незрозуміло, чи проводилися роботи по зміцненню фундаменту, на який тепер доводиться подвійна, в порівнянні з початковою, навантаження. По крайней мере, подекуди можна розгледіти тріщини в пінопласт, яким зовні утеплений будинок. Чи то це проблема якості робіт з утеплення та використаних при цьому матеріалів, то чи, як кажуть злі сусідські мови, ознака того, що фундамент трохи "поплив". У будинок заведені вода і електрика. Газу немає (хоча в будинках по сусідству він є), в якості опалювальних приладів у квартирах встановлені електричні конвектори.

ПЛАНУВАННЯ. Як пояснили у відділі продажів, колись це був будинок для приїжджих фахівців. Практично всі квартири складаються з однієї кімнати і маленького суміщеного санвузла. Чогось, начебто передпокої або вхідного тамбура, - немає, вхідні двері відкриваються прямо в кімнату. У санвузлі уздовж стіни, якраз на всю її довжину, впритул один до одного стоять "лежача" акрилова ванна і унітаз. Над ванною висить електричний бойлер. Ширини ж цього інтимного приміщення якраз вистачає на те, щоб увійти і зуміти скористатися яким-небудь з благ сантехніки. За санвузлом в кімнаті є невелика природна ніша, в якій встановлені електроплита і умивальник. Виходить щось на зразок кухонного куточка. У кількох квартирах є окрема кухня, з якої йде вхід в санвузол. Але на момент нашого огляду цього будинку з таких квартир у продажу залишилася тільки одна.

РОЗМІРИ І ЦІНИ. У продажу дійсно є квартири по $ 15 тис., Хоча і загальною площею всього 11-13 кв. м. Таких квартир в будинку лише 12 (із загального числа 86). І на момент нашого візиту жодна з них ще не була продана. Раніше нам квартири загальною площею 11 кв. м не зустрічалися, а здогадки, як в приблизно 8-метровій кімнаті крім умивальника і електроплити зручно розмістити ще й необхідний мінімум меблів (на кшталт ліжка, столу зі стільцем, шафи для одягу), - стали непоганий зарядкою для мозку. Квартири побільше стоять, природно, дорожче. За ті, що площею до 15 кв. м, хочуть вже $ 16 тис., до 17 кв. м - $ 17 тис. і так далі. До речі, найбільше, за словами продавців, було продано квартир за $ 17 тис. - 5 з 33. Найбільші квартири розташовані на мансарді, мають загальну площу 30-31 кв. м і коштують $ 22 тис. Ось вони виглядають, як повноцінна квартира-студіо, хіба що з тісним санвузлом.

МОЖНА заїжджати. У квартирах зроблений ремонт: на підлозі цілком пристойного вигляду утеплений лінолеум, на стінах - простенька побілка. Встановлено вся сантехніка, електроплити і електронагрівачі, все підключено.

ПЛЮСИ І МІНУСИ. Плюси: рекордна дешевизна; готовність до заселення; тихе, чисте місце. Мінуси: немає прямого маршруту, електричне опалення, яке взимку може влетіти в копієчку. Ну і дуже тісні габарити найдешевших з квартир.

ІРПІНЬ

ІРПІНЬ

Таке відчуття, що Ірпінь сьогодні переживає будівельний бум. Принаймні ми нарахували більше 10 чотириповерхових будинків різного ступеня готовності, в яких зараз пропонуються квартири. До речі, популярність чотириповерхової забудови пояснюється тим, що формально ці будинки вважаються двоповерховими: перший поверх поглиблюють в землю, щоб назвати його цокольним, а четвертий ніби як і не поверх, а так собі - мансарда. Справа в тому, що для будівництва двоповерхового будинку не потрібно проходити обласні інстанції, всі питання можна вирішити на місці, що набагато простіше і набагато дешевше.

Як добиратися. Всі описувані квартири знаходяться в одному "куточку", в 15 хвилинах ходьби від вокзалу. Звідки електричка довозить до станції "Святошин" за 15 хвилин і 4 грн. 25 коп. Звідти ж кожні 8 хвилин відходять маршрутки, які за 5 грн. і 30 хвилин (якщо не буде пробок) довезуть вас до станції метро "Академмістечко". Автобус іншого маршруту йде до станцій метро "Оболонь" і "Мінська". Маршрутки на Київ проходять і в 5-10 хвилинах ходьби від цих будинків.

ЕКОЛОГІЯ І ІНФРАСТРУКТУРА. Ірпінь і сам по собі дуже зелене селище з чистим повітрям, а ці будинки ще й розташовані в самій "зеленої" частини Ірпеня, яку так і називають "лісова зона", - фактично на краю соснового лісу. За 10-15 хвилин можна дійти до центру, де є вся міська інфраструктура. Продуктові магазини є і ближче, в 5 хвилинах ходьби. Крім того, в деяких будинках роблять магазини прямо в будинку.

ТЕХНОЛОГІЇ ТА КОМУНІКАЦІЇ. Домівки цегельні і добре утеплені: або зовні пінопластом, або шаром спіненого каменеподібні матеріалу між двома шарами цегли. До квартирах підводяться всі комунікації: електрика, вода, газ.

РОЗМІРИ І ЦІНИ. За $ 18 тис. Можна придбати повноцінну однокімнатну квартиру на цокольному поверсі загальною площею 36 кв. м: кімната 16,12 кв. м, кухня 7,65 кв. м, з майже чотириметровим поєднаним санвузлом та невеликого передпокою. Взагалі-то ці квартири коштують $ 19,8 тис., Але зараз на всі квартири цього будинку діє знижка. Повна вартість аналогічних квартир на мансарді - $ 25 тис. А на середніх поверхах - $ 30,6 тис.

МОЖНА заїжджати. Цей будинок повинен бути закінчений до кінця вересня. За $ 19 тис. В іншому будинку, який обіцяють добудувати протягом півтора-двох місяців, пропонується 20-метрова квартира планування "студіо".

ГОСТОМЕЛЬ

ГОСТОМЕЛЬ

Як добиратися. По вулиці недалеко від котеджного містечка проходять маршрутки, на які можна сісти на станціях метро "Святошин", "Житомирська", "Академмістечко". Проїзд може обійтися в 5 грн. Якщо не буде пробок, доїхати від ст. м. "Академмістечко" можна приблизно за 25 хвилин, плюс близько 10 хвилин пройтися пішки до будинку.

ЕКОЛОГІЯ І ІНФРАСТРУКТУРА. Городок знаходиться на околиці Гостомеля, на віддалі від завантажених трас, повітря чисте. Власної інфраструктури немає, до досить скромних за вибором продуктових магазинів йти близько 20 хвилин. До центру і ринку потрібно їхати кілька зупинок на маршрутці. Власну інфраструктуру обіцяють, коли містечко в основному буде побудований. Але зараз він коштує в чистому полі, в якому - до десятка будиночків різного ступеня готовності.

ПЛАНУВАННЯ. Тут в споруджуваному котеджному містечку пропонуються маленькі будиночки в нагадують таунхауси блоках будинків - так званих "блок-хауса". За словами представників компанії-забудовника, час зведення такого будиночка аж до готовності до заселення - всього 3 місяці, причому осіння чи зимова негода перешкодою будівництву не будуть.

За словами представників компанії-забудовника, час зведення такого будиночка аж до готовності до заселення - всього 3 місяці, причому осіння чи зимова негода перешкодою будівництву не будуть

ТЕХНОЛОГІЇ ТА КОМУНІКАЦІЇ. Блок-хауси шикуються по панельно-каркасної технології, яка забезпечує високу міцність споруди і гарний теплозахист. З іншого боку, ця технологія має і деякі недоліки, в порівнянні з більш звичними нам цегляними будинками: тут не скрізь, де заманеться, можна повісити полку; дещо гірше з природною вентиляцією і т. д. Будиночки здаються з підведеною електрикою, газ повинен з'явитися через якийсь час. Джерелом води служать свердловини, які пробиваються по одній на кожен блок будиночків. Каналізація робиться індивідуально для кожного будиночка. Підключення до водопостачання і обладнання каналізації здорожують будиночок ще на $ 2000..

РОЗМІРИ І ЦІНИ. Найдешевший будиночок, за $ 17,3 тис., Є і дуже маленьким - загальною площею всього 24 кв. м. У міру зростання розмірів ростуть і ціни: будинок в 44 "квадрата" коштує вже $ 28,5 тис., а 65-метровий двоповерховий будиночок - трохи більше $ 40 тис. Оплата може проводитися в кілька етапів, у міру будівництва будиночка. Якщо у замовника виникають труднощі з оплатою - будівництво припиняється до появи грошей.

ПЛЮСИ І МІНУСИ. Плюси: дешевизна, близькість до Києва і непогана транспортна доступність. Мінуси: кожен будинок належить будувати з нуля, нехай навіть і всього за 3 місяці; відсутність власної інфраструктури і віддаленість від центру селища, відсутність промтоварних магазинів, торгового центру і ринку, а також газу, що здорожує експлуатацію будиночка, особливо в холодну пору року.

ВОРЗЕЛЬ

Тут в докризовий час бурхливо будувалися котеджні містечка. Криза цю активність різко знизив. Більш того, колись популярний формат таун-хауса став малозатребуваним. Тому забудовники стали перепрофілювати недобудовані частини таун-хаусів у звичайні багатоквартирні будинки, добудовуючи їх до чотирьох поверхів. В одному з таких будинків, що будуються можна придбати однокімнатні квартири площею 37 кв. м за $ 30 тис. Будівництво обіцяють закінчити до листопада.

Як добиратися. Від цього будинку приблизно за 15-20 хвилин можна дійти до залізничної станції, звідки електричка довозить до Святошино за 4,8 грн., А маршрутка, що відходить кожні 10-20 хвилин, - за 7 грн. і 30-40 хвилин. На маршрутку можна сісти і на зупинці, що знаходиться приблизно в 10 хвилинах ходьби.

ЕКОЛОГІЯ І ІНФРАСТРУКТУРА. Ворзель недарма вважається кліматичним курортом, куди в минулому приїжджали подихати цілющим повітрям з усього Радянського Союзу. Що стосується інфраструктури, то з нею тут не дуже добре. В околицях станції є пара продуктових магазинів, аптека, кілька павільйончиків промтоварів (автотовари, дитячий одяг і т. Д.). Центр з супермаркетом і промтоварними магазинами розташований далеко для пішої прогулянки. Туди треба їхати маршруткою.

ПЛЮСИ І МІНУСИ. Плюси: просто лікувальної чистоти повітря. Мінуси: слабкість інфраструктури та необхідність чекати пару місяців до закінчення будівництва. І це все-таки найдорожчий варіант з розглянутих.

Немішаєве

Тут на околиці селища закінчуються оздоблювальні роботи і приведення в порядок території при будівництві 4-поверхового будинку. Власне, в деяких квартирах вже живуть сім'ї, у дворі можна зустріти мам, які гуляють з дітьми. Неподалік стоїть зданий і заселений аналогічний будинок, а поруч вже залитий фундамент для наступного.

Як добиратися. Від будинку до залізничної станції - приблизно 10 хвилин пішки. Звідти до станції "Святошин" можна дістатися електричкою за 4 грн. 80 коп. і приблизно 40 хвилин, або на маршрутці, що відходить кожні 10-15 хвилин, - за 7 грн. і приблизно півгодини, а то й буде пробок.

ЕКОЛОГІЯ І ІНФРАСТРУКТУРА. Повітря чисте, хоча до лісу пішки буде далеко. Основна інфраструктура зосереджена в районі залізничної станції. За київськими мірками, вона досить скромна: продуктові і промтоварні магазини, будинок побуту, кафе, бар, торгові місця під навісом і т. Д.

ТЕХНОЛОГІЇ ТА КОМУНІКАЦІЇ. Будинок цегляний, утеплений пінопластом. Підбито електрика, вода і газ. Особливістю квартир цього будинку є те, що в їх стандартну комплектацію входить водяний "тепла підлога", що робить непотрібним установку будь-яких опалювальних приладів. За відгуками людей, що живуть в квартирах з аналогічними статями в іншому будинку, в минулий холодну зиму їм навіть не доводилося включати газовий котел на повну потужність.

За відгуками людей, що живуть в квартирах з аналогічними статями в іншому будинку, в минулий холодну зиму їм навіть не доводилося включати газовий котел на повну потужність

РОЗМІРИ І ЦІНИ. За $ 28,5 тис. Тут можна придбати однокімнатну квартиру загальною площею 30 кв. м, з поєднаним санвузлом, невеликого передпокою та кухнею, через яку "кутом" можна пройти в 16-метрову кімнату. Квартира аналогічної планування, але площею 40 кв. м, коштує $ 36 тис.

ПЛЮСИ І МІНУСИ. Плюси: хороша екологія, зручні квартири, красиво і функціонально організоване прибудинковий простір: огорожа, гойдалки, альтанки і т. Д. Крім того, будинок вже фактично готовий до заселення.

Мінуси: трохи далі від Києва, ніж інші варіанти, які не дуже зручний проїзд через вузьку вулицю, а дорога, що веде безпосередньо до будинку, поки що не заасфальтована. Та й оформлення документів доведеться почекати місяці два.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Примірка найдешевшого житла". інші Новини нерухомості дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Ряполов Костянтин

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online