Пістолет Макарова (ПМ) і Модернізований (ПММ), Технічні Характеристики (ТТХ), Пристрій, Розмір, Відмінності і Огляд Зброї

  1. Навіщо було модернізовано Пістолет Макарова?
  2. Як виглядає ПММ
  3. Відео: історія пістолета Макарова
  4. модифікації ПММ
  5. Технічні дані модифікованого пістолета Макарова
  6. Нові патрони для ПММ
  7. призначення ПММ
  8. недоліки ПММ
  9. розбирання ПММ
  10. Відео: як розібрати пістолет Макарова

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

29.04.2019

Ця стаття-огляд про модернізованому пістолеті Макарова, ПММ, зброю ближнього бою. Ми вирішили детально розібрати його тактико-технічні характеристики (ТТХ), а також зрозуміти, чим ПМ відрізняються від ПММ.

Навіщо було модернізовано Пістолет Макарова?

Пістолет Макарова модернізований - дев'ятиміліметровий пістолет російського виробництва, сконструювали інженери Шігапов і ПЛЕЦЬКИЙ на початку дев'яностих років двадцятого століття в рамках НДДКР «Грач». Його випускає Іжевський завод. ПМ створили через потребу Радянської армії в компактному зручному і безпечному зброю самооборони офіцерів. Саме ПМ до дев'яностих був головною зброєю міліції. Він повинен був перевершувати характеристики пістолета ТТ.
Модернізований ПММ почали випускати вже в дев'яносто назріла об'єктивна необхідність у вогнепальній зброї, що використовує потужні патрони з великим зупиняє і пробивним дією. При цьому прагнули зберегти базову конструкцію пістолета Макарова, не раз підтвердив свою надійність за 40 років успішного використання.

Як виглядає ПММ

Тому вогнепальний ПММ дуже схожий з ПМ, а той, у свою чергу, був схожий за своєю конструкцією з німецьким пістолетом Вальтер зразка двадцять сьомого року. Пістолет виконаний зі сталі майже повністю, поворотна пружина облягає стовбур, запобіжник знаходиться на затворі, блокуючи ударник при включенні, безпечно знімає курок з взводу, замикає шепотіло і затвори. Після вимикання запобіжника перший постріл робиться самовзводом. Засувка фіксації розташовується в нижній частині рукояті за вікном для магазина. Щічки на рукояті пластикові, коричневого або чорного кольору, покриті дрібним рифленням.

Відео: історія пістолета Макарова

Відмінність ПММ від ПМ

Від ПМ зразка п'ятдесят першого року модернізований пістолет Макарова відрізняється збільшеним до дванадцяти патронів магазином. Приціл у модернізованого ПМ не регулюється, а кнопка затримки затвора стала значно зручніше. Сама конструкція у пістолета залишилася без змін. Тому сімдесят відсотків деталей ПММ взаємозамінні з ПМ. У ПММ посилена рамка і збільшений вага затвора. Максимально можливий тиск при використанні потужного патрона в каналі ствола зросла на цілих п'ятнадцять відсотків, що призвело до посилення віддачі.

модифікації ПММ

  • ПММ-8 - різновид ПММ, розрахована на патрон калібру 9х18 мм, з магазином на вісім патронів, бойовий пістолет.
  • ПММ-12 - різновид ПММ, розрахована на патрон калібру 9х18 мм, з магазином в дванадцять патронів.
  • ІЖ-70-100 або ІЖ-70-17А - пістолет спортивного типу, моделі дев'яносто четвертого року, розрахований на патрон 9х18 мм.
  • ІЖ-71-100, який випускається з вересня дві тисячі восьмого року під назвою МР-71Н - службова модифікація, розрахована на патрон 9х17мм, має магазин ємністю 10 патронів, бойовий пістолет.
  • Байкал 442 - експортна модифікація ПМ, розрахована на патрон 9х18 мм, спортивний пістолет.
  • МР-654 К - пневматичний пістолет на базі ПММ. 654 К по суті - точна копія Макарова, та й зібраний він з деяких деталей бойового ПМ, всі його деталі рухливі, а функціонал активний, можна стріляти як самовзводом, так і за допомогою попередньо зведеного курка.
  • М-59 - пістолет Макарова китайського виробництва від фільми Norinco.
  • МР-371 - сигнальний шумовий пістолет, копія ПМ, тільки замість бойових патронів МР 371 стріляє з допомогою спеціальних картриджів зі вставленими в них капсюлями.

МР-371 - сигнальний шумовий пістолет, копія ПМ, тільки замість бойових патронів МР 371 стріляє з допомогою спеціальних картриджів зі вставленими в них капсюлями

Технічні дані модифікованого пістолета Макарова

  • Калібр - 9 Х 18.
  • Вага незарядженої зброї - 760 грам.
  • Довжина пістолета - 167 міліметрів.
  • Висота пістолета - 127 міліметрів.
  • Ширина пістолета - 34 міліметра.
  • Довжина стовбура - 93,5 міліметрів.
  • Принцип роботи ПММ складається в напіввільних відкат затвора з канавками в патроннику.
  • Швидкість куль з патроном ПММ - 430 метрів в секунду.
  • Швидкість куль з патроном ПМ - 315 метрів в секунду.
  • Скорострільність - 30 вм.
  • Нарізи справа наліво - 4.
  • Крок нареза - двісті шістдесят міліметрів.
  • Прицільна дальність ПМ - 50 метрів.
  • Ємність магазина - дванадцять патронів.

Ємність магазина - дванадцять патронів

Нові патрони для ПММ

Крім того, ПММ був створений для використання нового патрона 9х18 ПММ зі сталевим сердечником і головною частиною конічної форми. При цьому початкова швидкість кулі становить близько 420 метрів в секунду, а її енергія дорівнює 494 джоулів. Її пробивну дію і швидкість також істотно зросли. Бронебійні кулі патрона 9х18 у ПММ мають масу в 3,55 грама. Така куля здатна пробити кевларовий бронежилет зі сталевою пластиною в 2,4 міліметра товщиною з десяти метрів. Посилений варіант цього патрона має кулю ще легшу по масі, але з посиленим пороховим зарядом, більшою забійною силою і швидкістю в 430 метрів в секунду. Цей патрон близький за потужністю та ефективності до патрона Parabellum 9х19.

Створені були і патрони з емоційними кулями з великим дією, що зупиняє. Магазин ПММ дворядний, у верхній частині переходить в однорядний і вміщає дванадцять патронів. Внаслідок того, що був використаний високо-патрон змінили конструкцію патронника. На його внутрішній поверхні є три гвинтові канавки, які сильно збільшують опір тертям коли гільза рухається назад. Це забезпечує гальмування відкату затвора і знижує віддачу. Пістолет має ергономічні щічки рукоятки з бічними виступами. Посилено рама і затвор, у ПММ виріс запас міцності, зброя збільшилася в габаритах і в масі, при цьому його бойові якості покращилися.

призначення ПММ

Пістолет ПММ не замінив звичайний бойовий ПМ в армії і в поліції. Крім того, використання таких потужних бойових патронів, як 57-Н-181-СМ в стандартних ПМ нерідко призводить до пошкодження пістолета. Через широкого поширення таких боєприпасів в ВС і в правоохоронних структурах виникав ризик того, що звичайні пістолети Макарова стануть заряджати цими не розраховані на їх міцність патронами кулями і викликати травми у стрільців або поломку пістолетів. Крім того, у ПММ віддача сильніше, його різкіше підкидає при пострілі - а це ускладнює точну швидкісну стрільбу. Зараз ПММ використовує в ФСО і в декількох підрозділах МВС Російської федерації, складається ПММ на озброєнні в ФСБ в у позавідомчої охорони МВС, в ФССП. Крім того, ПММ використовується як нагородна зброя.

недоліки ПММ

У магазинах пристрої пружина працює з деяким перенапруженням і з цієї причини швидко втрачає свою пружність, що призводить призводить до затримок стрілянини. Крім того, подавач зроблений з неякісної пластмаси, тому утворюються тріщини, подавач зношується і у нього ламається зуб.

розбирання ПММ

Розбирання пістолета буває повною і неповною. Неповне розбирання проводять для того, щоб почистити його, змастити і оглянути на предмет несправностей. Повне розбирання здійснюють у випадках, коли пістолет потребує ретельної чищенні: сильно забруднений, перебував під дощем, в снігу, якщо його власник збирається перейти на нову мастило або пістолет потребує ремонту. Повна розбирання ПММ не може бути частою, так як цей процес може прискорити зношування механізмів і деталей пістолета. Варто пам'ятати про декілька правилах розбирання та складання ПМ і ПММ:

  1. Робити розбирання пристрою потрібно на столі або лаві, а в польових умовах - на чистій підстилці.
  2. Механізми і частини кладуться в порядку розбирання, поводитися з ними потрібно обережно, без різких рухів.
  3. Після повного розбирання варто провести ретельну чистку зброї.
  4. Спочатку витягується магазин, пістолет при цьому утримуйте за рукоять правою рукою, при цьому великий палець лівої руки відводить засувку магазина до відмови, вказівний палець відтягує виступаючу частину кришки магазина, витягуючи його з підстави.

Відео: як розібрати пістолет Макарова

Як перезарядити однією рукою

Свіжі публікації автора:

Навіщо було модернізовано Пістолет Макарова?
Навіщо було модернізовано Пістолет Макарова?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online