Пільги по оплаті комунальних послуг ветеранам бойових дій

  1. Поняття пільги і можливість її отримання
  2. Умови для отримання пільг
  3. Список необхідних документів
  4. Етапи присвоєння пільг

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В наш час, коли оплата комунальних послуг та квартплати досить висока, дуже важливо знати, чи маєте ви право отримувати пільги і субсидії. І це стосується не тільки малозабезпечених і багатодітних сімей, а й учасників бойових дій і ветеранів військової служби. Адже вони одним з тих хто заслужив це право ще багато років тому. Але мало хто з цієї категорії громадян знає про своїх реальних правах і можливостях. А також про те, які будуть необхідні документи для оформлення подібної субсидії за місцем проживання.

Поняття пільги і можливість її отримання

Пільги та субсидії на увазі під собою отримання безкоштовної допомоги від держави в питанні оплати комунальних послуг і квартплати в певній її частині Пільги та субсидії на увазі під собою отримання безкоштовної допомоги від держави в питанні оплати комунальних послуг і квартплати в певній її частині. Це питання регулюється спеціальним законом Російської Федерації і носить назву «Про надання субсидій на оплату житлового приміщення та комунальних послуг ». Ця програма доступна не тільки для всіх громадян Росії, а й особам без прописки, хоча для цього їм знадобиться договір на право проживання у даній місцем проживання.

До основних категорій, які можуть претендувати на субсидії та пільги з оплати комунальних послуг і квартплати можна віднести наступних:

  • Ветеранів війни та учасників військової служби;
  • Громадян, які проживають за договором соціального найму;
  • Незаможні сім'ї, які претендують ще й на поліпшення житлових умов ;
  • Інвалідів 1-3 групи.

Але існує і певний ряд умов, які повинні будуть дотримані усіма цими категоріями осіб, хоча у кожного все одно будуть свої особливості та нюанси.

Умови для отримання пільг

Якщо говорити про малозабезпечених сім'ях, то більшу роль в наданні їм пільг зіграє саме їх загальний дохід на всіх членів сім'ї Якщо говорити про малозабезпечених сім'ях, то більшу роль в наданні їм пільг зіграє саме їх загальний дохід на всіх членів сім'ї. У кожному регіоні та місті країни подібна норма розраховується за своїми мірками, але все ж існують і загальні положення. Суть в тому, що сім'я не повинна платити за комунальні послуги суму, яка становить більше 22% від їх загального сімейного доходу. Але тут звертається увага на кількість членів сім'ї та розмір вашої квартири або будинку. Тому дуже важливо, щоб на одного члена сім'ї припадало не більше, ніж 18 квадратних метрів. А якщо ви один живете у великій квартирі, то держава зможе вам компенсувати лише частину з цих грошей, на яку поширюється пільга або субсидія. Решта доплачувати доведеться вам.

А ось якщо мова піде про ветеранів військової служби або учасників бойових дій, то вони мають право на знижку з оплати комунальних платежів і квартплати в розмірі 50%. Те ж саме поширюється і на інвалідів. До того ж вони можуть розраховувати і на оплату палива, якщо їх будинок опалюється саме таким способом. Всі члени сім'ї учасника бойових дій або ветеранів військової служби, які проживають з ними, також можуть розраховувати на отримання подібної знижки. Адже це правило поширюється і на них.

А якщо ця заборгованість буде, то спочатку вам доведеться її погасити, і тільки потім звертатися до відповідних організацій за отриманням таких пільг, будь ви учасником бойових дій, ветераном військової служби або інвалідом.

Варто зазначити, що існує два види пільг: на оплату комунальних платежів і на поліпшення житлових умов. І в другому випадку подібна субсидія гарантована далеко не всім. Та й часу це може зайняти дуже багато.

Список необхідних документів

Якщо ви є членом сім'ї ветерана військової служби, учасника бойових дій, інваліда або живете в незаможної сім'ї, то ви сміливо можете претендувати на субсидії, але для їх оформлення вам знадобляться наступні документи:

  • Письмову заяву;
  • Документ, що засвідчує вашу особу і показує, що ви є громадянином Російської Федерації;
  • Довідка з місця проживання з повним складом сім'ї;
  • Свідоцтво про право власності або інший правовстановлюючий документ;
  • Виписка про суму доходів кожного члена сім'ї, в тому числі безробітних або одиноких матерів;
  • Кадастровий або технічний паспорт, де буде вказана оціночна вартість житла і її розмір;
  • Трудові книжки всіх членів сім'ї;
  • Ощадні книжки;
  • Документи, що підтверджують вашу ступінь спорідненості з іншими членами сім'ї, адже навіть якщо чоловік і дружина не живуть більше в одній квартирі, то і сім'єю вони не вважаються, а значить пільги або субсидії отримати вже буде неможливо;
  • Якщо є студенти, то необхідна довідка про розмір стипендії;
  • Якщо оформлення йде на ветерана військової служби, учасника бойових дій або інваліда, то знадобляться довідки і документи, які підтвердять цей факт. Причому для інвалідів актуальна буде тільки свіжа довідка про ступінь їх інвалідності.

Етапи присвоєння пільг

Після того, як ви зберете всі необхідні документи, то вам потрібно буде звернутися в організацію вашого міста чи району, яка займається цим питанням Після того, як ви зберете всі необхідні документи, то вам потрібно буде звернутися в організацію вашого міста чи району, яка займається цим питанням. На розгляд піде не більше десяти днів, після чого ви отримаєте відповідь. Якщо він навіть буде негативним, то це не біда. Адже найчастіше таке буває, коли в документах чогось не вистачає, тому вам потрібно буде все перевірити ще раз і повторити спробу. В крайньому випадку, ви зможете звернутися до суду.

Якщо ж рішення буде позитивним, то кожен місяць на ваш банківський рахунок або карту буде приходити відповідну сума, яку ви, до речі, можете витрачати на свій розсуд, а не тільки на оплату комунальних послуг. Головне, щоб у вас не утворювалася заборгованість, інакше виплати будуть припинені до моменту погашення боргу.

Ще одним важливим фактом можна вважати той момент, що пільги і субсидії тривають близько шести місяців навіть для учасників військових або бойових дій.

Після чого потрібно починати повторно збирати документи і подавати новий запит. Це актуально і для учасників бойових дій та для ветеранів військової служби. А інвалідам доведеться ще й оновлювати свою довідку про стан здоров'я.

Подібне рішення може дуже допомогти у фінансовому плані, якщо ви цього захочете, і якщо ви ставитеся до категорії громадян, які мають на це право. Якщо ви сумніваєтеся або не знаєте, як це зробити, то існують юристи, працівники ЖЕКу і подібних служб, які розкажуть вам про цей процес більш докладно і допоможуть з оформленням документів. . Не затягуйте і отримуйте ті пільги і субсидії, на які ви можете претендувати за законом, особливо якщо ви ветеран бойових дій або військової служби.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online