Плати, а то відключимо світло: мешканці будинку на Готвальда отримали квитанції на 41 тисячу рублів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В управлінні ТСЖ знаходяться всього два під'їзди, але зібрати всіх власників заради зміни правління дуже складно

Квитанції з приголомшливими цифрами надіслали нам в редакцію мешканці будинку на Готвальда, 19в. За жовтень власникам трикімнатної квартири виставили рахунок на 41 077 рублів. Велика частина цієї суми - нарахування за електроенергію - більше 33 тисяч рублів.

Будинок обслуговує ТСЖ «Опалиха», і власники квартир вважають, що голова товариства робить нарахування некоректно, а також сумніваються в законності самого факту його головування.

- Ми писали заяви в поліцію, оскільки вважаємо, що людина займає посаду незаконно, - розповіла одна з мешканців будинку Оксана. - У поліції нам надали протокол, який підтверджує обрання, але ми вважаємо, що він підроблений.

Завищена ставка за утримання житла, незрозумілі цифри за електрику, в результаті - астрономічна сума за жовтень

Війна мешканців з правлінням ТСЖ йде з 2015 року.

- За цей час у нас вже накопичилася ціла папка відповідей від департаменту госжілнадзора, ми ведемо перелік приписів і штрафів, але голова ухиляється від перевірок, і при цьому кожен місяць підвищує ставку за утримання житла, - повідомила мешканка будинку.

«У зв'язку з ненаданням ТСЖ" Опалиха "запитуваних в рамках перевірки документів завершити зазначену перевірку не виявилося можливим», - йдеться в одному з останніх відповідей з департаменту. При цьому наглядовий орган розглядає питання про дискваліфікацію посадової особи.

Змінити форму управління будинком ініціативні мешканці хочуть давно, але їм складно провести загальні збори, необхідне для процедури, оскільки значна частина квартир в оренду.

- У нас багато однокімнатних квартир, кілька штук на поверсі, - розповіла Оксана. - Поруч два вузи - юридичний університет і УрГУПС, тому багато студентів. Власників там взагалі не знайти. Коли будинок будувався, серед покупців було багато жителів півночі, з ХМАО, які купували квартири саме під здачу.

При цьому, кажуть мешканці, ніяких зборів з обрання нинішнього правління ТСЖ не було, тому протокол не може бути справжнім, і якщо це підробка документів, то голова повинен бути притягнутий до відповідальності. Юристи, які знають, як довго можуть тягнутися подібні справи з позовами з одного боку і зустрічними позовами з іншого, порадили ініціативним мешканцям просто збирати документи про порушення, які стануть достатніми підставами для дискваліфікації.

Тепер накопичилося вже достатньо, та й останні квитанції підстьобнули до активних дій. У числі порушень і завищення тарифів, і незадовільна прибирання, і невідповідність нормативам якості води. До речі, ТСЖ «Опалиха» неодноразово спливало в чорних списках ГЖІ як злісний невиконавців приписів департаменту.

- У поліції нам сказали не платити такі суми, поки не проясниться ситуація з їх законністю, в минулому і позаминулому місяці нам теж виставляли великі рахунки, по 12 тисяч, це завищення мінімум в два рази, - розповіла власник 3-кімнатної квартири. - Тепер ми написали заяву і в прокуратуру.

Конфлікти з головою були і раніше - за словами Оксани, тим, хто був не згоден з його рішеннями, невідомі люди вирубували електроенергію в щитку, щоб це залагодити, зверталися до дільничного. Потім власники заварили щитки, щоб подібне не повторювалося. При цьому штрафів у ТСЖ накопичилося вже на пристойну суму - понад 200 тисяч рублів, і люди впевнені, що такими неймовірними цифрами в квитанціях голова ТСЖ намагається набрати потрібну на оплату штрафів суму.

Додзвонитися до голови ТСЖ Святослава Штукина журналісту E1.RU не вдалося - телефон не відповідає або абонент поза зоною доступу. Ми будемо раді опублікувати точку зору ТСЖ в цьому конфлікті, щоб роз'яснити, яким чином в квитанціях виникли такі цифри - з редакцією завжди можна зв'язатися по електронній пошті [email protected].

Текст: Анастасія РОВНУШКІНА
Фото: читачка Е1.RU Оксана; Яндекс.Панорами

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online