Департамент ЖКГ Москви випустить брошуру на допомогу городянам для «розшифровки» квитанцій ЖКП

  • Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

    Громадянам, які заборгували за комунальні послуги, можуть заборонити продавати власне житло, пише "Російська газета" . До ідеї законодавчої заборони на продаж квартир, обтяжених боргами за комунальні послуги, повернулися депутати Держдуми.

  • Частина жителів Североморська (Мурманська область) найближчим часом втратять не приватизована квартир, що належать міській адміністрації. Причина - комунальні борги, які мешканці збирали роками. Судові рішення про виселення вже є. Так що, колишні квартиронаймачі повинні збирати валізи, передає мурманський телеканал « Арктик-ТВ ».

  • Більшість жителів Росії не знають своїх обов'язків і прав у сфері житлово-комунального господарства, заявив заступник голови комітету Держдуми з житлової політики і житлово-комунальному господарству Олександр Сидякін в ході прес-конференції на тему «Громадський контроль та житлове просвіта як умови прозорості сфери ЖКГ» .

  • У міжнародний розшук оголошено грузинський бізнесмен Абесалом Гулордаев, який наживався на столичній програмі капітального ремонту, благоустрою та озеленення, повідомляє прес-служба УБЕЗ ГУВС столиці.

    • З 2016р. з квитанцій оплати за житлово-комунальні послуги зникне графа витрат на загальнобудинкові потреби (ОДН). повідомив заступник міністра будівництва і житлово-комунального господарства Росії Андрій Чибис.

    • Лише уважність жителів Іркутська допомогла визначити, що виявлені в своїх поштових скриньках квитанції на оплату комунальних послуг, були фальшивими.

    • Лише 3% жителів Краснодара оплачують нову комунальну послугу - капітальний ремонт. В цілому по країні, ситуація не краща, за статистикою кожен п'ятий росіянин також ігнорує нові платежі .

    • На думку департаменту ЖКГ та ПЕК адміністрації Волгограда, терміни проведення капітального ремонту багатоквартирних будинків безпосередньо залежать від сумлінності мешканців. Наголошуючи на необхідності своєчасної оплати квитанцій по капремонту будинків, практикуючих юристів та звертає увагу громадян на те, що заборгованість спричинить передбачене законом покарання.

    • У підмосковній Івантєєвці знайшли новий спосіб боротьби з неплатниками за житлово-комунальні послуги. Тепер ті, хто має заборгованості, не зможуть скористатися туалетом у себе в квартирі.

    • У зв'язку з вимогою федерального законодавства про перехід житлового фонду до єдиної теплопостачальної організації, в Самарі абоненти міського округу, що обслуговувалися раніше у різних постачальників, будуть отримувати послугу від затвердженої організації ВАТ «ПТС». З огляду на, що зміна постачальника послуг спричинить за собою і можливе збільшення тарифів, міська адміністрація прийняла рішення взяти на себе часткову компенсацію різниці платежів за комунальні послуги.

    • Борги за комунальні послуги як і раніше є проблемою і продовжують зростати. У 2014 р. загальний борг склав більше 132 млрд руб., тоді як в минулому році цей показник становив 113 млрд руб., повідомив в ході одного з останніх минулорічних засідань Уряду РФ прем'єр-міністр Дмитро Медведєв.

    • «Розумна» система освітлення, встановлена ​​за ініціативою мешканців багатоквартирного будинку, дозволила знизити електроспоживання на загальнобудинкові потрібні (ОДН) в 3 рази. Сучасне світлове обладнання дозволило жителям багатоповерхівки платити за світло в місцях загального користування не за 1 800 кВт / год, а за 600 кВт / год, повідомляє портал з енергозбереження ЕнергоСовет.Ru .

    • Продавці чеських магазинів побутової техніки Kasa.cz і Euronics маркують продукцію, що продається не тільки стандартної наклейкою енергоефективності, а й додаткової. На ній в кронах вказана сума, в яку власнику обійдеться експлуатація даного пристрою за рік. Таким чином, споживач зможе наочно побачити, наскільки одна пральна машина економічніше інший, і зробити усвідомлений вибір.

    • Після того як мешканці триповерхового 24-квартирного будинку в Копейському окрузі Челябінської області потрапили в програму переселення з ветхо-аварійного житла, для підвищення якості та ефективності теплопостачання будинок отримав оснащення гібридною системою теплопостачання та підготовки ГВП. Пілотний проект створення ефективного будинку, реалізований Мінбудом спільно з адміністрацією Копейського міського округу, став наочним показником потенціалу енергозбереження в житловій сфері.

    • Восени Держдума розгляне законопроект, відповідно до якого, мешканцям повинна надаватися знижка за передоплату послуг ЖКГ, розповів РІА «Новости» в п'ятницю представник міністерства будівництва і ЖКГ (Мінбуду) РФ.

    • Міністерство будівництва РФ запропонувало регіонах скласти рейтинг керуючих компаній багатоквартирних будинків з винесенням в окремий «чорний список» погано зарекомендували себе керуючих організацій, повідомляє РІА «Новини».

    • Згідно з даними ВАТ «СО ЄЕС», за січень і лютий поточного року споживання електроенергії в РФ відповідає 191,6 млрд. КВтг, що на 3% менше, ніж за ті ж місяці в 2013р., Повідомляє інтернет-портал «Russian Energetics».

    • В Удмуртії на робочій нараді, присвяченій питанню встановлення і застосування соціальної норми споживання електричної енергії, встановлена ​​величина «соцнорми» в регіоні, повідомляє ДТРК Удмуртія.

    • Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову, що дозволяє суб'єктам РФ самостійно приймати рішення про необхідність впровадження соціальної норми на електроенергію, повідомляє «Российская газета».

    • Влада Ростовської області дали доручення експертам проаналізувати підсумки впровадження соціальної норми на електроенергію.

    • Соціальна норма на електроенергію в Астраханській області в 2014р. вводитися не буде. Про це заявив губернатор регіону Олександр Жилкін, інформує РІА Новини" .

    BIKINIKA.com.ua
    Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

    We have 4 guests online