Бардак - це порядок. Двозначність в адміністрації Чити

  1. Впевненість у своїй правоті попри все вже стала клінічної рисою чиновників адміністрації Чити. Здається,...

Впевненість у своїй правоті попри все вже стала клінічної рисою чиновників адміністрації Чити. Здається, якщо вони хоч раз публічно визнають свої помилки, то це як мінімум можна вважати знаком прийдешнього апокаліпсису.

Двозначність (англ. Doublethink) - здатність дотримуватися двох протилежних переконань одночасно.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На останньому засіданні в міськдумі виступив в.о. голови комітету міського господарства Олександр Павлов, який відзвітував перед депутатами за благоустрій дворів. Тема делікатна для комітету, адже багато прибудинкові території Чити - очевидно тисячам жителів - упорядкували як попало, а мільйони бюджетних коштів - вважає вже слідчий комітет - буквально закопали в землю, Кривенько так закидавши асфальтом.

Виступ Павлова дуже показово для розуміння двозначності, вкоріненого в головах і кабінетах керівників адміністрації.

З одного боку, Павлов розповів про підготовлювані позовах проти «недобросовісного підрядника» з вимогою усунути провали асфальту та інші дефекти, що виникли у дворах за неповний рік. Після всіх заяв громадських і журналістів про неякісне благоустрій, після цілого кримінальної справи про халатність голови комітету Сергія СКУРИДІН все це здається визнанням провини за неякісне виконання держпрограми комфортного середовища. Але немає.

«Всі роботи по благоустрою дворових територій виконані відповідно до законодавства РФ з урахуванням необхідності забезпечення фізичної, просторової і інформаційної доступності будівель, споруд, дворових і громадських територій для всіх груп інвалідів та інших маломобільних груп населення. Крім того, на момент приймання об'єктів дефектів не було, все приймалося комісійно », - заявив Павлов міським депутатам.

Тобто, 1) адміністрація вважає неякісними тільки роботи, проведені компанією «Інтеко-1» - причому, влада визнає халтуру відразу в чотирьох дворах з восьми; 2) відремонтовані «Інтеко-1» дороги не протрималися й року; 3) безобразність благоустрою була очевидна всім, хто бачив роботу і знає, скільки вона коштувала; 4) але влада не вважає, що хоч в чомусь винні.

Слідство у справі СКУРИДІН триває, але я знову озвучу свою версію - суто суб'єктивну, але засновану на очевидних фактах. Адміністрація Чити була змушена прийняти пропозицію «Інтеко-1», яка демпінгувала на держзакупівлі. Маленька компанія не мала ресурсів, щоб виконати 48-мільйонний держконтракт, тому поділила двори з кількома субпідрядниками. Благоустрій було проведено неякісно та з безліччю порушень. Комітет міського господарства виявив малодушність і прийняв халтуру, щоб укластися в терміни реалізації федеральної програми благоустрою в 2017 році.

І головне, до сих пір жоден представник адміністрації не визнав помилку, що коштувала Читі не просто багатьох мільйонів рублів, а шансів на комфортне середовище для мешканців восьми окремо взятих дворів. Подивимося, що чиновники комітету ЖКГ скажуть в суді.

Текст був вперше опубліковано в огляді подій тижня «Чіта.Ру».

Валентин Булавко 2018-11-12 17:33, 12 листопада 2018
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online