Як включити двір в федеральну програму благоустрою

  1. Матеріали по темі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Двічі на рік фахівці проводять огляд будинків, оцінюють роботу інженерних систем, стан прибудинкової території

Двічі на рік фахівці проводять огляд будинків, оцінюють роботу інженерних систем, стан прибудинкової території.

Благоустрій - зона відповідальності самих мешканців

Пріоритетний проект «ЖКГ та міське середовище», спрямований на благоустрій міських дворів і громадських зон, стартував в російських регіонах в нинішньому році. Спочатку передбачалося, що держава буде проводити співфінансування проекту до 2020 року. Однак днями міністр будівництва і ЖКГ РФ Михайло Мень заявив про продовження програми ще на два роки. У Благовєщенську на приведення в порядок дворових територій в цьому році буде витрачено 139 мільйонів рублів з федерального, обласного та місцевого бюджетів. У програму «Міське середовище» були включені 18 дворових територій, дві з яких розташовані в селищі Аеропорт. Два будинки, до яких прилягають ці двори, знаходяться на управлінні Благовіщенській компанії «Амурблагуправленіе».

150

тисяч квадратних метрів житла знаходиться на управлінні компанії «Амурблагуправленіе». Ще близько 4 тис. Кв. м - на обслуговуванні

- Щоб потрапити в проект благоустрою, жителям будинків в селищі Аеропорт довелося проробити серйозну роботу. Один з будинків, який потрапив в програму, перейшов під управління нашої компанії з січня, - розповідає Ольга Віталіївна. - Часто жителі вирішують змінити керуючу організацію, тому що хочуть, щоб в їх під'їздах не тільки лампочки міняли і підлогу мили. Завдання КК - зробити життя городян комфортної. У будинку, який ми прийняли, було необхідно і вікна в під'їзді змінити на нові металопластикові, і світильники світлодіодні встановити. Крім того, мешканці проголосували за участь їхнього двору в програмі «ЖКГ та міське середовище». Ми допомогли скласти необхідну документацію. Роботу потрібно було зробити швидко, щоб двір відремонтували вже цього літа.

Сусідній будинок, який також знаходиться «під крилом» «Амурблагуправленія», підготував пакет документів на благоустрій своєї дворової території ще в 2013 році. Жителі багатоповерхівки поруч, вирішили, що хороший двір не завадить і їм. У проекті в тому числі врахували водовідведення.

- Відсутність системи водовідведення - біда багатьох дворів Благовещенська. Через погану роботу зливових каналізацій під час дощів вода виявляється не тільки біля під'їздів, а й в підвалах. Тому при складанні проекту ремонту цей момент необхідно враховувати в першу чергу, - порадили в «Амурблагуправленіі».

Платити чи жити без зручностей

Двічі на рік фахівці КК «Амурблагуправленіе» проводять огляд конструктивних елементів будівель, які знаходяться на управлінні компанії, оцінюють роботу інженерних систем, стан прибудинкової території. На підставі цих оглядів складаються акти, в яких вказуються всі виявлені дефекти.

- На жаль, до управляючих компаній багато мешканців ставляться негативно - На жаль, до управляючих компаній багато мешканців ставляться негативно. Почасти це пов'язано з роботою на ринку недобросовісних КК. Тінь від діяльності таких фірм лягає в підсумку і на порядні організації. Щоб не відповідати за чужі помилки, ми працюємо максимально прозоро. На огляд будинку та складання актів завжди запрошуємо голови ради будинку або когось із членів цієї ради. А рада вже доносить відомості до інших власників. Ми по закону можемо лише рекомендувати вирішити першочергові проблеми. Наприклад, порадити встановити водонагрівач. Однак, як не дивно, деколи люди готові відмовитися від зручностей на користь, наприклад, гойдалки у дворі, - зазначає Ольга Токарева. - Щоб питання благоустрою вирішувалися ефективно і оперативно, кошти на підтримку будинків і прилеглих до них територій повинні бути закладені в тариф. А часом виходить, що в установці гірки на дитячому майданчику зацікавлені тільки сім'ї з малюками, лава перед під'їздом потрібна бабусі. А за фактом платити за це не хочуть ні ті ні інші. У свідомості багатьох громадян як і раніше живе переконання, що хтось повинен стежити за станом їх дворів, нести відповідальність за збереження загальнобудинкового майна, проводити ремонт.

У керуючій компанії визнають, що частина робіт в житлових будинках часом доводиться виконувати в борг, щоб не примкнути до числа порушників. Адже КК знаходиться під постійним контролем житлової інспекції, ресурсоснабжающих організацій, та й самих мешканців.

Адже КК знаходиться під постійним контролем житлової інспекції, ресурсоснабжающих організацій, та й самих мешканців

- Буває, що ми виконуємо якісь термінові ремонтні роботи, а потім переконуємо жителів змінити тариф, так як люди залишаються боржниками перед компанією. З урахуванням сьогоднішніх цін і постійно зростаючої інфляції, щоб утримувати багатоквартирний будинок в нормальному стані, тариф на його обслуговування повинен бути не менше 17 рублів. Це без урахування обслуговування ліфта, вивезення сміття та послуг з прибирання. А у нас на обслуговуванні є будинки, де тариф 12 рублів. Як можна підтримувати будинок, не маючи ресурсів на його утримання? За ці гроші можна тільки забезпечувати мешканців безперебійним постачанням електроенергії, води, водовідведенням. Щоб, наприклад, замінити в під'їзді світильники, вікна, поштові ящики, передбачити кошти на ремонт під'їздів, тариф повинен бути вище мінімального. Ми намагаємося переконати людей в тому, що жити з комфортом набагато приємніше, ніж весь час скаржитися на похилені двері в під'їзді і калюжі у дворі.

Встигнути до кінця грудня

На управлінні «Амурблагуправленія» сьогодні знаходяться 37 багатоквартирних будинків в місті. Мінімум 10 прилеглих до них прибудинкових територій потребують ремонту, який може бути виконаний, якщо мешканці захочуть, щоб їх будинок брав участь у федеральній держпрограмі.

37

багатоквартирних будинків Благовещенська знаходяться сьогодні на управлінні «Амурблагуправленія»

- Коли почала працювати програма, ми роздали всім громадянам інформацію про те, який потрібен пакет документів для участі в проекті, як його зібрати, скільки необхідно голосів від мешканців будинку, щоб їх двір було впорядковано за рахунок коштів бюджету. З усіх будинків, чиї двори потребують ремонту, погодилися брати участь тільки п'ять. За найскромнішими підрахунками, на благоустрій одного двору необхідна сума в 2 мільйони рублів, - порахували в «Амурблагуправленіі». - Мінімальний перелік робіт включає: ремонт дворових проїздів, освітлення дворових територій, встановлення лавок і урн для сміття, облаштування зливової каналізації. Власники самі вирішують, які зміни вони хотіли б побачити в своїх дворах. Заходи з мінімального переліку фінансуються за рахунок бюджету. Існує також додатковий перелік, що включає обладнання дитячих і спортивних майданчиків, автомобільних парковок, озеленення територій та інші види робіт. Ці роботи мешканці оплачують за рахунок власних коштів. Громадяни, які бажають облаштувати свій двір, складають паспорт дворової території. Підготувати технічну документацію власники можуть самостійно, зібравши необхідну суму. А можуть прийняти рішення закласти ці витрати в тариф на рік. За нашими підрахунками, якщо мешканці виберуть другий варіант, то тариф на обслуговування виросте приблизно на три рубля з кв. м. Однак остаточне рішення залишається, звичайно, за власниками. Заявка на участь будинку в програмі подається в муніципалітет. Тим, хто бажає зробити свій двір комфортніше, необхідні документи потрібно встигнути зібрати до 25 грудня.

Тим, хто бажає зробити свій двір комфортніше, необхідні документи потрібно встигнути зібрати до 25 грудня

Матеріали по темі

За п'ять років в Амурській області впорядкують понад 200 громадських просторів 06.05.2019, 14:29 Сковородіно вийшло до другого туру російського конкурсу з проектом з благоустрою міських дворів 17.03.2019, 14:02 У Приамур'ї за рік впорядкують 45 дворів і сім громадських територій 09.07.2018, 13:49 Цього літа відремонтують 24 Благовіщенських двору 05.07.2018, 19:32 Сквер на Тайвані, парк Дружби і територію біля «Харбіна» запропонували упорядкувати благовещенци 12.02.2018, 13:33 Парк водних атракціонів і музей природи хочуть бачити діти у Благовєщенську 02.02.2018, 17:51 Амурчанам ще раз нагадають про шанс взяти участь у благоустрої регіону 19.01.2018, 19:01 На виборах президента амурчан запитають про благоустрій регіону 15.01.2018, 18:23 На благоустрій дворів і парків в Приамур'ї витратять 188,5 мільйона рублів 27.12.2017, 18:25 Для амурчан на їхнє прохання упорядкували майже 40 дворів і 8 місць відпочинку 22.11.2017, 18:59 Як включити двір в федеральну програму благоустрою 02.10.2017, 4:51

показати ще

Як можна підтримувати будинок, не маючи ресурсів на його утримання?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online