Уламки китайської космічної станції долетять до землі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Космічна лабораторія Tiangong-1.

Фото: getty images

Космічна лабораторія Tiangong-1 може впасти на Землю вже через чотири дні - 31 березня або ж 1 квітня. Як відзначили вчені, Tiangong-1 перестала відповідати на китайські команди вже більше року і в кінцевому підсумку перетвориться в штучний метеорит , передає Новий час .

Тепер вчені змогли уточнити час ймовірного падіння станції. За їхніми даними, Tiangong-1 увійде в щільні шари атмосфери 31 березня з похибкою в плюс-мінус три дні. При цьому велика частина апарату згорить в атмосфері Землі.

У той же час розрахунки незалежної дослідницької організації Aerospace припускають, що найбільш імовірним днем ​​падіння станції будет 1 квітня. Ці дослідники також допускають погрішність в плюс-мінус чотири дні. Як пишуть журналісти Science Alert, падіння станції може стати "однією з найневдаліших жартів в день дурня".

За даними некомерційної дослідницької фірми Aerospace, частини космічної станції "можуть бути видні до хвилини або більше, в залежності від часу доби, видимості, умов і місця розташування спостерігача". У деяких країнах існує нескінченно малий шанс, що падаючі уламки впадуть на людей.

"В історії космічних польотів не було жодного випадку, коли людина постраждала б від космічного сміття. У 1997 році уламок ракети Дельта II вдарив жінку по плечу, але вона не постраждала", - йдеться в заяві Aerospace.

Джонатан Макдауелл, астрофізик з Гарвардського університету, сказав, що шматки вагою до 220 фунтів (100 кілограмів) можуть потрапити на поверхню Землі. Згідно з останніми оцінками, ці частини лабораторії впадуть в океан.

Експерти вказали великі міста, яким може в теорії загрожувати падіння частин Tiangong-1 з космосу. Серед них - Пекін, Нью-Йорк, Рим, Барселона, Сочі і Владивосток.

Tiangong-1 - це космічний апарат довжиною 12 метрів і діаметром 3,3 метра, його стартова маса 8506 кг. Станція була порожня з 2013 року, з 2016 року з нею не було ніякого контакту.

Тим часом інші вчені розкрили секрет вибухів метеоритів в атмосфері Землі . Наявність навіть невеликої кількості тріщин і пір всередині "небесного каменю" призводило до того, що він в буквальному сенсі вибухав.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online