Сім'ю бурих ведмедів з Херсонського парку хочуть переселити в Карпати

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ведмеді дуже люблять рити собі барлогу / фото УНІАН

Чотирьох бурих ведмедів, цілу сім'ю, з Херсонського гідропарку небайдужі городяни хочуть відпустити на волю. Точніше, перевезти в природні вольєри в Карпатах. Нинішній будинок в зоокутку для великих тварин просто не підходить. Про це йдеться в програмі ТСН .

Ведмежа сім'я оселилася в херсонському гідропарку вже давно. Спочатку майбутні батьки жили в тісних клітках. А коли зоокуточок вирішили розширити та реконструювати, виявилося, що він взагалі не оформлений документально. Ведмедів віддали під опіку місцевого комунального підприємства. Зоозахисники ж наполягали, що червонокнижних бурим ведмедям тут не місце.

Зоозахисники почали вести переговори з Галицьким національним парком. Комунальники - з центром " Синевир ". Скільки коштуватиме перевезення ведмедів, ще точно не прорахували. Гроші будуть залучатися від благодійних організацій.

Галицький національний парк до приїзду ведмедів готувався майже два роки. Площа ведмежих апартаментів - більше 1,5 тисячі квадратних метрів. Тут є і спальня, і вітальня, є ігрові майданчики і навіть басейн.

Вольєр стоїть посеред лісу. Все тут зроблено з урахуванням ведмежого характеру і звичок. Працівники парку приготували клішоногім трикімнатну барліг. А неподалік занедбаний повстанський бункер - майбутня барліг.

Читайте також На Закарпатті створюють центр реабілітації хижих птахів (фото)

"Ведмеді дуже люблять рити собі барлогу - це їхнє улюблене заняття. З двох сторін цієї штучної насипу є забетоновані входи, щоб далі вони самі собі барлогу рили", - говорить заступник директора Галицького національного природного парку Володимир Бучко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online