У Берліні скасували плату за дитячі садки

цею материал Доступний по-русски

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

18:03 30 липня 2018

світ

2519

Плату скасовано не тільки за дитячі садки, а й за послуги вихователів, які організовують у власному або орендованому приміщенні ясла для дітей 3-5.

У Берліні батькам доведеться платити тільки за харчування дитини в садочку / фото УНІАН

Про це пише Європейська правда з посиланням на Berliner Zeitung.

Тепер берлінським батькам доведеться платити тільки за харчування дитини.

Плату скасовано не тільки за дитячі садки, а й за послуги вихователів, які організовують у власному або орендованому приміщенні ясла для дітей 3-5. У більшості німецьких земель батьки платять як за харчування дітей, так і за збір, що залежить від доходів сім'ї і може досягати сотень євро. Вартість харчування, як правило, - 23 євро в місяць. За дитину, який провів весь день у дитячому садку, берлінські батьки платили від 25 до 405 євро в місяць.

Читайте також У Німеччині зростає число дітей, хворих на кишкову інфекцію

У Берліні плату за дитсадки скасовували поступово. У січні 2016 року сади стали безкоштовними для дітей, які народилися в 2014 році, а в 2017 році - для дітей, які народилися з 1 січня 2015 року по 30 вересня 2016 року.

У деяких інших німецьких землях теж скасовують плату за дитсадки для дітей певного віку. Наприклад, в Нижній Саксонії і Гессені з 1 серпня не потрібно буде платити за відвідування садка дітьми у віці від трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online