Така ось Німеччина Як зняти житло в Німеччині? Що потрібно знати обов'язково?

  1. Як зняти квартиру в Німеччині?
  2. Зняти квартиру в Німеччині: ціни

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Блакитна мрія будь-якого середньостатистичного росіянина (білоруса, українця) - своя власна квартира. Жити на знімній і платити «чужому дядькові» чималі гроші - як-то не в наших звичках. Зовсім не так в Німеччині. Орендувати квартиру і оселитися там на все життя вважається цілком звичайним явищем. Ціни на покупку житла в країні досить високі, а німці дуже часто «майнових» кредитів побоюються.

Є і ще один момент на користь оренди: купиш квартиру, а потім раптом доведеться раптово змінити місце роботи - добирайся потім казна-звідки! А так змінив роботу - змінив і квартиру. Практично і не так клопітно. Тим більше що в деяких малонаселених селах продати житло (особливо будинок) - сумнівне задоволення.

Тому 57% німців живуть в знімних будинках і квартирах. Тим більше: в Німеччині наймач житла - це не безправна людина. І тим довше він живе в одній і тій же квартирі - тим складніше буде його звідти "попросити". Та й господар квартири зовсім не вправі, коли йому захочеться, заявлятися в "гості" до тих, кому здає житло,

Як зняти квартиру в Німеччині?

Найзнаменитіший сайт, де німці шукають житло (як для оренди, так і для покупки) - це immobilienscout24.de


Зняти житло в оренду можна безпосередньо у його власника, а можна через маклера. У першому випадку фінансово це буде виглядати так: господареві сплачується заставу, так званий Kaution, і встановлена орендна плата.

Що собою являє заставу? Це сума в дві або три орендних плати, яку поміщають в банк - на особливий рахунок. Застава «працює» гарантією для власника квартири на можливі екстремальні випадки. До них відноситься: по-перше, несплата наймачем оренди, а по-друге, можливість поломок, виявлених при його виселення з житла. Якщо нічого такого не сталося і наймач виявився громадянином цілком дисциплінованим і відповідальним - запорука, коли закінчиться термін оренди, йому повертається.

Оформлення оренди через маклера обійдеться трохи дорожче: до вже зазначених видатків додається плата за посередництво, тобто за послуги маклера - приблизно дві орендні суми (Kaltmiete) доведеться йому заплатити. Kaltmiete - позначає так звану «холодну орендну плату», тобто комунальні послуги в ній не враховуються, на відміну від Warmmiete - плати "погарячіше", з оплатою комунальних послуг.

Цікаво, що перед укладенням угоди майбутньому наймачеві квартири треба зібрати багато важливих паперів. Так, крім заяви-анкети, потрібні ще довідки, що підтверджують відсутність заборгованостей, рівень доходів, для безробітних - отримання відповідної допомоги. Для тих, хто шукає квартиру у великих містах, де знайти гідну квартиру - справжня праця (Мюнхен, наприклад) - краще подбати про ці папірцях заздалегідь і вже в перший же візит на огляд квартири бути з ними.

Варто зазначити, що угода про оренду може і не відбутися, якщо власник квартири засумнівається в тому, чи буде квартира зніматися на заздалегідь обумовлений значний термін. А ще йому може не сподобатися, якщо в сім'ї є маленькі діти або домашні тварини. Але зазвичай це вказується вже в оголошенні.

Квартири в Німеччині в більшості своїй здаються без меблів. Але дуже часто з кухнею, за яку колишній квартиронаймач (або ж сам власник) може попросити заплатити - подобається вона вам, чи ні.

Але дуже часто з кухнею, за яку колишній квартиронаймач (або ж сам власник) може попросити заплатити - подобається вона вам, чи ні

У деяких містах пошук нового житла може зайняти кілька місяців.

Також існує ряд правил: про завершення оренди вам потрібно повідомити за 3 місяці, і за всі ці місяці доведеться платити: неважливо чи будете в ній проживати чи ні. Ну і виїзду старих мешканців теж часто доводиться чекати.

Зняти квартиру в Німеччині: ціни

Ціни на знімання квартир і будинків в Німеччині варіюється від регіону до регіону, від міста до міста.

Найдорожче житло в наступних німецьких містах Мюнхен (17,28 євро за кв.м), Франкфурт (13,58), Штутгарт (13,34), Інгольштадт (11,85), Майца (11,82). Ціни - вказані середні, в будь-якому з цих міст можна знайти житло і набагато дорожче зазначеної цифри. Особливо в Мюнхені, на зазначеному вище сайті є трикімнатні квартири з щомісячною орендою 3500 євро (без урахування комунальних послуг).
Як бачите, найдорожче місто - зовсім не столиця країни. У Берліні один квадратний метр обходиться в середньому за 11, 72 євро.

Найдорожчі міста позначили. Але є і ті, які називаються найдешевшими. І це: Хемніц (5 євро за кв.м), Бремерхафен (5), Зальцгиттер (5,10), Хаген (5,20), Гельзенкірхен (5, 22). Це список саме з великих міст, а такими в Німеччині - є ті, населення яких більше 100 тисяч чоловік. Тобто в багатьох селах і невеликих містах орендна плата може бути і нижче (але не факт!).

Припустимо ви знайшли трикімнатну квартиру в Берліні - 75 кв.м за 800 євро. Плюс ви повинні заплатити каутіон (а це може бути сума від 800 до 2400 євро). Звичайно, можна оплатити її частинами, але і це не всім завжди по кишені. Тому наймачем квартири без стабільного заробітку в Німеччині теж бути не просто.

Читайте також: Заробітна плата в Німеччині.

Рекомендую також подивитися:

Як зняти квартиру в Німеччині?
Що собою являє заставу?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online