Ціни на нерухомість в Берліні

  1. Розвиток ринку нерухомості Берліна в 2019 році
  2. Ціни на нерухомість в Берліні в 2019 році по районах
  3. Як інвестувати в нерухомість, яка продається зі знижкою в Берліні?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ціна на нерухомість в Берліні і її розвиток

Ціни на нерухомість в Берліні найнижчі серед усіх великих міст Європи і Німеччини. Дійсно, покупка квартири в Берліні обходиться в 5 разів дешевше, ніж в Лондоні, і в 3 рази дешевше, ніж в Парижі. Відповідно до місцевим ринком житла, ціна квадратного метра в Берліні в 2-3 рази дешевше, ніж у великих містах Німеччини, таких як Гамбург, Мюнхен і Франкфурт (для еквівалентного розташування і якості будинку). З ростом ринку нерухомості в місті триває зростання цін на нерухомість в Берліні в порівнянні з іншими європейськими столицями з двозначним зростанням цін (9,6% в 2016 році, 12,7% у 2017 році і 12% в 2018 році).

В останні роки в столиці Німеччини на ринку нерухомості зросла кількість іноземних інвесторів, як приватних, так і інституціональних. Вони бажають стати повноправними володарями власності в «зеленій» столиці Німеччини, оскільки саме тут доступні умови комфортного життя, а також ведення бізнесу. Райони мають широку транспортну інфраструктуру, яка дозволяє без проблем добиратися в потрібне місце країни, так і за її предели.В результаті цього обсяг інвестицій в майно збільшився в три рази і досяг позначки в 10 млрд. Євро на рік (проти 3 млрд. В 2014 році). Крім того, Берлін в даний час займає лідируючу позицію серед всіх великих міст і столиць за якістю інвестицій в нерухомість. Це відбивається в зростанні рентабельності, перспективи приросту капіталу і прибутку після перепродажу. У тому ж рейтингу Лісабон знаходиться на 7-му місці, Копенгаген - на 6-му, Барселона - на 16-му, потім Париж - на 17-му місці, а Лондон займає лише 27-е місце з 30, особливо з урахуванням економічних і фінансових ризиків, пов'язаних з процесом Brexit.
З історичних причин в Берліні склався низький рівень володіння нерухомістю - менш ніж 20% власників (у порівнянні з 55% в середньому по всій Німеччині), що залишає значний запас для довгострокового розвитку даного сегмента ринку столиці. Висока щільність населення (близько 98%) і зростання його чисельності (понад 50 тис. Осіб на рік) підтримують попит на житло і складають групу факторів, що стимулюють швидке зростання цін на нерухомість в Берліні.
Варто відзначити, що німецьке законодавство лояльно ставиться до іноземних громадян і надає їм право купівлі житлової та комерційної нерухомості.


Для власників в Берліні сервіс безкоштовної оцінки >>

Пренцлауер-Берг, Мітте і Кройцберг, в них відзначається дефіцит нерухомості на продаж. Ці райони привабливі не тільки для інвесторів, але і для туристів. Тут можна зустріти вдома, які будувалися в 19 столітті і споруди початку 21 століття. Також туристів приваблюють численні пам'ятки, що підвищує інвестиційну цінність даного регіону.
Фрідріксгайн відрізняється цінами, які, як правило, на 10-15% нижче і залежать від місця розташування купується власності. В таких районах як Шарлоттенбург, Вільмерсдорф і Шенеберг житлової нерухомості у власності знаходиться більше і вона дешевше на 10%, ніж в "міжнародних" районах. Веддинг, Моабит і Стегліц характеризуються тим, що середня ціна на нерухомість становить близько 4200 € / м2 вільної площі. Слід зазначити, що район Нойкельн в даний час є найбільш динамічно розвиваються в усьому місті і відрізняється дуже перспективним потенціалом для інвестування. Тут, наприклад, ціни приблизно на 25% нижче, ніж в Пренцлауер Берг.

Ці цифри, звичайно, узагальнені і значно варіюються в залежності від місця розташування власності в районі. Так, нерухомість, розташована в кращих місцях Пренсалеура Берга, може бути набагато дорожче, ніж середнє житло в Мітте. Точно так же, нерухомість в високо затребуваних районах, наприклад, в Нойкельн, дорожче і буде продаватися швидше, ніж апартаменти в Берліні навколо замку Шарлоттенбург.


Тенденція врівноваження цін на власність в Берліні в порівнянні з іншими європейськими столицями і перспективи приросту кількості нерухомості є одними з перших факторів вигідного інвестування в даний сектор.
Нижче наведена таблиця, яка наочно ілюструє цю динаміку ринку нерухомості Берліна з двозначним зростанням цін.
Розвиток цін на нерухомість в Берліні.

Розвиток ринку нерухомості Берліна в 2019 році

Райони Розвиток цін на нерухомість в Берліні в 2018 році Шарлоттенбург - Вильмерсдорф (Charlottenburg - Wilmersdorf) + 18,5% Фрідріксгайн - Кройцберг (Friedrichshain - Kreuzberg) + 7,2% Ліхтенберг (Lichtenberg) + 7,3% Марцан - Хеллерсдорф (Marzahn -Hellersdorf) + 17,2% центр (Mitte) + 10,7% Neukölln (Нойкельн) + 10,4% Панков (Pankow) + 13,6% Райніендорф (Reinickendorf) + 23,3% Шпандау (Spandau) +20 , 0% Штегліц - Целендорф (Steglitz-Zehlendorf) + 7,8% Темпельхоф - Шенеберг (Tempelhof - Schöneberg) + 9,5% Трептов-Кепенік (Treptow - Köpenick) + 10,4% Середнє зростання цін + 12,0%


Ціни на нерухомість в Берліні в 2019 році по районах


Ціна нерухомості в Берліні на початок 2018 року склала близько 4150 € / м2.
Ця цифра є загальним усередненим показником, який включає в себе ціну квартир, проданих без облаштування (Eigentumswohnungen), проданих в оренду (Kapitalanalage) і реалізованих зі знижкою, яка досягає 35% на певні інвестиційні проекти. Така різниця обумовлена ​​високим попитом на порожнє житло і обмеженою пропозицією вільних квартир на Берлінському ринку.


Ціна нерухомості в Берліні в центральних районах на початок 2018 року перебуває на такому рівні:
Ціни на нерухомість в районі Мітте, Берлін
Район відрізняється наявністю безлічі пам'ятників архітектури, музеїв та інших визначних пам'яток. Вартість вільних квартир в районі Мітте починається від 5800 € / м2. Це стосується як знову споруджуваного житла, так і зданого в експлуатацію. З історичних причин, а також через наявність Берлінської стіни, в цьому районі можна знайти всього кілька пропозицій продажу старих квартир. Проте, покупці можуть вибрати нове житло серед перспективних реальних програм споруди нерухомості, вартість якого починається від 6300 € / м2. Варто відзначити, що в Мітте підвищений попит іноземних інвесторів на власність, так як саме цей район є центром столиці та тут присутній розвинена інфраструктура. Інвестиції в нерухомість, раніше здану в оренду, складають приблизно 4800 € / м2.
Ціни на нерухомість в районі Пренцлауер-Берг, Берлін
В даний час Пренцлауер-Берг - найпопулярніший район Берліна, ціни на нерухомість тут починаються від 5500 € / м2. Найбільш популярними є такі території: зона відпочинку Гельмгольцплац, площа Колвітцплатц і Каштанова алея. Тут ціни на квартири починаються від 5000 € / м2. Також існує кілька нових проектів, які знаходяться в стадії будівництва. Ціна на них становить 6000 € / м2. Ціна квартири зі зниженою прибутковістю починається від 4200 євро за м2.
Ціни на нерухомість в районі Фрідріхсхайн, Берлін
Ціни на вторинну нерухомість у Берліні в районі Фрідріхсхайн ( «Роща Фрідріха») складають приблизно 5000 € / м2. Покупцям, які відчувають пристрасть до історії, надається можливість придбати квартиру в сталінському стилі на Карл-Маркс-Алеї (вважається, що місцеві будови відрізняються міцністю і типові будинків в Росії). Також тут зосереджені такі пам'ятки як природний парк Волкспарк, відома Іст-Сайд Гелері, велична алея Карла Маркса.
Тут вартість житла трохи вище і розроблено кілька нових проектів з будівництва. Їх ціна варіюється від 6000 € / м2, до 8000 € / м2. В районі арени футбольного клубу «Штутгарт» - «Мерседес-Бенц-Арена» - нерухомість коштує дорожче. Середня вартість покупки квартири на вторинному ринку (інвестиційної нерухомості) в районі Фрідріхсхайн починається близько 3800 євро за м2.
Ціни на нерухомість в районі Нойкельн, Берлін
Вартість старовинної квартири в Берліні в районі Нойкельн варіюються в межах 4500 € / м2. Район зазнає значних змін, що зумовлює зростання попиту на об'єкти купівлі-продажу. Підвищений інтерес проявляють громадяни скандинавських країн, британці, а також французи. Найбільш затребувані ділянки знаходяться в районі Шіллеркіц, поруч зі станцією метро «Ріхард-Вагнер-Плац». Вартість інвестицій в нерухомість (має знижену прибутковістю) становить приблизно 3500 євро за м2.
Ціни на нерухомість в районі Кройцберг, Берлін
Купити нерухомості в Берліні в цьому районі, поки вона знаходиться на стадії будівництва, можна за ціною майже 5200 € / м2. Її вартість після будівлі стрімко зросте через дефіцит нерухомості і специфіки деяких районів, особливо навколо Марктхалле 9, в мікрорайонах Бегманкіц і Врангкіц. Варто відзначити, що район розділений на дві частини - спокійну і буржуазну. У другій сконцентрована життя креативної молоді. Тут вартість порожньої квартири починається від 6000 € / м2. Інвестиції в покупку вторинної нерухомості складуть приблизно 3800 євро за м2.
Ціни на нерухомість в районі Шенеберг, Берлін
Шенеберг - центральний район між сходом і заходом, який знаходиться в складі округу Темпельхоф-Шенеберг. Початковий рівень ціни на нерухомість становить 4500 € / м2. Тут відзначається дефіцит пропозицій з продажу власності. Кращими вулицями є Акаценстрі і Вінтерфельдплатц. Підвищено попит на житло в районі Вестенд. Тут зосереджені як житлові, так і комерційні будівлі з офісами. Поруч з дипломатичним районом вартість нерухомості за новими проектами становить більше 5500 € / м2. Ціна покупки квартири на вторинному ринку починається приблизно з 3500 євро за м2.
Ціни на нерухомість в районі Шарлоттенбург, Берлін
Купівля нерухомості в Шарлоттенбурге - вигідне вкладення, саме цей район є найбільш привабливим для покупців. Тут зосереджені всі успішні люди, не тільки з Німеччини, але й усієї Європи. Ціна за 1м2 в післявоєнних будівлях становить від 4500 євро, особливо на північ від Шарлоттенбурга, а в більш пізніх будівлях - від 5000 € / м2. Найбільш затребуваним є житло близько Савіньіплац, Курфюрстендамм і Оліверплац. Для інвестування у вторинну нерухомість необхідно оплатити вартість від 3500 євро за м2.
Ціни на нерухомість в Вильмерсдорф, Берлін
Ціна нерухомості в Берліні в районі Вильмерсдорф відрізняється в залежності від місця розташування. Вартість житла біля Грюневальд і місцевості Розенека вище, ніж в інших місцях - від 5000 € / м2. А, наприклад, в районі станції Фербеллінер Плац можна купити квартиру від 4500 € / м2. Вартість вторинних квартир починається вiд 3800 € / м2.
Ціни на нерухомість в Штегліц, Берлін
Цей район вважається тихим і сімейним в столиці Німеччини. Він облагороджений зеленню і дуже доглянутий. Тут ціна за 1м2 становить приблизно 4200 євро. Регіон має високий потенціал розвитку завдяки наявності станції метро Шлосштрассе, розвиненій інфраструктурі, широкої транспортної розв'язки. Інвестиційні ціни на раніше знаходиться у власності нерухомість починаються від 3300 € / м2.
Ціни на нерухомість в районі Веддинг, Берлін
Для придбання порожньої нерухомості в раніше побудованих будинках цього району буде потрібно вкладення коштів в розмірі від 4200 € / м2. Також завдяки близькості до Мітте регіон є інвестиційно-привабливим. Ціни інвестицій у вторинну нерухомість починаються від 3500 євро за м2.
Ціни на нерухомість в районі Моабит, Берлін
Ціни на вільні квартири в районі Моабит починаються від 4200 € / м2. Найбільш привабливими мікрорайонами є Кайзерин-Аугуста Уфер, Стефанко і Хаттенкье. Тут можна придбати житло останнього року побудови або більш ранній варіант. Район є хорошим інвестиційним варіантом в Берліні, оскільки він розташовується поблизу Мітте і Шарлоттенбурга. Квартири на вторинному ринку продаються за ціною близько 3500 € / м2.


Як інвестувати в нерухомість, яка продається зі знижкою в Берліні?


Вартість вторинного житла в Берліні може включати знижку до 35% в порівнянні з ціною на аналогічні порожні об'єкти в новобудовах. Це пов'язано, зокрема, з браком вільних квартир і високим попитом на житлову нерухомість.
Для покупців, які шукають інвестиційно-привабливу нерухомість в Берліні (buy-to-let), яка буде мати значний потенціал приросту капіталу, такий варіант є досить вигідним.
Наше агентство нерухомості перебуває у вашому розпорядженні для отримання додаткової інформації про ринок Берліна, процесі покупки і оренди в Німеччині, а також ціни на нерухомість в кожному районі міста.
Наші фахівці з нерухомості також поінформують Вас про можливості фінансування, іпотечних ставках, рівнях оренди, доходи від оренди та податкові переваги інвестицій в нерухомість в Берліні.
* На карті показаний загальний рівень цін на житло в Берліні. Будь ласка, зверніть увагу, що в межах одного району ціни можуть значно варіюватися в залежності від таких критеріїв, як статус (новобудова або вторинне житло), орендні ставки, прибутковість, рік будівництва та розташування, чому жителі Берліна надають великого значення.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online