Братськ - Пожежна безпека - Адміністрація міста Братська

  1. Пожежа завжди біда, горе і сльози

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

13.02.2018 16:28:52

Пожежа завжди біда, горе і сльози

Людина існує поруч з вогнем. Без вогню, без тепла неможливе життя, але вогонь за лічені хвилини знищує те, що створювалося століттями. Неприборканий вогонь-пожар- завжди біда, горе, сльози. Пожежа - ворог, який підкрадається несподівано, непомітно, позбавляючи людину головного - даху над головою і життя. Немає нічого страшнішого загибелі у вогні близьких, знайомих і житла. Виходить: будуємо і горимо, горимо і відновлюємо.
Чому ж відбуваються пожежі і що горить в містах і селах?
Горять найбільше житлові будинки і виробничі будівлі, склади і тваринницькі будівлі. Вогонь виникає там, де є горючий матеріал, джерело запалювання і кисень повітря. Вважається, що зростання числа пожеж сприяє в основному два фактора - збільшення кількості населення в містах і поява все більш складних виробництв, «начинених» такими матеріалами і обладнанням, які горять як факел навіть від іскри. Тому, будуючи нові будинки і споруди, виробляючи нову продукцію, необхідно думати не тільки про економічність та якість створюваного, але в такій же мірі про його пожежної безпеки. Люди повинні змінювати свої погляди і ставлення до пожежної небезпеки. Без зміни психології пожеж менше не стане. Згідно зі статистикою, головною причиною пожеж є необережне поводження з вогнем.

Дотримання елементарних правил пожежної безпеки кожним з нас скоротить виникнення пожеж та їх наслідків, але якщо все ж в будинку, де ви живете, в школі, де навчаєтесь, на дачі, в селі раптом почалася пожежа, треба діяти, пам'ятаючи ГОЛОВНІ ПРАВИЛА.

Не панікувати. Уникнути небезпеки легше, якщо дієш спокійно і розумно. Паніка - завжди втрата здатності знайти розумний вихід. Про виникнення пожежі негайно повідомити в пожежну охорону за телефоном «01», «112».

ПАМ'ЯТАТИ: У будинку завжди є кошти, що дозволяють загасити пожежу, - ковдри, груба тканина, відра та інші посудини для води. Починати негайно виводити із зони пожежі малих дітей, старих і хворих людей. Вимкнути всі джерела енергії, при пожежах в приміщеннях в переважній більшості випадків найнебезпечнішим чинником є ​​дим, якщо сходи в багатоповерховому будинку повна диму, краще залишатися в квартирі і чекати приїзду пожежників. Слід вміти користуватися вогнегасником - якщо він є в приміщенні, до приїзду пожежних приступити до гасіння пожежі.

Викликаючи пожежників, потрібно чітко повідомити назву населеного пункту або району, назва вулиці, номер будинку, поверх, де сталася пожежа. Слід толково пояснити, що горить: квартира, горище, підвал, ферма або щось інше, назвати номер телефону з якого ви дзвоните і хто дзвонить.
До потерпілого необхідно викликати швидку допомогу за телефоном «03», а поки вона їде - винести потерпілого на свіже повітря, зробити штучне дихання, при опіку не забинтовувати потерпілого, а навпаки, зняти з нього одяг.

Пожежа - це сильне емоційне хвилювання, словом стрес. У боротьбі зі стихією перемагають тільки спокійні, зібрані і сміливі.

Пам'ятайте! Рівень пожежної безпеки - це рівень нашої спільної культури.

(Побачити в повному розмірі в окремому вікні)

(Побачити в повному розмірі в окремому вікні)

(Побачити стенд в повному розмірі в окремому вікні)


Якщо загорілася новорічна ялинка

Пожежа в будинку

Чому ж відбуваються пожежі і що горить в містах і селах?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online