Кандидат Сорокіна в сіті-менеджери - глава Приокского району Сергій Бєлов

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ясно, що Олег Сорокін висуває на конкурс по сіті-менеджеру Сергія Миронова тільки про людське око. Ось, мовляв, головне «зло», на протидію яким повинні зосередити зусилля Валерій Шанцев і Михайло Бабич. Чи не пустять Миронова - переможуть Сорокіна. Насправді це нехитра жертва легкої фігури заради того, щоб провести в ферзі зовсім іншу пішака. Це глава Приокского району Сергій Бєлов. І що б там не плели щодо нібито його аффілірованності до Олександр Хінштейн через депутата Олега Володимировича Сорокіна, - це теж частина маневру колишнього глави міста. На сьогодні Бєлов - це найвірогідніший кандидат на главу адміністрації Нижнього Новгорода.

До початку кар'єри чиновника в 2011 році Сергій Бєлов працював в будівельно-монтажній фірмі «Промбуд» і на нижегородському заводі «Профіль». Обидва підприємства в рівних частках належать чинному депутату міськдуми Олегу (Володимировичу) Сорокіну і депутату минулого скликання В'ячеславу Монахову. Обидва з усіх принципових питань підтримували колишнього главу МСУ Олега Валентиновича Сорокіна.

На виборах штаб Сорокіна за допомогою екс-глави Канавинского району Дмитра Шурова безуспішно підтримував самовисуванця В'ячеслава Монахова проти кандидата від «Єдиної Росії» Дмитра Барикіна. На праймеріз «ЕР» Олег Володимирович Сорокін нагнав членів своєї мережі виборців і здобув перемогу не тільки на своєму окрузі, а й всередині регіональної групи. Це було зроблено в інтересах глави МСУ і в пику фавориту цієї групи Дмитру Краснову, за яким на той момент вже застовпили місце в першій трійці партії влади. Коротше кажучи, Сергій Бєлов - це виходець із бізнесу «сорокінскіх» депутатів міської Думи.

Прийшовши на роботу в органи МСУ, Бєлов не відразу потрапив в Пріокскій район. З 2011 по 2013 рік він проходив «стажування» на посаді першого заступника голови адміністрації Ленінського району - дослідної в питаннях ЖКГ Надії Рожкової. Лише після того, як Андрія Черткова відправили на підвищення в адміністрацію Нижнього Новгорода на місце вийшов на пенсію Сергія Гладишева, для Сергія Бєлова звільнилася посада глави приокские адміністрації.

Про роботу Бєлова у виконавчій владі складно сказати щось добре чи погане. Кажуть, він нібито був підозрюваним у кримінальній справі про резонансне обваленні житлового будинку на вулиці Самочкіна, але це подія сталася не через недбалість або некомпетентність адміністрації, а через високий зносу відомчого житла, яке через суд скидають на баланс адміністрації в передаварійному стані .
При Бєлова його колишній керівник Олег Володимирович Сорокін отримав в оренду парк «Швейцарія», але ніяких подій, крім демонтажу каруселей через підвищення ставок для суборендарів, там не відбулося. Про голові адміністрації Приокского району кажуть, що він посередній управлінець, але комунікабельний і політично гнучкий чиновник.

На останню обставину вказують і підсумки виборів міськдуми шостого скликання в приокские районі. По округу № 34 явним фаворитом тут був депутат Законодавчих зборів, комуніст і великий підприємець Олександр Кузнєцов - один з найбільш непримиренних опонентів Олега Валентиновича Сорокіна. Однак перемогу здобув доцент сільгоспакадемії, невідомий і не має капіталів Андрій Єфремов, причому з відривом всього лише в сотню голосів, тобто в межах можливостей адміністративного ресурсу.

На сусідньому 33-му окрузі на праймеріз «Єдиної Росії» від виборів «відтерли» креатуру Дмитра Аржанова - відомого в місті журналіста Георгія Молокіні. Його перемогла педагог-організатор будівельного технікуму 1991 року народження, член МГЕР Єлизавета Таланін. Тим самим була усунута конкуренція з боку партії влади для Михайла Кузнєцова - кандидата від «Патріотів Росії» і людини Олега Валентиновича Сорокіна.
Сьогодні Михайло Кузнєцов - це не тільки єдиний член фракції «патріотів» в міськдуми, а й голова комісії з екології.

Цікавими є й результати голосування за партійні списки від ОІКа № 33. Якщо в більшості округів Нижнього Новгорода «Патріоти Росії» отримали менше 1 відсотка голосів, то тут у них майже 22 відсотки. А на деяких ділянках «партія Сорокіна» отримала 32, 36 і навіть 47 відсотків голосів, випередивши «Єдину Росію» і КПРФ разом узяті. Ось такі цікаві справи творилися на виборах на території, підвідомчій Сергію Бєлову.

Ось такі цікаві справи творилися на виборах на території, підвідомчій Сергію Бєлову

Так що немає нічого дивного в тому, що сьогодні Олег Сорокін тягне саме цю кандидатуру на посаду глави адміністрації. Це послідовне рішення, що має твердий бекграунд. І якщо колишній глава міста зуміє домовитися про підтримку з боку Романа Антонова, то ймовірність його прийняття автоматично складе 100 відсотків. Поки ж можна не сумніватися, що до кінця тижня документи від Сергія Вікторовича надійдуть до комісії по сіті-менеджеру.

Фото: nnpatriot.ru, progorodnn.ru, nn.ru

Читайте також:
В очікуванні «третього дзвінка». На сіті-менеджера Нижнього Новгорода поки не заявилося реальних претендентів
Метод негативної селекції. Міськдуми повторно призначила конкурс на сіті-менеджера Нижнього Новгорода
Диявол криється в деталях. Про юридичних іграх навколо призначення сіті-менеджера Нижнього Новгорода
Нова боротьба Дон Кіхота. Навіщо Вадим Булавін претендує на посаду сіті-менеджера Нижнього Новгорода?
Комісія не має ніякого значення. Сіті-менеджера Нижнього Новгорода визначить тільки Держдума, а не комісія

Навіщо Вадим Булавін претендує на посаду сіті-менеджера Нижнього Новгорода?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online