Дух міста: архітектура елітних будинків Петербурга

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Центральні райони Північної столиці відрізняються сформованим архітектурним ансамблем, мають власний стиль і особливу історію. Нові будинки бізнес- і преміум-класу, які будуються в історичній частині міста, повинні гармонійно вписуватися в панорами вулиць, прикрашати і доповнювати їх Центральні райони Північної столиці відрізняються сформованим архітектурним ансамблем, мають власний стиль і особливу історію

Setl City

Сьогодні ми розповімо про трьох архітектурних стилях на прикладах елітних проектів девелопера Setl City.

еклектика

Це архітектурне протягом панувало в Російській Імперії з 1830 по 1890 роки, однак в Петербурзі є і будівлі, оформлені в стилі пізньої еклектики: наприклад, почала XX століття. Цьому напрямку властиве змішання різних форм і методів, велика кількість декору. Еклектичні споруди сьогодні можна побачити на Василівському острові, на Петроградській стороні, на Невському проспекті: саме в цьому стилі збудовано велику частину дохідних будинків, які і формують історичний центр міста.

Зразок сучасної архітектури в дусі еклектики - це «Будинок на Кірочной» від Setl City, розташований в Центральному районі Петербурга, поруч з Таврійським садом. Золотисті фасади, облицювання натуральним каменем і клінкерною цеглою, витончені ковані балкони і білосніжні пілястри створюють по-справжньому аристократичний вигляд. Головною прикрасою будівлі є кутова вежа-еркер з ефектними вікнами витягнутої форми.

неокласика

Візитна картка престижного Московського району - це будинки в стилі сталінського неокласицизму. Він увібрав в себе елементи класицизму, бароко і ампіру і відрізняється монументальністю і урочистістю, великою кількістю ліпнини з радянською символікою і барельєфів з зображеннями знаменитих діячів, простих робітників і військових.

Історична забудова Московського проспекту - найбільш яскраве втілення цього розкішного стилю, покликаного показати всю міць держави і цінності радянської культури. Не всі вдома уздовж Московського зберегли своє художнє оздоблення: з багатьох за часів боротьби з культом і надмірностями збивали ліпнину, проте дух і пишність тієї епохи все одно залишається.

Сучасні проекти, розташовані в цій частині міста, нерідко виконуються в схожому стилі і гармонійно виглядають в оточенні «сталінок» і близькі до них по архітектурним рішенням. Один із прикладів - житловий комплекс бізнес-класу "Москва" від Setl City. Він виконаний в благородних пастельних тонах - піщаних, коричневих і бежевих - які є візитною карткою району. Суворі, чіткі лінії, ступінчастий фасад, панорамні вікна, безрамне скління - це поєднання класики і сучасності, завдяки якому будинок відповідає духу Московського району і одночасно відображає сьогоднішні тенденції в архітектурі.

Ар-деко

Будинки в стилі ар-деко - це спадщина першої половини 20 століття. Архітектурне напрямок включає безліч рис модерну і неокласицизму: лаконічність і стриманість ліній, естетику заокруглених форм, а також розкіш і витонченість обробки, оригінальну ліпнину і декор.

Петроградський район в Петербурзі є справжнім «музеєм модерну». Тому тут гармонійно виглядає сучасний житловий комплекс «Всесвіт» від Setl City, в якому поєднуються елементи ар-деко і модерна, виконані з урахуванням петербурзьких традицій. Він оформлений у стриманій, світло-бежевою колірній гамі і відрізняється своєрідною ритмікою вікон, вираженими ярусами. Ковані французькі балкони, ліпнина і рельєфні карнизи прикрашають фасад і надають йому витонченість.

Ви б хотіли жити в одному з найкрасивіших районів Петербурга, в оточенні історичних будівель, в стильному будинку з оригінальною архітектурою? Телефонуйте 33-55555, і фахівці «Петербурзької Нерухомості» допоможуть вам вибрати кращий варіант.

Довідка про компанію Setl City

Довідка про компанію «Петербурзька Нерухомість»

ЖК "Будинок на Кірочной" - забудовник ТОВ "Рінов", проектна декларація на сайті https://www.setlcity.ru/projects/dom-na-kirochnoi/declarations

ЖК "Москва" - забудовник ТОВ "Сетл Сіті", проектна декларація на сайті https://www.setlcity.ru/projects/moskva/declarations

ЖК "Всесвіт" - забудовник ТОВ "Норд Сіті", проектна декларація на сайті https://www.setlcity.ru/projects/mirozdanie/declarations

Ви б хотіли жити в одному з найкрасивіших районів Петербурга, в оточенні історичних будівель, в стильному будинку з оригінальною архітектурою?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online