5 порад як орендувати житло і не попастися в пастку шахраїв

У наш час досить поширена послуга пошуку оренди житла з допомогою інтернету або соцмереж. Є навіть цілі багатотисячні групи, де користувачі обмінюються інформацією на цю тему. На популярному порталі OLX - в розділі "Оренда квартир" - також є кілька сотень пропозицій по довгостроковій і подобову оренду житла в Чернігові.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Є й досить недешеві пропозиції, наприклад, власники пропонують здати в оренду 2-кімнатну квартиру площею в 75 кв м в панельному будинку за 10 тисяч гривень на місяць (правда, господарі не побажали вказати адресу).

Серед добових пропозицій - ціни стартують від 50 грн за однушку в районі залізничного вокзалу до 690 грн за трикімнатну квартиру по вул. Шевченко.

Отже, як серед цього моря пропозицій не нарватися на шахраїв ?

1. Звертайте увагу на ціну

Ціна нижче середньоринкової - перший сигнал, що маєте справу з шахраєм. Часто нечисті на руку автори оголошень просять перерахувати передоплату в 100% вартості, інформує Gazeta.ua.

2. Перевіряйте

Або всі дані вказані? Грамотно складений текст? Перевірте, чи існує будинок, розташований за даною адресою. Спробуйте пошукати в інтернеті номер телефону автора оголошення. Можливо, хтось поскаржився на нього.

"Якщо немає можливості особисто подивитися об'єкт, а сумніви в надійності контрагента залишаються, забронюйте нерухомість і пообіцяйте скоро перерахувати передоплату. Після цього попросіть знайомих зателефонувати автору оголошення з іншого номера і запитати про те ж об'єкті в ті ж терміни. Якщо він скаже, що об'єкт вільний і попросить передоплату - це ознака шахрайства ", - говорять в OLX.

Якщо він скаже, що об'єкт вільний і попросить передоплату - це ознака шахрайства , - говорять в OLX

3. Унікальні чи фотографії?

Чи не гребують перевіряти, чи не публікували ці фотографії в інших місцях. Іноді мальовничий будиночок в Карпатах виявляється котеджем в австрійських Альпах.

4. Цікавтеся автором оголошення

Дивіться, які раніше оголошення вивішував автор привабливого для вас пропозиції. Зателефонуйте йому, якщо є можливість, слід зустрітися і власноруч оглянути об'єкт. При добовій оренді замовники іноді уникають особистого спілкування з орендодавцем, домовляються по інтернету. При особистій зустрічі або телефонній розмові можна з'ясувати, що людина нечітко відповідає на питання, плутається. Якщо пропонують зустрітися тільки пізно ввечері, ймовірно, намагаються уникнути зустрічі з сусідами. Ті можуть викрити шахрая.

5. Як розраховуватися?

"У разі афери правоохоронцям складно відстежити переказ грошей на мобільний рахунок або електронний гаманець. При оплаті на банківську картку є шанс ідентифікувати шахрая. У будь-якому випадку розраховуйтесь повністю тільки після надання послуги ", - радять фахівці.

У будь-якому випадку розраховуйтесь повністю тільки після надання послуги , - радять фахівці

Грамотно складений текст?
3. Унікальні чи фотографії?
5. Як розраховуватися?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online