Пам'ятки Англії з фото, назвами і описом

  1. Пам'ятки Англії з фото, назвами і описом Подорож до Англії - це незабутня подія, яким буде приємно...
  2. Церкви і монастирі
  3. Музеї Англії
  4. Що ще подивитися в Англії?
  5. Пам'ятки Англії з фото, назвами і описом
  6. Палаци і замки
  7. Церкви і монастирі
  8. Музеї Англії
  9. Що ще подивитися в Англії?
  10. Пам'ятки Англії з фото, назвами і описом
  11. Палаци і замки
  12. Церкви і монастирі
  13. Музеї Англії
  14. Що ще подивитися в Англії?

Пам'ятки Англії з фото, назвами і описом

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Подорож до Англії - це незабутня подія, яким буде приємно похвалитися, з гордістю розповідаючи про те, наскільки приваблива ця країна, як цікаво тут прогулюватися по середньовічних замках і загадковим природних пам'яток і місць Туманного Альбіону . Що ж варто подивитися в Англії в першу чергу?

Для багатьох мандрівників знайомство з Англією починається з Лондона , Але досвідчені туристи знають, як багато чудових місць знаходиться за межами королівської столиці, починаючи з промислових міст і закінчуючи маленькими тихими селами.

Палаци і замки

Найкраще передають атмосферу середньовічної Англії її палаци і замки, знайти які можна як в Лондоні, так і за межами столиці. Опинившись поряд з однією з подібних розкішних будівель 12-17 століть, як ніби сама переміщаєшся в часі, моментально занурюючись в історію країни.

Королівські резиденції Лондона відомі багатьом по захоплюючим книгам, листівкам і по кіно. У їх число входить Вестмінстер і Вінчестер, Букінгемський і Кенсінгтонський палац, а також розкішний палац Кью і Лондонський Тауер. Здається, їх історії знають напам'ять абсолютно все, тому досліджувати ці будови можна виключно для галочки.

Куди більш цікаве заняття - відправитися за межі Лондона - до загадкових і потужним спорудам, розташованим в глибині країни, наприклад, в Йорк, Бат, Честер, Лінкольн Нотумберленд або Кентербері. Замкових пам'яток в цих місцях настільки багато, що укласти їх в єдиний маршрут здається непростим завданням.

Замкових пам'яток в цих місцях настільки багато, що укласти їх в єдиний маршрут здається непростим завданням

Про англійські старовинні палаци і замки, що чудово збереглися до нашого часу, ходять легенди, а за їх стінами ховаються загадки - історія про Кентерберійському привида почалася саме в одному з цих місць:

  • замок Лінкольн - пам'ятник старовини з тисячолітньою історією, в якому зберігається та сама «Велика хартія вольностей»;
  • фортеця Харлек - старовинна споруда, що відігравало ключову роль в протистоянні Англії і Уельсу;
  • замок Лінс - казково красиве будова, колишнє будинком для багатьох середньовічних королев;
  • замок Рочестер - гордість англійців, для яких він служив надійним захистом від наближення ворогів до Лондону.

Дуже цікаву історію має замок Корф - місце, на частку якого випадало чимало кривавих подій, пов'язаних з історією Англії. Тут, за переказами, саксонська принцеса Ельфріди вбила свого прийомного сина Едварда, щоб звільнити місце на престолі для свого молодшого брата Етельреда.

Церкви і монастирі

Чудово виглядають релігійні архітектурні пам'ятки Англії - її багатовікові церкви і монастирі, велика частина з яких служить візитною карткою країни. До наших часів дійшли і прекрасно збереглися споруди в романському або готичному стилі (в деяких випадках присутня змішання обох), які вражають своїм виглядом справжніх цінителів традицій, історії та архітектури.

Якщо в Лондоні бурю емоцій викликає Вестмінстерське абатство, то за його межами, не менше вражаюче виглядає Йоркський кафедральний собор. Це унікальна споруда вважається другим найбільшим середньовічним храмом Європи відразу після Кельнського собору. Старовинна конструкція заввишки 25 метрів займає територію в 250 000 кв.м, а на його будівництво пішло 250 років. За всю свою довгу історію грандіозний храм кілька разів горів, а в XX столітті мало не впав, оскільки несучі конструкції не розраховані на таку велику вагу.

Ще одна значуща релігійне будова - Кентерберійський собор - головний англіканський храм Великобританії. Його побудували в 603 році, але свій сучасний вигляд це масштабне будова набула тільки в XV столітті, коли до храму прибудували Троїцьку капелу, прибрали Північно-західну вежу та надбудували Центральну.

Його побудували в 603 році, але свій сучасний вигляд це масштабне будова набула тільки в XV столітті, коли до храму прибудували Троїцьку капелу, прибрали Північно-західну вежу та надбудували Центральну

Кентерберійський собор славиться складною структурою і класичним готичним зовнішнім виглядом, а також напрочуд гарними і незвичайними вітражами XII-XIII століть, особливо тими, які представляють біблійні мотиви. В каплицях храму зберігаються останки Еварда Чорного Принца і короля Генріха IV Болингброка.

Неймовірно багато готичних церков, що чарують своїм виглядом я відкрила для себе в Манчестері та Бірмінгемі. Особливо здивувала мене Церква Святого Мартіна на Бичачому Кільці, побудована на місці колишньої ринкової площі. Це найкрасивіша споруда з високим тонким шпилем, арочними вікнами і похмурими темними стінами з каменю виглядала дуже загадково.

Музеї Англії

Мистецтву живопису і скульптури в Англії відведена не менш важлива роль. У цій країні є більше 30 музеїв, які щодня відкривають двері для допитливих туристів і шанувальників естетики.

Візитна картка Англії - Британський музей в Лондоні, який за своєю важливістю чи не перевершує Лувр у Франції або музей Прадо в Іспанії . У цьому сховищі мистецтва створені 94 експозиції, основою яких стали колекції таких відомих людей, як граф Роберт Харлі, лікар Хенсен Слоун і антиквар Роберт Коттон. Експонати музею - це реліквії, пов'язані з історії Британської імперії, починаючи від римського періоду до середніх віків і далі.

Неймовірно цікавим і насиченим було відвідування Музею Бітлз в Ліверпулі, який присвячений життю і творчості легендарної британської четвірки. Насправді, цей музей є всього лише малою частиною історії групи, оскільки по всьому місту розкидані інші місця, в яких також діляться моментами з їхнього життя.

Насправді, цей музей є всього лише малою частиною історії групи, оскільки по всьому місту розкидані інші місця, в яких також діляться моментами з їхнього життя

Серед експонатів музею, звичайно ж, платівки, безліч фотографій, архівне відео та тексти пісень, а також особисті речі і навіть такі незвичайні предмети, як крики фанаток, які чуються з музейних колонок. Взагалі музика Бітлз чутна по всій території музею і цей момент дозволяє ще більше зануритися в атмосферу.

Є в Англії та інші цікаві музеї:

  • Галерея Саатчі і її шокуючі експонати, які вводять гостей в здивування;
  • Галерея Тейт і особиста колекція речей, що належали колись серу Тейту;
  • Музей Шерлока Холмса, який став одним з популярних у туристів з Росії ;
  • Манчестерський музей, де зберігається близько 4,5 мільйона експонатів, пов'язаних з археологією, антропологією і природознавством;
  • Будинок-музей Шекспіра, де він народився і прожив частину свого життя;
  • музей Вікторії і Альберта займає 14 місце серед музеїв в світі.

Обов'язково варто відвідати Музей вікінгів Йорвік, що дозволяє познайомитися ближче зі спадщиною цих великих воїнів. Спочатку в місці, де стоїть музей, хотіли побудувати магазин, але при розкопках виявилися дерев'яні споруди і предмети побуту, які відмінно збереглися навіть у такий підвищеної вологості.

Що ще подивитися в Англії?

Подорож по Англії буде не повним, якщо не змарнувати час на знайомство з двома культовими університетами, які протягом довгих років займають лідируючі позиції в світовому рейтингу. Йдеться, звичайно ж, про Кембриджі і Оксфорді - двох найкрасивіших середньовічних навчальних закладах, які за 800 років свого існування встигли подарувати світу безліч великих людей.

Йдеться, звичайно ж, про Кембриджі і Оксфорді - двох найкрасивіших середньовічних навчальних закладах, які за 800 років свого існування встигли подарувати світу безліч великих людей

Надбанням давнину в Англії є Стоунхендж (на фото) - загадкові камені, існування які налічує вже близько 5 тисяч років. Існує неймовірно велика кількість гіпотез виникнення цієї древньої пам'ятки, але вченим так і не вдалося з'ясувати, що ж ці вони являють собою і для чого їх розставили в таку загадкову послідовності.

Існує неймовірно велика кількість гіпотез виникнення цієї древньої пам'ятки, але вченим так і не вдалося з'ясувати, що ж ці вони являють собою і для чого їх розставили в таку загадкову послідовності

Нарешті, напевно кожному хочеться побувати в «штаб-квартирі» Робіна Гуда - легендарний Шервудський ліс - явна пам'ятка Англії. Дуб, на якому ховався народний герой, варто на колишньому місці, а його вік сягає 1000 років.

Англія неймовірно насичена пам'ятками, історія яких налічує не одну тисячу років. Тут одночасно приємно прогулюватися по Бейкер-стріт, досліджувати старовинні замки, гуляти по легендарному лісі або відвідувати цитаделі знань і мистецтва.

Ірина Сергєєва, автор.

Ірина Сергєєва, автор

Стаття не претендує на повне охоплення пам'яток, в ній відбито індивідуальний досвід нашого блогера.

Пам'ятки Англії з фото, назвами і описом

Подорож до Англії - це незабутня подія, яким буде приємно похвалитися, з гордістю розповідаючи про те, наскільки приваблива ця країна, як цікаво тут прогулюватися по середньовічних замках і загадковим природних пам'яток і місць Туманного Альбіону . Що ж варто подивитися в Англії в першу чергу?

Для багатьох мандрівників знайомство з Англією починається з Лондона , Але досвідчені туристи знають, як багато чудових місць знаходиться за межами королівської столиці, починаючи з промислових міст і закінчуючи маленькими тихими селами.

Палаци і замки

Найкраще передають атмосферу середньовічної Англії її палаци і замки, знайти які можна як в Лондоні, так і за межами столиці. Опинившись поряд з однією з подібних розкішних будівель 12-17 століть, як ніби сама переміщаєшся в часі, моментально занурюючись в історію країни.

Королівські резиденції Лондона відомі багатьом по захоплюючим книгам, листівкам і по кіно. У їх число входить Вестмінстер і Вінчестер, Букінгемський і Кенсінгтонський палац, а також розкішний палац Кью і Лондонський Тауер. Здається, їх історії знають напам'ять абсолютно все, тому досліджувати ці будови можна виключно для галочки.

Куди більш цікаве заняття - відправитися за межі Лондона - до загадкових і потужним спорудам, розташованим в глибині країни, наприклад, в Йорк, Бат, Честер, Лінкольн Нотумберленд або Кентербері. Замкових пам'яток в цих місцях настільки багато, що укласти їх в єдиний маршрут здається непростим завданням.

Замкових пам'яток в цих місцях настільки багато, що укласти їх в єдиний маршрут здається непростим завданням

Про англійські старовинні палаци і замки, що чудово збереглися до нашого часу, ходять легенди, а за їх стінами ховаються загадки - історія про Кентерберійському привида почалася саме в одному з цих місць:

  • замок Лінкольн - пам'ятник старовини з тисячолітньою історією, в якому зберігається та сама «Велика хартія вольностей»;
  • фортеця Харлек - старовинна споруда, що відігравало ключову роль в протистоянні Англії і Уельсу;
  • замок Лінс - казково красиве будова, колишнє будинком для багатьох середньовічних королев;
  • замок Рочестер - гордість англійців, для яких він служив надійним захистом від наближення ворогів до Лондону.

Дуже цікаву історію має замок Корф - місце, на частку якого випадало чимало кривавих подій, пов'язаних з історією Англії. Тут, за переказами, саксонська принцеса Ельфріди вбила свого прийомного сина Едварда, щоб звільнити місце на престолі для свого молодшого брата Етельреда.

Церкви і монастирі

Чудово виглядають релігійні архітектурні пам'ятки Англії - її багатовікові церкви і монастирі, велика частина з яких служить візитною карткою країни. До наших часів дійшли і прекрасно збереглися споруди в романському або готичному стилі (в деяких випадках присутня змішання обох), які вражають своїм виглядом справжніх цінителів традицій, історії та архітектури.

Якщо в Лондоні бурю емоцій викликає Вестмінстерське абатство, то за його межами, не менше вражаюче виглядає Йоркський кафедральний собор. Це унікальна споруда вважається другим найбільшим середньовічним храмом Європи відразу після Кельнського собору. Старовинна конструкція заввишки 25 метрів займає територію в 250 000 кв.м, а на його будівництво пішло 250 років. За всю свою довгу історію грандіозний храм кілька разів горів, а в XX столітті мало не впав, оскільки несучі конструкції не розраховані на таку велику вагу.

Ще одна значуща релігійне будова - Кентерберійський собор - головний англіканський храм Великобританії. Його побудували в 603 році, але свій сучасний вигляд це масштабне будова набула тільки в XV столітті, коли до храму прибудували Троїцьку капелу, прибрали Північно-західну вежу та надбудували Центральну.

Його побудували в 603 році, але свій сучасний вигляд це масштабне будова набула тільки в XV столітті, коли до храму прибудували Троїцьку капелу, прибрали Північно-західну вежу та надбудували Центральну

Кентерберійський собор славиться складною структурою і класичним готичним зовнішнім виглядом, а також напрочуд гарними і незвичайними вітражами XII-XIII століть, особливо тими, які представляють біблійні мотиви. В каплицях храму зберігаються останки Еварда Чорного Принца і короля Генріха IV Болингброка.

Неймовірно багато готичних церков, що чарують своїм виглядом я відкрила для себе в Манчестері та Бірмінгемі. Особливо здивувала мене Церква Святого Мартіна на Бичачому Кільці, побудована на місці колишньої ринкової площі. Це найкрасивіша споруда з високим тонким шпилем, арочними вікнами і похмурими темними стінами з каменю виглядала дуже загадково.

Музеї Англії

Мистецтву живопису і скульптури в Англії відведена не менш важлива роль. У цій країні є більше 30 музеїв, які щодня відкривають двері для допитливих туристів і шанувальників естетики.

Візитна картка Англії - Британський музей в Лондоні, який за своєю важливістю чи не перевершує Лувр у Франції або музей Прадо в Іспанії . У цьому сховищі мистецтва створені 94 експозиції, основою яких стали колекції таких відомих людей, як граф Роберт Харлі, лікар Хенсен Слоун і антиквар Роберт Коттон. Експонати музею - це реліквії, пов'язані з історії Британської імперії, починаючи від римського періоду до середніх віків і далі.

Неймовірно цікавим і насиченим було відвідування Музею Бітлз в Ліверпулі, який присвячений життю і творчості легендарної британської четвірки. Насправді, цей музей є всього лише малою частиною історії групи, оскільки по всьому місту розкидані інші місця, в яких також діляться моментами з їхнього життя.

Насправді, цей музей є всього лише малою частиною історії групи, оскільки по всьому місту розкидані інші місця, в яких також діляться моментами з їхнього життя

Серед експонатів музею, звичайно ж, платівки, безліч фотографій, архівне відео та тексти пісень, а також особисті речі і навіть такі незвичайні предмети, як крики фанаток, які чуються з музейних колонок. Взагалі музика Бітлз чутна по всій території музею і цей момент дозволяє ще більше зануритися в атмосферу.

Є в Англії та інші цікаві музеї:

  • Галерея Саатчі і її шокуючі експонати, які вводять гостей в здивування;
  • Галерея Тейт і особиста колекція речей, що належали колись серу Тейту;
  • Музей Шерлока Холмса, який став одним з популярних у туристів з Росії ;
  • Манчестерський музей, де зберігається близько 4,5 мільйона експонатів, пов'язаних з археологією, антропологією і природознавством;
  • Будинок-музей Шекспіра, де він народився і прожив частину свого життя;
  • музей Вікторії і Альберта займає 14 місце серед музеїв в світі.

Обов'язково варто відвідати Музей вікінгів Йорвік, що дозволяє познайомитися ближче зі спадщиною цих великих воїнів. Спочатку в місці, де стоїть музей, хотіли побудувати магазин, але при розкопках виявилися дерев'яні споруди і предмети побуту, які відмінно збереглися навіть у такий підвищеної вологості.

Що ще подивитися в Англії?

Подорож по Англії буде не повним, якщо не змарнувати час на знайомство з двома культовими університетами, які протягом довгих років займають лідируючі позиції в світовому рейтингу. Йдеться, звичайно ж, про Кембриджі і Оксфорді - двох найкрасивіших середньовічних навчальних закладах, які за 800 років свого існування встигли подарувати світу безліч великих людей.

Йдеться, звичайно ж, про Кембриджі і Оксфорді - двох найкрасивіших середньовічних навчальних закладах, які за 800 років свого існування встигли подарувати світу безліч великих людей

Надбанням давнину в Англії є Стоунхендж (на фото) - загадкові камені, існування які налічує вже близько 5 тисяч років. Існує неймовірно велика кількість гіпотез виникнення цієї древньої пам'ятки, але вченим так і не вдалося з'ясувати, що ж ці вони являють собою і для чого їх розставили в таку загадкову послідовності.

Існує неймовірно велика кількість гіпотез виникнення цієї древньої пам'ятки, але вченим так і не вдалося з'ясувати, що ж ці вони являють собою і для чого їх розставили в таку загадкову послідовності

Нарешті, напевно кожному хочеться побувати в «штаб-квартирі» Робіна Гуда - легендарний Шервудський ліс - явна пам'ятка Англії. Дуб, на якому ховався народний герой, варто на колишньому місці, а його вік сягає 1000 років.

Англія неймовірно насичена пам'ятками, історія яких налічує не одну тисячу років. Тут одночасно приємно прогулюватися по Бейкер-стріт, досліджувати старовинні замки, гуляти по легендарному лісі або відвідувати цитаделі знань і мистецтва.

Ірина Сергєєва, автор.

Ірина Сергєєва, автор

Стаття не претендує на повне охоплення пам'яток, в ній відбито індивідуальний досвід нашого блогера.

Пам'ятки Англії з фото, назвами і описом

Подорож до Англії - це незабутня подія, яким буде приємно похвалитися, з гордістю розповідаючи про те, наскільки приваблива ця країна, як цікаво тут прогулюватися по середньовічних замках і загадковим природних пам'яток і місць Туманного Альбіону . Що ж варто подивитися в Англії в першу чергу?

Для багатьох мандрівників знайомство з Англією починається з Лондона , Але досвідчені туристи знають, як багато чудових місць знаходиться за межами королівської столиці, починаючи з промислових міст і закінчуючи маленькими тихими селами.

Палаци і замки

Найкраще передають атмосферу середньовічної Англії її палаци і замки, знайти які можна як в Лондоні, так і за межами столиці. Опинившись поряд з однією з подібних розкішних будівель 12-17 століть, як ніби сама переміщаєшся в часі, моментально занурюючись в історію країни.

Королівські резиденції Лондона відомі багатьом по захоплюючим книгам, листівкам і по кіно. У їх число входить Вестмінстер і Вінчестер, Букінгемський і Кенсінгтонський палац, а також розкішний палац Кью і Лондонський Тауер. Здається, їх історії знають напам'ять абсолютно все, тому досліджувати ці будови можна виключно для галочки.

Куди більш цікаве заняття - відправитися за межі Лондона - до загадкових і потужним спорудам, розташованим в глибині країни, наприклад, в Йорк, Бат, Честер, Лінкольн Нотумберленд або Кентербері. Замкових пам'яток в цих місцях настільки багато, що укласти їх в єдиний маршрут здається непростим завданням.

Замкових пам'яток в цих місцях настільки багато, що укласти їх в єдиний маршрут здається непростим завданням

Про англійські старовинні палаци і замки, що чудово збереглися до нашого часу, ходять легенди, а за їх стінами ховаються загадки - історія про Кентерберійському привида почалася саме в одному з цих місць:

  • замок Лінкольн - пам'ятник старовини з тисячолітньою історією, в якому зберігається та сама «Велика хартія вольностей»;
  • фортеця Харлек - старовинна споруда, що відігравало ключову роль в протистоянні Англії і Уельсу;
  • замок Лінс - казково красиве будова, колишнє будинком для багатьох середньовічних королев;
  • замок Рочестер - гордість англійців, для яких він служив надійним захистом від наближення ворогів до Лондону.

Дуже цікаву історію має замок Корф - місце, на частку якого випадало чимало кривавих подій, пов'язаних з історією Англії. Тут, за переказами, саксонська принцеса Ельфріди вбила свого прийомного сина Едварда, щоб звільнити місце на престолі для свого молодшого брата Етельреда.

Церкви і монастирі

Чудово виглядають релігійні архітектурні пам'ятки Англії - її багатовікові церкви і монастирі, велика частина з яких служить візитною карткою країни. До наших часів дійшли і прекрасно збереглися споруди в романському або готичному стилі (в деяких випадках присутня змішання обох), які вражають своїм виглядом справжніх цінителів традицій, історії та архітектури.

Якщо в Лондоні бурю емоцій викликає Вестмінстерське абатство, то за його межами, не менше вражаюче виглядає Йоркський кафедральний собор. Це унікальна споруда вважається другим найбільшим середньовічним храмом Європи відразу після Кельнського собору. Старовинна конструкція заввишки 25 метрів займає територію в 250 000 кв.м, а на його будівництво пішло 250 років. За всю свою довгу історію грандіозний храм кілька разів горів, а в XX столітті мало не впав, оскільки несучі конструкції не розраховані на таку велику вагу.

Ще одна значуща релігійне будова - Кентерберійський собор - головний англіканський храм Великобританії. Його побудували в 603 році, але свій сучасний вигляд це масштабне будова набула тільки в XV столітті, коли до храму прибудували Троїцьку капелу, прибрали Північно-західну вежу та надбудували Центральну.

Його побудували в 603 році, але свій сучасний вигляд це масштабне будова набула тільки в XV столітті, коли до храму прибудували Троїцьку капелу, прибрали Північно-західну вежу та надбудували Центральну

Кентерберійський собор славиться складною структурою і класичним готичним зовнішнім виглядом, а також напрочуд гарними і незвичайними вітражами XII-XIII століть, особливо тими, які представляють біблійні мотиви. В каплицях храму зберігаються останки Еварда Чорного Принца і короля Генріха IV Болингброка.

Неймовірно багато готичних церков, що чарують своїм виглядом я відкрила для себе в Манчестері та Бірмінгемі. Особливо здивувала мене Церква Святого Мартіна на Бичачому Кільці, побудована на місці колишньої ринкової площі. Це найкрасивіша споруда з високим тонким шпилем, арочними вікнами і похмурими темними стінами з каменю виглядала дуже загадково.

Музеї Англії

Мистецтву живопису і скульптури в Англії відведена не менш важлива роль. У цій країні є більше 30 музеїв, які щодня відкривають двері для допитливих туристів і шанувальників естетики.

Візитна картка Англії - Британський музей в Лондоні, який за своєю важливістю чи не перевершує Лувр у Франції або музей Прадо в Іспанії . У цьому сховищі мистецтва створені 94 експозиції, основою яких стали колекції таких відомих людей, як граф Роберт Харлі, лікар Хенсен Слоун і антиквар Роберт Коттон. Експонати музею - це реліквії, пов'язані з історії Британської імперії, починаючи від римського періоду до середніх віків і далі.

Неймовірно цікавим і насиченим було відвідування Музею Бітлз в Ліверпулі, який присвячений життю і творчості легендарної британської четвірки. Насправді, цей музей є всього лише малою частиною історії групи, оскільки по всьому місту розкидані інші місця, в яких також діляться моментами з їхнього життя.

Насправді, цей музей є всього лише малою частиною історії групи, оскільки по всьому місту розкидані інші місця, в яких також діляться моментами з їхнього життя

Серед експонатів музею, звичайно ж, платівки, безліч фотографій, архівне відео та тексти пісень, а також особисті речі і навіть такі незвичайні предмети, як крики фанаток, які чуються з музейних колонок. Взагалі музика Бітлз чутна по всій території музею і цей момент дозволяє ще більше зануритися в атмосферу.

Є в Англії та інші цікаві музеї:

  • Галерея Саатчі і її шокуючі експонати, які вводять гостей в здивування;
  • Галерея Тейт і особиста колекція речей, що належали колись серу Тейту;
  • Музей Шерлока Холмса, який став одним з популярних у туристів з Росії ;
  • Манчестерський музей, де зберігається близько 4,5 мільйона експонатів, пов'язаних з археологією, антропологією і природознавством;
  • Будинок-музей Шекспіра, де він народився і прожив частину свого життя;
  • музей Вікторії і Альберта займає 14 місце серед музеїв в світі.

Обов'язково варто відвідати Музей вікінгів Йорвік, що дозволяє познайомитися ближче зі спадщиною цих великих воїнів. Спочатку в місці, де стоїть музей, хотіли побудувати магазин, але при розкопках виявилися дерев'яні споруди і предмети побуту, які відмінно збереглися навіть у такий підвищеної вологості.

Що ще подивитися в Англії?

Подорож по Англії буде не повним, якщо не змарнувати час на знайомство з двома культовими університетами, які протягом довгих років займають лідируючі позиції в світовому рейтингу. Йдеться, звичайно ж, про Кембриджі і Оксфорді - двох найкрасивіших середньовічних навчальних закладах, які за 800 років свого існування встигли подарувати світу безліч великих людей.

Йдеться, звичайно ж, про Кембриджі і Оксфорді - двох найкрасивіших середньовічних навчальних закладах, які за 800 років свого існування встигли подарувати світу безліч великих людей

Надбанням давнину в Англії є Стоунхендж (на фото) - загадкові камені, існування які налічує вже близько 5 тисяч років. Існує неймовірно велика кількість гіпотез виникнення цієї древньої пам'ятки, але вченим так і не вдалося з'ясувати, що ж ці вони являють собою і для чого їх розставили в таку загадкову послідовності.

Існує неймовірно велика кількість гіпотез виникнення цієї древньої пам'ятки, але вченим так і не вдалося з'ясувати, що ж ці вони являють собою і для чого їх розставили в таку загадкову послідовності

Нарешті, напевно кожному хочеться побувати в «штаб-квартирі» Робіна Гуда - легендарний Шервудський ліс - явна пам'ятка Англії. Дуб, на якому ховався народний герой, варто на колишньому місці, а його вік сягає 1000 років.

Англія неймовірно насичена пам'ятками, історія яких налічує не одну тисячу років. Тут одночасно приємно прогулюватися по Бейкер-стріт, досліджувати старовинні замки, гуляти по легендарному лісі або відвідувати цитаделі знань і мистецтва.

Ірина Сергєєва, автор.

Ірина Сергєєва, автор

Стаття не претендує на повне охоплення пам'яток, в ній відбито індивідуальний досвід нашого блогера.

Що ж варто подивитися в Англії в першу чергу?
Що ще подивитися в Англії?
Що ж варто подивитися в Англії в першу чергу?
Що ще подивитися в Англії?
Що ж варто подивитися в Англії в першу чергу?
Що ще подивитися в Англії?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online