«Нас просто труять, дихати нічим». Жителі Видного скаржаться на хімічний запах

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

«Ми не можемо перебувати на вулиці, а вдома ще гірше», - розповідають городяни. У Видному працює Московський коксогазовий завод, і місцеві жителі пишуть скарги на запах в різні інстанції не перший рік «Ми не можемо перебувати на вулиці, а вдома ще гірше», - розповідають городяни

Фото: Олександр Рюмін / ТАСС

Жителі підмосковного міста Чільне в Ленінському районі задихаються ночами від задушливого хімічного запаху. За їх словами, він відчувається не тільки на вулиці - від смороду неможливо сховатися навіть вдома.

У Видному активно працюють забудовники. Марина Булгакова купила квартиру в місті всього рік тому. Весь цей рік, за її словами, після дев'ятої вечора в повітрі періодично відчувався їдкий запах, який зараз став постійним.

Скарги на запах місцеві жителі пишуть в різні інстанції не перший рік. У місті з 1951 року працює Московський коксогазовий завод, що належить компанії «Мечел». Він виробляє кокс, бензол і кам'яновугільну смолу.

У 2014 році газета «Коммерсант» писала про продаж і перенесення заводу, а також про його екологічної небезпеки. Однак підприємство все ще належить групі «Мечел». Відомства час від часу знаходять в роботі «Москокс» порушення і тоді штрафують його, але значно частіше рапортують, що порушень не виявлено.

Тим часом у багатьох городян в наявності ознаки отруєння, розповіла мешканка Видного Анна:

Адміністрація міста Чільне і сам завод ухиляються від коментарів.

У червні цього року відділ Роспотребнадзора в Подільському написав у відповідь на скаргу мешканців (копія документа є в розпорядженні Business FM), що ніяких шкідливих для здоров'я викидів на заводі немає. Але через місяць вже Росприроднагляд по Центральному федеральному округу виявив іншу картину. Підприємство забруднювало повітря шкідливими викидами, фільтри на заводі експлуатувалися з порушеннями, а стічні води з відходами заводу скидалися в річку Купелінка, приплив Бітці.

Відомство звернулося до суду з вимогою стягнути з заводу штраф і припинити його діяльність на три місяці. Всього через місяць після перевірки Росприроднагляду жителі стали відчувати запах хімії не раз в тиждень, а щодня.

Чільне посідає дев'яте місце в рейтингу найгірше пахнуть міст Росії, який склали аналітики порталу Domofond. Перше місце зайняв Волоколамськ. Всього в рейтингу 150 міст в опитуванні взяли участь більше 61 тисяч чоловік з усіх регіонів країни.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Ru в ваші джерела новин?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online