NEWSru.com :: Міністр зв'язку Казахстану повідомив через Twitter, що в країні заборонений ЖЖ

Міністр зв'язку Казахстану повідомив через Twitter, що в країні заборонений ЖЖ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Казахстанські інтернет-користувачі не зможуть отримувати доступ до популярного блогових сервісу LiveJournal ( "Живий журнал", або, скорочено, ЖЖ). Про це повідомив в п'ятницю в своєму мікроблозі в Twitter міністр зв'язку і інформації Казахстану Аскар Жумагалієв, відповідаючи на численні запити користувачів ЖЖ, передає ІТАР-ТАСС.

"Доступ до даного сайту закритий рішенням Сариаркінского суду міста Астани", - написав міністр, не повідомивши інших подробиць.

Тим часом невдоволення казахстанських інтернет-користувачів наростає: на різних сайтах і в блогах вони обурюються тим, що вже в який раз їм вимушено доводиться відмовлятися від читання і заповнення онлайн-щоденників, або заходити на свої сторінки в ЖЖ через різні анонімайзери.

Закриття ряду іноземних інтернет-ресурсів зажадала прокуратура - в позовній заяві представник наглядового відомства вказав на те, що ці сайти поширюють матеріали з ознаками пропаганди тероризму, релігійного екстремізму і публічних закликів до вчинення актів тероризму, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на Сариаркінского районний суд Астани.

За словами співробітника інстанції, в позові фігурує "дуже багато ресурсів - понад два десятки", в тому числі і Живий Журнал. Суд вимогу прокуратури задовольнив, невідомо, коли рішення було винесено, але воно вже вступило в силу, проте може бути оскаржене, відзначає агентство.

У самому ЖЖ ситуацію коментують обережно. "Представники державних органів Казахстану не зверталися до нас із запитами з приводу видалення будь-яких матеріалів з LiveJournal.com", - заявила РБК керівник LiveJournal Russia Світлана Іваннікова.

"Рішення казахстанського суду не викладають у відкритий доступ, і оскільки ми не є стороною у справі, складно дати будь-які коментарі до тих пір, поки ми не побачимо відповідне рішення суду. Причини блокування сервісу в Казахстані нам невідомі", - зазначила Іваннікова.

Зі свого боку, прем'єр-міністр Казахстану Карім Масімов пообіцяв розібратися в ситуації з закриттям в республіці доступу до блогові сервісу LiveJournal. "З ЖЖ розберуся", - написав він у п'ятницю на своїй сторінці в Twitter, відповідаючи на прохання головного редактора радіостанції "Ехо Москви" Олексія Венедиктова роз'яснити "історію з закриттям ЖЖ в Казахстані".

Прем'єр періодично обіцяє розібратися із закриттям ЖЖ вже протягом трьох років.

Доступ до ЖЖ в Казахстані був закритий ще в жовтні 2008 року . Як повідомляли тоді блогери, "Живий журнал" перестав відкриватися у клієнтів провайдерів "Казахтелеком", K-Cell, BeeLine і "Інтелсофт".

У грудні 2008 року прем'єр-міністр Карім Масімов обіцяв вирішити питання про доступ казахських користувачів до ЖЖ. "Я думаю, що це не зовсім коректна інформація", - говорив він, відповідаючи на питання, чому доступ казахських користувачів до ресурсу закритий.

"Я сам интернетчик, блогер, я вивчу це питання", - ще тоді обіцяв прем'єр-міністр Казахстану.

Скаржитися на відсутність ЖЖ блогери в Казахстані почали у вересні 2008 року. Вони підозрювали, що доступ міг бути заблокований через те, що опальний політик Рахат Алієв завів собі блог в ЖЖ.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online