Far Cry New Dawn: більш глибокий погляд на несподіване продовження Far Cry 5

  1. 17 років по тому - відновлення округу Хоуп
  2. Far Cry New Dawn: Дім, милий дім
  3. Тихе місце для будинку
  4. Вперед, бабуля!
  5. Far Cry New Dawn: Нові вороги
  6. Під куполом грому - ваші нові вороги

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Far Cry New Dawn - перша у франшизі гра, яка є прямим продовженням попередньої. Вона дуже схожа на Far Cry Primal 2016-ого року зі коротшим циклом розробки і більш низької цінової категорії (39,99 $ або тисячу вісімсот сорок дев'ять ₽ - прим. Пер.).

Багато що з Far Cry New Dawn для франшизи в новинку. Це і перший постапокаліптичний Far Cry. І перше пряме продовження. І перша гра Far Cry з жінкою в ролі головної злочинниці.

Але як і Far Cry 3: Blood Dragon і Far Cry Primal, це скоріше проміжний етап, ніж повноцінний наступний крок.

«Деякий час тому ми шукали фінал для Far Cry 5, - пояснює креативний директор Far Cry New Dawn Жан-Себастьян Декант. - Ми коливалися між різними варіантами, але сценарій «Судного дня» (англ. Doomsday) був одним з найпривабливіших. І ми зрозуміли, що хочемо зробити постапокаліптичний Far Cry. У нас була можливість закінчити одну гру досить драматичною ситуацією, і в той же час накрити стіл для іншої, в пост-апокаліптичному сеттинге. Так що це немов вбивство двох зайців одним пострілом ».

17 років по тому - відновлення округу Хоуп

Ubisoft традиційно витрачає багато часу на вивчення бекграунду для своїх ігор, навіть якщо багато гравців не завжди занурюються в подібні дрібниці повністю. Для Far Cry New Dawn команда розробників консультувалася з метеорологами про сценарії ядерної зими. Ці експерти працювали з урядом США і збройними силами для планування варіантів результату. І Ubisoft поклалися на них, щоб удосконалити свою модель округу Хоуп.

Поєднання ядерної зими і бур, схожих на Пільний котел (англ. Dust Bowl) 1930-х років, змінив первісний вигляд пейзажів з Far Cry 5. Через сімнадцять років після Великого Колапсу округ Хоуп - зовсім інше місце, перетворюючої після руйнівної дії тривалої ядерної зими .

Це постапокаліпсіс, але не зовсім той, який ми зазвичай очікуємо, представляючи розбиту і нескінченну пустелю аля «Божевільний Макс».

Пилові бурі змінили ландшафт, але це все та карта, тільки що отримала новий шанс на життя. Ubisoft в значній мірі спирається на природний феномен «суперцветеніе», коли безплідні регіони можуть знову стати родючими.

Ubisoft в значній мірі спирається на природний феномен «суперцветеніе», коли безплідні регіони можуть знову стати родючими

«Суперцветеніе» в реальному житті

«Я був одержимий однією ідеєю: я хотів барвистий і привабливий постапокаліпсіс, - каже Декант. - Я хотів світ, в якому ви могли б годинами перебувати в оточенні гарної обстановки. Так що це була відправна точка ».

В Far Cry New Dawn відразу кидаються в очі яскраві відтінки. Суперцветеніе призвело до того, що поля вкрилися квітами в неонових рожевих і блакитних тонах.

Округ Хоуп був сповнений тварин, але це життя перетворилася в New Dawn з альбіноса-оленями і оброслим хутром пумамі. Руїни старого світу і пам'ятки Far Cry 5 також змінилися, опинившись покритими чагарниками або засипаними землею.

В цілому, оригінальна карта Far Cry 5 розділена на частини: поки західна сторона повністю охоплена сплеском нової рослинного життя, східна більше схожа на безплідні ландшафти, які можна очікувати від інших постапокаліптичних художніх творів.

В цілому, оригінальна карта Far Cry 5 розділена на частини: поки західна сторона повністю охоплена сплеском нової рослинного життя, східна більше схожа на безплідні ландшафти, які можна очікувати від інших постапокаліптичних художніх творів

Far Cry New Dawn: Дім, милий дім

В Far Cry New Dawn ви граєте за нового персонажа: безликого і безіменного учасника групи, яка бажає відродження зруйнованих Сполучених Штатів. Під час подорожі на поїзді на вашу команду нападає банда Рейдерів (The Highwayme). Ви опиняєтеся єдиним, хто вижив і потрапляєте в Процвітання (Prosperity) - новий центр і ваш новий будинок в New Dawn.

Ubisoft хоче показувати вашого персонажа в більшій кількості кат-сцен.

Тихе місце для будинку

Уважні фанати Far Cry 5 помітять, що Процвітання - це ранчо Іоанна Сіда з попередньої гри. Ті, що вижили з округу Хоуп об'єдналися навколо комплексу, доповнивши його новими будівлями, фермами і оборонними спорудами. Процвітання - щасливе місце, але це тільки початок. У міру проходження гри ви будете все більше облаштовувати поселення.

Креативний директор Far Cry New Dawn Жан-Себастьян Декант називає Процвітання «стрижнем ігрового прогресу», а його розвиток викличе певні події в сюжеті.

Покращення відбуваються, завдяки збору матеріалів (в тому числі нового етанолового палива, необхідного для автомобілів) і зустрічей з особливими НПС. Як і в Far Cry 5, ви будете зустрічати людей, яких можна завербувати або запросити приєднатися до Процвітанню. У кожного є свій напрямок діяльності, і виконуючи їх завдання для поселення, ви продовжите покращувати маленьке містечко.

«В цілому Процвітання є чимось абсолютно новим для франшизи. Ваша мета - повернути в поселення життя. Коли ви вперше потрапляєте туди, то людей не так вже й багато, але в міру проходження це зміниться. Там всюди будуть діти. Жителі відбудовують і перефарбовують архітектуру. Тому Процвітання змінюється візуально разом з вашим ігровим прогресом. Ми дійсно хотіли, щоб гравець це побачив », - каже арт-директор Far Cry New Dawn Ісаак Папісмадо.

Ви побачите старих героїв Far Cry 5 і зустрінетеся з новими. Основу команди складуть шість найманців і шість фахівців. Деякі персонажі будуть тісно пов'язані з процвітанням. Одна з них - це Карміна, дочка Ніка і Кім Рай, яку гравці в Far Cry 5 могли пам'ятати, як новонародженого малюка.

«Не все будуть вижили. В окрузі Хоуп є ті, хто любить дух цього місця. Карміна, як персонаж, дуже цікава. Вона як місток між двома типами людей: молоддю, для яких це єдино знайомий світ, і вижили з чіткими чи ні спогадами про минуле. Вони відчувають змішані почуття з приводу прекрасного, але важкого місця, в якому опинилися. У Карміни є багато приводів, щоб поліпшити свій світ. Ті, що вижили думають, що просунулися всього на пару дюймів, але вона думає, що вони пройшли багато миль », - каже сценарист Far Cry New Dawn Олівія Александер.

Ще в New Dawn з'являться два тварин-компаньйона. Перший - це акіта-іну Тімбер. Щасливий маленький розвідник, який замінив Бумера. Ubisoft врахували численні скарги гравців: тепер Тімбер може застрибнути в машину і покататися на передньому сидінні разом з вами замість того, щоб залишитися позаду.

Інший вихованець - це Гораціо, гігантський мутований кабан, який буде бігти поруч, поки ми мчимо по світу в автомобілі.

І для тих, хто задавався питанням: так, Батько повернеться. Олівія Александер не вдавалася в деталі, розповідаючи про нього і вашому героєві з Far Cry 5, але вони внесуть свій вклад в New Dawn.

Вперед, бабуля!

Нана - ще один вижив персонаж для найму і улюблений герой Олівії. Нана - ваш снайпер і колишній екстремальний гід, який знає ліс, як свої п'ять пальців. Вона доповнить команду в ролі «енергійної бабусі», що роздає хедшоти. За словами Олівії, Нана досягла такого особливого віку в житті, коли просто наплювати на те, що і кому говориш.

Far Cry New Dawn: Нові вороги

Far Cry New Dawn - це продовження Far Cry 5, але не обов'язково купувати попередню частину, щоб зіграти в цю. Замість Проекту Воріт Едему (культу Судного дня) ви воюєте з Рейдерами - бандою мародерів з мотокроссовой естетикою. Вони кочують від поселення до поселення, забираючи ресурси і вбиваючи будь-якого, хто встане на їх шляху.

«Люди з Процвітання, жителі округу Хоуп, об'єдналися для захисту від загрози, що насувається. Однак у Рейдерів власна філософія про те, що це за світ, і вона прямо протилежна тому, що думають люди з Процвітання. Поки ті планують майбутнє, Рейдери живуть сьогоднішнім днем ​​», - пояснює сценарист Far Cry New Dawn Олівія Александер.

Поки ті планують майбутнє, Рейдери живуть сьогоднішнім днем ​​», - пояснює сценарист Far Cry New Dawn Олівія Александер

Під куполом грому - ваші нові вороги

Лідери угруповання і нові антагоністи Far Cry - Близнюки. Банду заснував їх батько, але ці дві дівчини перехопили управління і вбили його, як тільки він занадто далеко відійшов від своїх ідеалів. Рейдери живуть одним моментом і перемогою. Все інше не має значення.

Актриси для motion-capture - це Кара Рікеттс (Ксенія з Assassin's Creed Odyssey, Сейла в Far Cry Primal) і Леслі Міллер. Вони не справжні сестри-близнючки, хоча Ubisoft розглядала такий варіант у відкритому конкурсі.

Вони не справжні сестри-близнючки, хоча Ubisoft розглядала такий варіант у відкритому конкурсі

Кара Рікеттс (зліва) і Леслі Міллер (праворуч).

Близнюки підготували грунт для Рейдерів, звівши їх на вершину харчового ланцюга. Вони використовують амуніцію для мотокросу, прикрашаючи її кістками тварин і інтенсивними графіті. Графіті також покривають занедбані автомобілі і служать маркером території Рейдерів в New Dawn. Якщо ви їх бачите, значить за горизонтом є форпост.

«Коли розробляли банду Рейдерів, ми дуже хотіли, щоб у них була сильна візуальна ідентичність. Тому я відразу зрозумів, що графіті - це те, що потрібно додати. Було дійсно важко знайти, що по-справжньому б нам сподобалося », - каже арт-директор Far Cry New Dawn Ісаак Папісмадо.

Один з учасників команди запропонував Папісмадо графіті-художника з Монреаля.

Зілон - місцева легендою серед монреальського графіті-спільноти, і його малюнки лягли в основу візуалізації Рейдерів.

Вони схожі на скетчевие начерки: сильні та шокуючі.

«Ви можете помітити, у нього [Зілона] чіткий підхід до графіті», - пояснює Папісмадо, - «Дуже агресивний. Це цікаво, і чим довше ви дивитеся, тим більше деталей ви знайдете. Це саме те, що ми хотіли використовувати. У той момент, коли ми включили це в гру, це було схоже на союз, укладений на небесах. Коли Зілон прийшов в нашу студію, він був щасливий як дитина в кондитерській. Це по-справжньому чудовий момент ».

Автор перекладу: Shoni Mei.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online