Автомобіль винайшли чоловіки. А двірники - жінка

  1. Придбати цю книгу
  2. Авторські права
  3. Автомобіль винайшли чоловіки. А двірники - жінка
  4. про двірників
  5. двірники ледве-ледве рухаються, що може бути?
  6. Двірники точно двієчники.
  7. москвичі, двірників сильно не сваріть
  8. Про двірників.
  9. Пофарбували машину ... Що робити?
  10. Книга по внеклассноу читання, 2 клас
  11. А я відзначаю
  12. Зімні двірники?
  13. Коли винайшли мотузку ??
  14. Гетцеводам про ТО питання
  15. А є фахівці з двірникам?
  16. А в Анталії, в Анталії я бачила
  17. Гетцеводам питання про двірники
  18. Що робити з замерзлим двірником
  19. Як можна визначити, чи робити
  20. двірники
  21. Знову винайшли вічний двигун ... (: Ка

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Коли мова заходить про винаходи, що перевернули світ, найчастіше звучать чоловічі імена . Про поліпшення, які внесли в них потім жінки, мало хто пам'ятає. А дарма. Навіть страшно подумати, що б робили все автомобілісти - і чоловіки, і жінки - при сучасних швидкостях і без двірників для вітрового скла.

Навіть страшно подумати, що б робили все автомобілісти - і чоловіки, і жінки - при сучасних швидкостях і без двірників для вітрового скла

Погода в той день стояла жахлива. Тротуари були покриті шаром снігу і льоду, перехожі куталися в пальто і втягували голову в плечі. Бажаючи помилуватися красотами Нью-Йорка і сховатися від пронизливого холоду, Мері Андерсон, яка приїхала з міста Бірмінгем, села в трамвай.

Йшов 1902 рік. Цю поїздку вона запам'ятала на все життя, але аж ніяк не через красивих видів. Тоді Мері придумала перші в світі двірники для вітрового скла. Причина була проста - їй стало шкода водія, якому нічого не було видно. Винахід Мері Андерсон не тільки допомогло всім водіям, а й врятувало безліч життів.

Проблема поганої видимості в негоду давно займала розуми багатьох кращих інженерів, які запропонували своє рішення. Вітрове скло стали робити складовим, з декількох частин. Коли через дощу або снігу водієві нічого не було видно, він міг відкрити центральну секцію і дивитися в отвір.

На жаль, толку від цього удосконалення не було. Або було, але мало. Мері зі співчуттям стежила за спробами водія розгледіти хоч що-небудь. Коли він відкривав центральну секцію, в кабіну негайно ж вривалося крижаний вітер, приносячи з собою клуби мокрого снігу.

До тих пір поки двірники не набули широкого поширення, водії натирали скла шматочками моркви або цибулі в надії, що утворилася масляниста плівка хоч трохи буде відштовхувати воду.

«Чому до сих пір не придумали такої штуки, яка б прибирала сніг зі скла?» - раз у раз запитувала Мері людей навколо.

«Намагалися, і не один раз, - відповідали їй. - Це неможливо".

Яка дурниця, подумала Мері і почала щось швидко писати в блокноті. Можна ж зробити всередині важіль, а зовні до нього прикріпити таку планку на шарнірі, яка буде прибирати сніг. Адже це так просто!

Повернувшись додому, в Бірмінгем, Мері уважно вивчила свої начерки. Вона ще трохи попрацювала над ними - ускладнила конструкцію, додала деякі деталі. Нарешті, коли результат її повністю задовольнив, вона віднесла креслення в невелику виробничу фірму, тут же в Бірмінгемі, і замовила модель свого винаходу. А потім подала на патент.

«Моє винахід призначений для удосконалення склоочисних пристроїв і складається з рухомої по колу планки на шарнірі, яка приводиться в дію рукояткою всередині кабіни», - писала Мері в коментарях до патенту.

Іншими словами, всередині - важіль, зовні - планка. Двірники Мері складалися з дерев'яних рейок і шматочків гуми. За її задумом, в гарну погоду двірники можна було зняти, щоб вони не загороджували огляд водієві. Одним з найважливіших елементів конструкції був доданий пізніше противагу.

Противагу використовувався, як писала Мері, «для створення однакового тиску на скло на всій ділянці, що охоплюється моїм вдосконаленим склоочисних пристроєм».

Іншими словами, пристрій Мері зчищають зі скла сніг. У 1903 році їй було видано патент на склоочисне пристрій, або двірники. Отримавши документи на свій винахід, вона запропонувала права на нього великої канадської компанії. Компанія інтересу не виявила. Вивчивши пропозицію, фахівці вирішили, що винахід не має ніякої - або майже ніякої - комерційної цінності. Його просто ніхто не купить. Втім, вони люб'язно погодилися розглянути будь-які інші її «корисні патенти», якщо такі у неї є.

Мері сунула патент в дальній ящик столу. Так він і лежав там, поки термін його дії не закінчився. Через кілька років після цього хтось інший відродив ідею Мері, запатентував, продав і заробив дуже великі гроші. Тепер навіть в саму негоду водій добре бачить дорогу, а це значить, що винахід кожен день рятує все нові і нові життя. І в сучасному світі високих технологій двірники, як і раніше залишаються одним з найважливіших пристосувань, що забезпечують безпеку їзди на автотранспорті. А туристи можуть вивчати пам'ятки міста хоч в сніг, хоч в дощ, хоч в сніг з дощем.

Автор

Кетрін Тіммеш

Авторська стаття

Придбати цю книгу

x

Вам сподобалася стаття?

Оцініть статтю

Коментувати можут "Автомобіль винайшли чоловіки. А двірники - жінка"

Авторські права

Автомобіль винайшли чоловіки. А двірники - жінка. Винахід Мері Андерсон не тільки допомогло всім водіям, а й врятувало незліченну Жінка - винахідник 150 років тому: машина для складання пакетів і ще 26 патентів.

Автомобіль винайшли чоловіки. А двірники - жінка

А двірники - жінка. - посиденьки. Автомобіль. Жінка за кермом, навчання водінню, покупка і продаж автомобіля, вибір автомобіля, ДТП та інші дорожні ситуації.

про двірників

Про двірників. - посиденьки. Про своє, про дівоче. Обговорення питань про життя жінки в родині, на роботі, стосунки з чоловіками. наш двірник, до речі, просто у відпустку уеxал, але на його місце, на ці 1,5, додатково до його заміщає був викликаний з теx же країв ще один ...

двірники ледве-ледве рухаються, що може бути?

Моторчик двірників змінювала 2 роки тому, включеними не залишала, перш, ніж включила двірники, машина 15 хв грілася. Вони працюють як би в сповільненій зйомці, 1,5 рази почистили встали, вимкнула, знову включила - те ж саме :( Аааа, ну зовсім не в тему, якщо ...

Двірники точно двієчники.

Двірники точно двієчники .. - посиденьки. Про своє, про дівоче. Обговорення питань про життя жінки в родині, на роботі, стосунки з чоловіками. Точно краще, ніж на складі, де температура як на вулиці (хоча все ж не двірник). Автомобіль винайшли чоловіки.

москвичі, двірників сильно не сваріть

Обговорення питань про життя жінки в родині, на роботі, стосунки з чоловіками. Навіяно темою про двірників. А ні хто не в курсі, хто повинен прибирати сніг який лежить вздовж узбіч на дорозі, ну де Автомобіль винайшли чоловіки. А двірники - жінка.

Про двірників.

Про двірників .. ... важко вибрати розділ. Про своє, про дівоче. Обговорення питань про життя жінки в родині, на роботі, стосунки з чоловіками. Двірники до речі ті самі гастрабайтери, місцеві навряд чи підуть і будуть цілу зиму гребти цей сніг.

Пофарбували машину ... Що робити?

Що робити?. - посиденьки. Автомобіль. Жінка за кермом, навчання водінню, покупка і продаж автомобіля, вибір автомобіля, ДТП та інші дорожні ситуації. Вчора наші доблесні двірники -таджікі фарбували огорожі на подвір'ї.

Книга по внеклассноу читання, 2 клас

Автомобіль винайшли чоловіки. А двірники - жінка. Ідея робити фото людей в стрибку з'явилася задовго до винаходу смартфонів і Знову винайшли вічний двигун ... (: Як примирити дитини з тим, що на телебаченні сидять повні ідіоти?

А я відзначаю

Автомобіль винайшли чоловіки. А двірники - жінка. А бувають жінки, яких чоловіки навіть не помічають. І тут вже хоч кілограмами родзинки поглинай ... Винахідник "робить" підлогу діточок на замовлення.

Зімні двірники?

Зімні двірники?. Аксесуари. Автомобіль. Жінка за кермом, навчання водінню, покупка і продаж автомобіля, вибір Автомобіль винайшли чоловіки. Проясніть: двірники. Прийшла пора поміняти двірник - обламався наконечник на горизонтальній планочку.

Коли винайшли мотузку ??

Коли винайшли мотузку ??. Природні науки. Ранній розвиток. Методики раннього розвитку: Монтессорі, Доман, кубики Зайцева, навчання читанню Коли винайшли мотузку ?? Підкажіть ссилочку про стародавні мотузки. З чого їх робили? Чи були вони міцними? І де їх винайшли?

Гетцеводам про ТО питання

Подивіться інші обговорення: Автомобіль винайшли чоловіки. А двірники - жінка. Минулої зими добре було, вчора теж Гетцеводам питання про двірники. ... важко вибрати розділ. Автомобіль. Жінка за кермом, навчання водінню, покупка і продаж ...

А є фахівці з двірникам?

А є фахівці з двірникам?. Комплектуючі до авто. Автомобіль. Подивіться інші обговорення: Автомобіль винайшли чоловіки. А двірники - жінка. Тоді Мері придумала перші в світі двірники для вітрового скла.

А в Анталії, в Анталії я бачила

Автомобіль винайшли чоловіки. А двірники - жінка. 7я.ру - інформаційний проект з сімейних питань: вагітність і пологи, виховання дітей, освіту і кар'єра, домоведення, відпочинок, краса і здоров'я, сімейні відносини.

Гетцеводам питання про двірники

Гетцеводам питання про двірники. ... важко вибрати розділ. Автомобіль. Жінка за кермом, навчання водінню, покупка і продаж автомобіля, вибір автомобіля, ДТП та інші дорожні Найпростіше це купити щітки в фірмовому магазині і знімати їх на ніч.

Що робити з замерзлим двірником

Що робити з замерзлим двірником. Ремонт. Автомобіль. Жінка за кермом, навчання водінню, покупка і продаж автомобіля, вибір Що робити з замерзлим двірником. Чорт мене смикнув вчора машину помити, дуже чорного кольору став мій червоний гольф.

Як можна визначити, чи робити

Автомобіль винайшли чоловіки. А двірники - жінка. фото на машині-навіщо ?. Жінка за кермом. Автомобіль. Вона зіставляє вартість авто конкурентки на дорозі + її зовнішні дані і вік і тоді (у більшості випадків) корчить ...

двірники

Двірники. ... важко вибрати розділ. Автомобіль. Жінка за кермом, навчання водінню, покупка і продаж автомобіля 2. Конструкцією мого Гольфа передбачено, що лівий двірник довше правого. Такі комплекти бувають або доведеться 2 комплекти купувати?

Знову винайшли вічний двигун ... (: Ка

Автомобіль винайшли чоловіки. А двірники - жінка. А двірники - жінка. Ідея робити фото людей в стрибку з'явилася задовго до винаходу смартфонів і Знову винайшли вічний двигун ...

Що робити?
Коли винайшли мотузку ?
«Чому до сих пір не придумали такої штуки, яка б прибирала сніг зі скла?
Двірники ледве-ледве рухаються, що може бути?
Що робити?
Що робити?
Як примирити дитини з тим, що на телебаченні сидять повні ідіоти?
Зімні двірники?
Зімні двірники?
Коли винайшли мотузку ?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online