Міжнародний жіночий день: як правильно привітати зі святом?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

7 березня 2014 17:37 7 березня 2014 17:37   Адміністрація міста Єкатеринбурга напередодні наступаючого Міжнародного жіночого дня присвячує черговий випуск рубрики «Єкатеринбург говорить правильно» особливостям грамотного написання назв свят

Адміністрація міста Єкатеринбурга напередодні наступаючого Міжнародного жіночого дня присвячує черговий випуск рубрики «Єкатеринбург говорить правильно» особливостям грамотного написання назв свят.

Як правильно: вітаю з 8 Березня або з 8 Березнем, з великою або маленькою літери пишуться слова в поєднанні «міжнародний жіночий день» і яку букву, малу або прописну, слід використовувати при написанні місяця березня?

Як зазначає інформаційно-довідковий портал «Російська мова», в назвах свят з великої літери пишеться перше слово і що входять в назву імена власні: День знань, Різдво Христове, Міжнародний жіночий день. У деяких назвах свят за традицією з великої літери пишеться не тільки перше слово: День Перемоги.

У назвах свят зі словом місяць управління йде в родовому відмінку: з 23 Лютого, з 8 Березня, з 9 Травня (ні з 23 Лютим, 8 Березнем, 9 Маєм).

Крім того, в назвах свят з початковою цифрою найменування місяця пишеться з великої літери 1 травня (Перше травня), 8 Березня (Восьме березня), 9 травня (Дев'яте травня). На відміну від назв свят календарні дати пишуться з малої літери.

Таким чином, правильно: вітаю з 8 Березня. Але: 8 березня ми відзначаємо Міжнародний жіночий день.



Ключові слова: 8 березня , російська мова

Матеріали по темі

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online