S & P допускає можливість девальвації до 9 гривень за долар

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Standard & Poor`s прогнозує девальвацію гривні

Про це йдеться в доповіді Standard & Poor's, переданому УНІАН.

«У нашому базовому сценарії ми використовуємо допущення про зниження курсу гривні до долара США з 7,99 в 2012 р до 9,00 в 2013 р На наш погляд, наполегливе прагнення уряду не допустити змін валютного курсу на тлі погіршення основних економічних показників може привести до вимушеної девальвації гривні », - наголошується в доповіді.

По темі: Українці все менше довіряють долару і євро (опитування)

При цьому аналітики агентства переконані, що вживаються сьогодні заходи по зміцненню курсу нацвалюти можуть бути корисні лише в короткостроковій перспективі. «З нашої точки зору, повторне введення Національним банком України механізмів контролю за припливом капіталу, а саме обов'язкового продажу 50% валютної виручки, послабить тиск на курс гривні лише на деякий час», - зазначають в Standard & Poor's.

Крім того, в агентстві прогнозують зниження до кінця року обсягу міжнародних резервів України приблизно до 20 млрд дол. Проти нинішніх 24,541 млрд дол.

По темі: В ООН обговорять провину рейтингових агентств у світовій економічній кризі

Як повідомляв УНІАН, міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service прогнозує девальвацію гривні на рівні 10-15% за підсумками 2013 року. Прогноз відображає очікування того, що українські банки будуть продовжувати працювати в складних економічних умовах, в результаті чого якість активів і прибутковість залишиться дуже слабкою.

Згідно з прогнозами Міжнародного валютного фонду, курс національної валюти в 2013 році буде в межах від 8,3 до 8,5 грн / дол.

Згідно з консенсус-прогнозом, опублікованим на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, в квітні поточного року експерти поліпшили прогноз курсу гривні в 2013 році до 8,36 грн / дол. проти 8,55 грн / дол., прогнозованих у листопаді 2012 року.

Державний бюджет України на 2013 рік сформовано виходячи з середньорічного курсу 8,4 грн / дол.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online