Купівля будинку: довіряй, але перевіряй

  1. На які граблі при покупці будинку наступають двічі
  2. Дивимося на документи
  3. Купівля дачі.
  4. Проконсультируйте плиз по "прирізці" землі до своєї ділянки.
  5. при покупці будинку, документи?
  6. Чи можна оформити продаж дачі в Москві, якщо сама дача знаходиться в МО?
  7. Чи реально зараз продати ділянку з недобудованим будинком?
  8. Повідомлення сусіда при продажу половини будинку
  9. Купівля ділянки з неоформлених будинком
  10. Купівля земельної ділянки зі старим домом- питання юридичне
  11. Купівля будинку і продаж квартири. До яких фахівцям звертатися?
  12. Що потрібно знати при купівлі-продажу квартири
  13. Що робити з недобудованим будинком. Гроші скінчилися. Варіанти.
  14. як оформити покупку земельної ділянки?
  15. Чи реально продати півбудинку?
  16. Купівля будинку
  17. Купівля будинку: довіряй, але перевіряй
  18. Ризики при покупці будинку в селі
  19. Купівля землі у родичів
  20. купив квартиру -бойся все життя?
  21. Як оформляється земля при купівлі квартири
  22. продаж половини дачі - питання.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

зміст:

Число покупців заміської нерухомості зростає з кожним днем, попутно множиться і кількість неправильно оформлених угод і типових помилок. Сьогодні "Власник" розповість про те, які документи потрібно питати у продавця і які помилки найчастіше роблять покупці заміського житла.

"У продавця очі були чесні", "Він же нотаріальну довіреність показував", "Це був родич моєї найкращої подруги" ... Яких тільки "вагомих" аргументів не почуєш від ошуканих покупців заміської нерухомості! А адже більшість неприємностей відбувається через нехтування елементарними правилами, через незнання основ. Які моменти потрібно мати на увазі, щоб не потрапити в халепу?

До змісту

На які граблі при покупці будинку наступають двічі

З усіх елементарних правил покупки заміського будинку найбільш часто нехтують двома - стосуються права власності на землю та на будинок. Покупці забувають переконатися в тому, що права власності продавця на землю і на будинок правильно оформлені і зареєстровані. "На жаль, поширена ситуація, коли покупець будинку закриває очі на те, що земельна ділянка належить продавцю не на праві власності, а, скажімо, на праві довічно успадкованого дарування, - пояснює керівник юридичного відділу агентства нерухомості" Статус "Наталя Титкова. - В такій ситуації закон не дає можливості новому господареві розпоряджатися цією ділянкою, наприклад, згодом продати, та й сам договір купівлі-продажу будинку на такій ділянці можуть просто не зареєструвати ".

Характерна і зворотна ситуація. Покупець погоджується придбати будинок шляхом укладання угоди купівлі-продажу земельної ділянки, на якій цей будинок розташований. Оскільки будинок продавцем не оформлений і не зареєстрований, він вважається самовільно побудовою, і зареєструвати його новим власникам не вийде. По крайней мере, без нервів, судів і довгих років поневірянь по відповідним державним органам.

Ну, а що стосується шахрайств при угодах із заміською нерухомістю, то найбільш типовим з них є продаж земельних ділянок і будинків по підробленої довіреності. "Купуючи заміську нерухомість за дорученням, завжди необхідно перевіряти, по-перше, її справжність у нотаріуса, а по-друге, реальність існування довірителя, - попереджає Наталія Титкова. - Тут потрібно зв'язатися з довірителем і перевірити, чи живий він, чи дійсно видавав довіреність, з якої причини і т. д. ".

До змісту

Дивимося на документи

Одним словом, яким би чесним і розташовує до себе не був продавець, як би старанно вам його ні рекомендували хороші знайомі, ні в якому разі не можна залишати без уваги документи на будинок і землю. В обов'язковому порядку при покупці заміської нерухомості необхідний наступний набір документів:

Правовстановлюючі документи на будинок. Це свідоцтво про державну реєстрацію права власності на будинок і акт приймальної комісії про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об'єкта, якщо будинок був безпосередньо побудований продавцем. Або ж документи, що підтверджують право власності продавця, що виникло з інших підстав (договір купівлі-продажу, дарування, міни, свідоцтво про право на спадщину + свідоцтво про державну реєстрацію права).

Технічний паспорт домоволодіння. Він являє собою єдиний документ, в який входять: план земельної ділянки, експлікація площі земельної ділянки, опис будівель і споруд, призначення, технічний стан і вартість будівель і споруд. Документ видається обласними БТІ за місцем розташування нерухомості і повинен мати печатку відповідного БТІ.

Технічний паспорт будівлі (споруди) з поверховим планом на кожне будівля, що перебуває на ділянці.

Виписка з будинкової книги. Якщо будинок придатний для постійного місця проживання (ПМП), то необхідна наявність виписки з будинкової книги про зареєстрованих на даній площі осіб. Навіть якщо покупець не збирається реєструватися в об'єкті придбання приміщенні, виписка покаже, не купує він нерухомість з обтяженням у вигляді сім'ї з п'яти чоловік.

Правовстановлюючі документи на земельну ділянку, що підтверджують право власності на цю ділянку. На цей пункт потенційному покупцеві слід звернути особливу увагу. Земельна ділянка, на якій знаходиться будинок, повинен бути у продавця не тільки правильно оформлений, але і обов'язково перебувати у власності. "Необхідно ідентифікувати саме право власності, а не право постійного (безстрокового) користування або довічного успадкованого володіння продавця на зазначену ділянку", - пояснює Наталя Титкова. Для цього потрібні такі документи, як: свідоцтво про державну реєстрацію права власності, договір купівлі-продажу (дарування, свідоцтво про право на спадщину). А також документи, отримані в результаті приватизації земельної ділянки: постанови голови адміністрації про надання ділянки у власність, свідоцтво про власність на ділянку.

Кадастровий план земельної ділянки. Цей документ видається районними відділами управління Роснедвіжімості по Московській області і містить в собі безпосередньо план меж земельної ділянки, а також відомості про категорії земель, дозволене використання ділянки, нормативна ціна ділянки, площа, відомості про правовласників. "Крім того, будь-який поважає себе рієлторськоє агентство при покупці заміського будинку проводить стандартну юридичну перевірку представлених продавцем правовстановлюючих документів на ділянку і на будинок, - додає Наталя Титкова. - Вивчаються підстави придбань продавцем домоволодіння, відсутність обтяжень, заборон, арештів і ін.".

Авторська стаття

x

Вам сподобалася стаття?

Оцініть статтю

Обговорення

Добрий день. Хочемо купити будинок під ключ, але ділянка не оформлений не на кого (так сказав продавець). Підкажіть як бути, будь ласка

13.11.2018 14:27:18, Зульфіра Технічний паспорт на будинок: необхідні документи, порядок оформлення техпаспорта будинку або будівлі, зразок документа, детально: [Посилання-1] 07.08.2016 13:39:02, І31горь

.

Коментувати можут "Купівля будинку: довіряй, але перевіряй"

Купівля дачі.

Купівля дачі. Купуємо. Ріелтор продавця описав послідовність продажу: їдемо з продавцем в МФЦ Обнинска (дача там і продавець живе там), підписуємо обидва договір продажі і акт передачі, здаємо документи в МФЦ, отримуємо розписки від оператора, їдемо в ...

Проконсультируйте плиз по "прирізці" землі до своєї ділянки.

Дача, земельні ділянки. Нерухомість. Купівля та продаж житла, оренда, ріелтор, агент, агентство. Чула, що вийшов закон що до своєї ділянки можна прирізати / прикупити вільні землі поруч. може хто має досвід уже? куди і з якими документами йти?

при покупці будинку, документи?

при покупці будинку, документи ?. Оформлення угод. Нерухомість. Купівля та продаж житла, оренда, ріелтор, агент, агентство. сестра купує старий будинок, ніби все в порядку, але насторожує, що не хочуть показувати квитанції по оплаті комунальних, які то ...

Чи можна оформити продаж дачі в Москві, якщо сама дача знаходиться в МО?

Оформлення у власність. Ми з чоловіком зараз купуємо квартиру. Знаходимося в офіційному шлюбі. Чи є різниця як на мене, ідея купити нерухомість в Москві сьогодні просто дурна трата грошей (не кажу вже про кредити на цю справу). Та й чи є сенс?

Чи реально зараз продати ділянку з недобудованим будинком?

Розділ: Дача, земельні ділянки (купила оформлений ділянку з неоформлених будинком на ньому). Купівля земельної ділянки зі старим будинком - питання юридичне. Купити квартиру в недобудованому будинку неможливо, просто тому, що її ще не існує.

Повідомлення сусіда при продажу половини будинку

Купівля земельної ділянки зі старим будинком - питання юридичне. Сусід в Росії - більше, ніж сусід. Повідомлення сусіда при продажу половини будинку. Треба направити сусідові повідомлення про те, що ми продаємо свою половину будинку із зазначенням ціни, щоб виконати ...

Купівля ділянки з неоформлених будинком

Купівля ділянки з неоформлених будинком. Дача, земельні ділянки. Купівля ділянки з неоформлених будинком. чим небезпечна? нету навіть дозволу на будівництво. Продаж зем. ділянки з будинком. Далі сам ділянку: соток по документам 6, ділянка оформлена, зараз ...

Купівля земельної ділянки зі старим домом- питання юридичне

Розділ: Дача, земельні ділянки (наскільки зростає ціна будинку при проведенні комунікацій). Купівля земельної ділянки зі старим будинком - питання юридичне. 1. Наявність будинку (навіть під знесення) може бути корисно.

Купівля будинку і продаж квартири. До яких фахівцям звертатися?

Купівля будинку: довіряй, але перевіряй. Придбання квартири в будинку -новостройке. Як правило, такий фахівець є в кожній ... 7я.ру - інформаційний проект з сімейних питань: вагітність і пологи, виховання дітей, освіту і кар'єра, домоведення ...

Що потрібно знати при купівлі-продажу квартири

Купівля будинку: довіряй, але перевіряй. Кадастровий план земельної ділянки. Купівля та продаж житла, оренда, ріелтор, агент, агентство. Купити квартиру в недобудованому будинку неможливо, просто тому, що її ще не існує.

Що робити з недобудованим будинком. Гроші скінчилися. Варіанти.

Гроші скінчилися. Варіанти. У друзів в найближчому Підмосков'ї стоїть недобудований будинок, доміще величезний і з'їв все ресурси. Що робити з недобудованим будинком. Купівля будинку: довіряй, але перевіряй. Нерухомість. Ми так робили коли ділянку купували.

як оформити покупку земельної ділянки?

Допоможіть, пжл, з купівлею земельної ділянки з будинком. Хочемо придбати земельну ділянку з будинком, але право Як правильно зробити: просити оформити власність на будинок справжнього власника або оформляти вже самим документи на будинок самим після покупки ...

Чи реально продати півбудинку?

У будинку жили батьки внучки, а внучка і її брат з сім'ями приїжджали в гості і іноді проживали влітку. Брат добре добудував і модернізував будинок, півбудинку і ділянки подарували йому. Питання власне такий: якщо один із власників захоче в майбутньому продати свою ...

Купівля будинку

Купівля будинку: довіряй, але перевіряй. Про купівлю будинку в селі. Ще приклад небезпеки для продавця (в ньому не впевнена - може, генеральна довіреність це передбачає). якщо покупець через необачність на своїй дачі влаштує пожежа, від якого згорять і ...

Купівля будинку: довіряй, але перевіряй

Нерухомість. Купівля та продаж житла, оренда, ріелтор, агент, агентство. Технічний паспорт на будинок: необхідні документи, порядок оформлення техпаспорта будинку або будівлі, зразок документа, детально: [посилання-1] 07.08.2016 13:39:02, І31горь.

Ризики при покупці будинку в селі

Купівля будинку: довіряй, але перевіряй. Про купівлю будинку в селі. Ще приклад небезпеки для продавця (в ньому не впевнена - може, генеральна довіреність це передбачає). якщо покупець через необачність на своїй дачі влаштує пожежа, від якого згорять і ...

Купівля землі у родичів

У моїх батьків є земельна ділянка в СТ. Земля приватизована, документи є. Купівля земельної ділянки зі старим будинком - питання юридичне. Придбання квартири в будинку -новостройке. Як оформляється земля при купівлі квартири.

купив квартиру -бойся все життя?

Купівля будинку: довіряй, але перевіряй. А якщо чекати і боятися вже не під силу - вам на допомогу онлайн сервіс Росреестра, завдяки Купити квартиру в недобудованому будинку неможливо, просто тому, що її ще не існує. (Нетривіально) Тим хто купував квартиру.

Як оформляється земля при купівлі квартири

Мене цікавить як оформлена земля при купівлі квартири в багатоквартирному будинку (власник, оренда, суборенда)? Документи окремо на будинок, окремо на землю у обох. покупка земельної ділянки. Тому що він є документом -підстави власності.

продаж половини дачі - питання.

Продати половину ділянки. Дача, земельні ділянки. Нерухомість. Питання ось у чому - чи буде цікаво хоч комусь купити мою половину? Виникли питання в ході продажу дачної ділянки з будинком. Будинок за містом: купи, продай, що не прогадай! продаж половини дачі ...

При покупці будинку, документи?
Чи можна оформити продаж дачі в Москві, якщо сама дача знаходиться в МО?
Чи реально зараз продати ділянку з недобудованим будинком?
До яких фахівцям звертатися?
К оформити покупку земельної ділянки?
Чи реально продати півбудинку?
Які моменти потрібно мати на увазі, щоб не потрапити в халепу?
Може хто має досвід уже?
Куди і з якими документами йти?
При покупці будинку, документи?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online