Проблема парковок в Одесі: водії скаржаться на брак місць

  1. Генплан міста передбачає 19 місць для будівництва таких об'єктів, проте бажаючих вкладати гроші в проект...
  2. Експерти пропонують розвивати громадський транспорт
  3. АВТОР:
  4. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

24 травня 2018, 6:48 Переглядів:

Генплан міста передбачає 19 місць для будівництва таких об'єктів, проте бажаючих вкладати гроші в проект поки не знайшлося

24 травня 2018, 6:48 Переглядів:   Генплан міста передбачає 19 місць для будівництва таких об'єктів, проте бажаючих вкладати гроші в проект поки не знайшлося   Парковка

Парковка. Фото: pixabay.com.

Одеські чиновники намагаються вирішити проблему нестачі паркувальних майданчиків. Проблема стає дедалі гострішою з наближенням туристичного сезону, коли до численних машин місцевих жителів додаються "залізні коні" приїжджих.

За словами можновладців, генплан міста передбачає 19 місць для будівництва таких об'єктів, проте бажаючих вкладати гроші в проект поки не знайшлося.

"Немає попиту з боку інвесторів, але найближчим часом вступає в силу норма закону про евакуацію і великих штрафні санкції за неправильну парковку. Це може бути стимулом для розгляду паркінгів як інвестиційних об'єктів", - заявив директор міськдепартаменту транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху Олександр Ілько.

Втім, проблема полягає не тільки в нестачі паркомісць, а й в тому, що деякі власники авто за тимчасову стоянку платять неохоче, а ось "куточок" в підземному паркінгу під будинком купують.

Одесити скаржаться на брак місць і "захоплення" тимчасових стоянок бізнес-структурами. Фото: 1535.odessa.ua

"Місце в підземному паркінгу зараз коштує приблизно $ 20 тис. І це користується попитом, наприклад, в житловому комплексі на вулиці Армійській місце в паркінгу вже не купити", - розповів нам глава організації "АвтоЕвроСіла" Володимир Станішевський.

"Біля ринку" Привоз "є величезний платний паркінг, але в годину пік, коли машинами все заставлено, він напівпорожній", - поділився з нами автомобіліст Дмитро.

Експерти ж вважають, що одними лише штрафами та збільшенням кількості паркомісць проблему не вирішити.

Експерти пропонують розвивати громадський транспорт

"Потрібно починати деавтомобілізацію міста, розвивати громадський транспорт, - вважає глава Асоціації архітекторів Одеси Володимир Хемій. - Парковки в вузлових місцях потрібно поставити по всьому місту так, щоб не було необхідності заїжджати в центр: поставив машину - пройшовся".

А представник громадської організації Urban Inst Костянтин Ємельянов вважає, що також необхідно підвищити вартість деяких парковок.

"Історичний центр має ліміт, нескінченну кількість автомобілів в нього не влізе, а через припаркованих автомобілів створюються проблеми. Потрібно проаналізувати, де найбільша активність, і в цих місцях збільшувати вартість парковок".

Як повідомлялося, в Києві з'являться "кишені" для парковки транспорту . Паркувальні "кишені" облаштують виключно в місцях, де це дозволяє ширина тротуару, між деревами і в так званих "мертвих зонах" тротуарній частині. При цьому не буде завдано збитків зеленим насадженням.

Також раніше ми писали, що в центрі Харкова з'явиться багаторівневий паркінг .

Нагадаємо, нещодавно Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України виступило з ініціативою відмовитися від парковок в нових житлових кварталах .

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Парковки Одеси: водії скаржаться на" захоплення ", а експерти пропонують зменшити кількість машин". інші Новини Одеси дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Поліна Мординская

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online