Як купити в кредит вантажівку або тягач - кредит на вантажний автомобіль для фізичної особи - ПапаБанкір.ру

  1. Як отримати кредит на вантажний транспорт власникам малого бізнесу
  2. На що звернути увагу підбираючи банк для покупки вантажівки в кредит
  3. Який вантажний транспорт краще придбати для потреб фізичної особи
  4. Mercedes
  5. MAN
  6. Scania
  7. Чи варто купувати в кредит стару вантажну машину з пробігом
  8. Як фізособі взяти кредит на покупку вантажного автотранспорту
  9. Які банки дають кредит на покупку вантажного автотранспорту?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Часто трапляється, що підприємства страждають від недостатнього обороту власних коштів, і це стимулює придбати необхідне майно в кредит. Зокрема, це має відношення до транспортним підприємствам, адже на придбання вантажних автомашин знадобиться досить значна сума. Сьогодні в Росії банки видають кредит на покупку вантажного автотранспорту для індивідуальних підприємців та юридичних осіб. Вимоги до бізнесу у кредитних організацій можуть бути найрізноманітніші, наприклад, «в штаті підприємства повинні працювати не менше 50 співробітників» і т.п. Але найчастіше банк дивиться на термін життя компанії, на оборот, на кредитну історію юридичної особи, мінімально фірма повинна працювати більше 6 місяців і показати адекватні обсяги руху коштів по рахунках.

На вантажний автомобіль автокредит для бізнесу найчастіше надається на 1-2 роки. Розмір початкового внеску становить від 30% повної вартості транспортного засобу. Оформити покупку можна лише через автосалон, а виплата позики повинна здійснюватися підприємством.

Попит на придбання нового вантажного транспортного засобу може зрости з наступних причин: підприємству не вистачає власного автопарку через зростання логістичної навантаження; знос чинного в компанії вантажного транспорту, поява більш рентабельною вантажної техніки на ринку і т.д

Є ряд нюансів для отримання кредиту індивідуальними підприємцями на вантажний автотранспорт:

  • Для конкурентоспроможності знадобиться мати кілька одиниць вантажного транспорту, що в кілька разів збільшує суму автокредиту, який може принести істотний обтяження підприємства індивідуального підприємця;
  • Вартість вантажної техніки набагато дорожче легкового автотранспорту. Це означає, що знадобиться вагомий дохід, що вимагає документального підтвердження.

Це означає, що знадобиться вагомий дохід, що вимагає документального підтвердження

Як отримати кредит на вантажний транспорт власникам малого бізнесу

Серед власників власного бізнесу «ходить» актуальне питання, як купити вантажний автомобіль в кредит. На початковому етапі необхідно мати структуру, яка, в першу чергу, буде мати прибутковий і стабільний бізнес, а також продуману чітку стратегію на найближчий час. Але перед тим як займатися підбором відповідного транспортного засобу, рекомендуємо замислитися пошуком стабільного кредитного партнера у якого в майбутньому не виникне проблем з ліцензією і співпраця з яким буде продуктивним і не затьмариться ніякими негативними моментами.

На що звернути увагу підбираючи банк для покупки вантажівки в кредит

Є ряд важливих моментів, які не можна ігнорувати при пошуку відповідного фінансово-кредитної установи:

  1. Скільки часу за тривалістю банківську установу співпрацює з підприємцями малого та середнього ланки.
  2. Наявність спеціалізованих програм, які дають можливість отримання позики на пільгових умовах.
  3. Яку позицію ринку кредитування займає банк, на якому ви зупинили свій вибір.
  4. Співпраця установи з юридичними і фізичними особами.
  5. Наявність для індивідуальних підприємців вигідних кредитних програм.

Коли ви зробите вибір будь-якого фінансово-кредитної установи, знадобиться вибрати з усіх кредитних продуктів банку один, що задовольняє умовам, передбачених нижче:

  • Пакет документів для оформлення автокредиту, збір якого не зажадає від замовника особливих трудовитрат
  • Для погашення позики умови повинні бути прийнятними
  • привабливе ціноутворення
  • Присутність різних вимог до застави, яким буде виступати купується транспортний засіб

Список пакету документів, як правило, тісно переплітається з пропонованої кредитною програмою. Серед основних документів є наступні:

  1. Документи на майно, яке на ролі застави;
  2. Установчі документи;
  3. Документ, який підтверджує повноваження керівника;
  4. Виписки з рахунків і бухгалтерські документи.

Коли ви будете консультуватися у кредитного інспектора в відділенні банку, вам буде представлена ​​вся необхідна інформація. Вам назвуть точний список документів, який необхідний для оформлення кредиту. Це робиться для того, щоб позичальник міг оцінити в реальному форматі власні можливості не тільки на отримання грошової позики, але і на повернення кредиту з відсотками.

Який вантажний транспорт краще придбати для потреб фізичної особи

Купити вантажну машину не представляє ніяких складнощів, головне визначитися з типом ТЗ і якими критеріями ви будете користуватися при виборі. Є чотири типи вантажних автомашин:

  • закордонних виробників
  • новий транспорт
  • Вантажівка вітчизняного виробництва
  • Вантажна машина з пробігом

Вибираючи кредитну програму на вантажний транспортний засіб, потрібно передбачити ряд факторів, які нададуть допомогу у виборі саме того ТС, який задовольнить всі потреби компанії:

  • вартість транспорту
  • Кількість споживаного палива
  • Надійність в роботі
  • Доступність запасних частин, коли машина вийде з ладу
  • Вартість технічного обслуговування
  • Практичність на дорозі

Mercedes

Якщо розглядати як приклад вантажний транспорт фірми Mercedes , То популярність даного бренду досить висока серед споживачів. По-перше, ви без зусиль знайдете запасні частини оригінального виробництва, тому при поломки не буде ніяких складнощів. У разі покупки останніх моделей вантажних машин, що мають змінену модифікацію, можна випробувати деякі труднощі під час пошуку необхідних витратних і запасних частин, якщо порівнювати з модельним рядом попередніх років.

MAN

Пальму першості завоювали вантажівки MAN через доступного і зручного обслуговування, а на сьогоднішній день попит на них продовжує зростати. Не обійшлося і без негативних моментів - якщо настає морозна погода, нижче 20-30 градусів, спостерігається замерзання охолоджувача або інтеркулера.

Scania

Якщо розглядати вантажний транспорт шведської фірми Scania, то ви не зіткнетеся з труднощами при пошуку запасних частин. Хоча є і мінуси даного виробника - помилки електронної програми, що вимагають у власника часу для проведення ремонтних робіт і налагодження.

Чи варто купувати в кредит стару вантажну машину з пробігом

Придбання нової машини може обійтися фірмі «в копієчку», адже ціна її може досягати декількох мільйонів. А купити вантажівку (тягач) з пробігом цілком собі може дозволити будь-яка фірма, взявши кредит у банку під розумні відсотки. При придбанні вантажного транспорту з пробігом, потрібно звернути увагу на наявність будь-яких несправностей або дефектів кузова, так як висока ймовірність, що гроші будуть випущені «на вітер».

Давайте розберемося, на що потрібно загострити увагу і оглянути з особливою ретельністю при купівлі вживаного вантажного транспорту:

  1. Слід дізнатися у продавця інформацію щодо того, чи був вантажний автотранспорт в аваріях, і чи є у нього місця, які уразливі.
  2. Пробіг вантажної машини по факту. У наш час навіть електронний спідометр можна скрутити. Але все одно менше 20 000 кілометрів він показати не зможе. Для вантажного транспорту ця цифра «скаже вам», що машина не призначена для роботи при максимальному навантаженні, тому потрібно дослідити технічний стан авто.
  3. Прокатаєтеся на вантажівці, щоб дізнатися в якому стані знаходяться гальма і підвіска. Щоб не турбувати власника ТЗ можливістю угону, запропонуйте йому покататися разом.
  4. У коробці передач не повинні бути які-небудь сторонні звуки. Перемикання швидкостей повинно відбуватися без скрипів, будь-яких хрускотом - чітко і без зусиль.
  5. На кермі люфт не повинен бути більше 25 градусів.
  6. Коли ви проїдете деяку відстань, не полінуйтеся заглянути в трансмісію, коробку передач і мотор. Якщо ви помітили масляні патьоки або присутність будь-яких інших рідин, це повинно сказати вам про те, що купувати даний вантажний транспорт недоцільно.
  7. Ретельно огляньте обшивку і сидіння в кабіні. Якщо потертостей багато, то це може говорити про те, що вантажна машина тривалий час перебувала в експлуатації.
  8. Погляньте на раму - вона повинна мати рівну структуру і не повинна бути переварена багаторазово.
  9. Скло повинні підніматися і опускатися вільно, а двері відкриватися і закриватися без будь-яких ускладнень, щільно. Якщо в ході цих досліджень виникли труднощі, слід розуміти, що кабіна має перекоси внаслідок аварій.
  10. Розгляньте диски на колесах - на них не повинні бути вм'ятини, видимі сліди після очевидного випрямлення. Деформації також бути не повинно.

Як фізособі взяти кредит на покупку вантажного автотранспорту

Найчастіше покупкою вантажного автотранспорту цікавляться юридичні особи. З цієї причини фінансово-кредитні установи пропонують даний вид кредиту не приватним особам, а організаціям. Незважаючи на це, в переліку кредитних банківських продуктів є кредит на вантажний автомобіль для фізичної особи.

Які умови кредиту для фізичних осіб:

  • Доступна сума кредиту в розмірі від 100 000-500 000 рублів до трьох-п'яти мільйонів. Термін кредиту складає до 5 років. Ряд фінансово-кредитних організацій надають кредит на вантажну автомашину на термін від 7 до 10 років;
  • Більша частина банків дозволяє взяти кредит лише за умови обов'язкового страхування КАСКО. В даному випадку споживачеві пообіцяють знижки;
  • Ставка за відсотками знаходиться в межах від 12% до 21% річних. Якщо ви вирішили відмовитися від КАСКО , То ставка буде збільшуватися і перебувати в межах 21% -24%. Найдорожчим для позичальника буде експрес-займ - процентна ставка по даному виду кредиту складає від 25% до 41% річних;
  • Необхідно буде мати готівкові гроші на початковий внесок. Мінімальний розмір першого внеску, який потрібен для отримання позики становить від 10% до 30% від вартості машини.

Які банки дають кредит на покупку вантажного автотранспорту?

Пропонуємо вам ознайомитися з банками з невисокими ставками за відсотками, що пропонують кредитні програми для покупки транспорту для господарських потреб:

Найменування фінансової установиСтавка за відсотками

АКБ Барс 19,90% ВТБ 24 Від 17% до 17,99% Росєвробанк 17,00% -18% Європа Банк 14,50% -19,50%

Фінансові установи, які пропонують програми на покупку вантажних машин: Виборг Банк, Акцепт, Глобекс, Уралпромбанк, ІНРЕСБАНК, МОСОБЛБАНК і інші.

Якщо ви вирішили взяти кредит на покупку машини з пробігом, то велика частина фінансово-кредитних установ до приобретаемому транспорту висуває особливі вимоги:

  1. Купується транспорт буде виступати в якості заставного майна;
  2. Глобекс Банк видає кредитні кошти на вантажний транспорт з малолітражних вагою, але його вік не повинен бути більше 5-7 років. Якщо планується покупка великотоннажного транспорту, то його вік не повинен подолати позначку в 7-10 років;
  3. Якщо ви звернетеся в АКБ Барс, то на момент погашення кредиту вік транспортного засобу іноземного виробництва не повинен бути більше 8 років, а якщо вантажна машина вітчизняного автопрому, то не більше 6 років;
  4. Первобанк і Кубаньбанк дають позику на придбання вантажної машини, вік якої не буде перевищувати 10 років на момент, коли ви будете закривати кредитні зобов'язання.

Якщо планується покупка великотоннажного транспорту, то його вік не повинен подолати позначку в 7-10 років;   Якщо ви звернетеся в АКБ Барс, то на момент погашення кредиту вік транспортного засобу іноземного виробництва не повинен бути більше 8 років, а якщо вантажна машина вітчизняного автопрому, то не більше 6 років;   Первобанк і Кубаньбанк дають позику на придбання вантажної машини, вік якої не буде перевищувати 10 років на момент, коли ви будете закривати кредитні зобов'язання

На сьогоднішній день на території Росії працюють ще дві програми, які дають можливість стати володарем вантажної машини з використанням кредитних коштів банку. Розмова ведеться про програму «Автокредит за двома документами» і програмою «для уживаного авто». Наприклад, «Россельхозбанк» пропонує співпрацю з підприємцями середнього і малого бізнесу за кредитною програмою «Кредит під заставу техніки та / або обладнання». Згідно з умовами цієї програми ставка за відсотками не подолає позначку в 20%. Мінімальне значення процентної ставки, на яку ви можете розраховувати, становить 9%.

Незалежно від віку машини комерційного призначення, є однозначне умова, згідно з яким позичальник зобов'язаний внести первинний внесок по кредиту. Фінансово-кредитна установа в більшості випадків перед видачею позики, зажадає один раз оплатити комісійні за свої послуги.

Якщо розмова вести про вантажному транспорті з пробігом, комісія складе близько 3,5% загальної суми позики. А якщо ви купуєте новий вантажний автотранспорт, то комісійні становлять близько 2,5% загальної суми грошових коштів, які були взяті в кредит. У будь-якому випадку, ці обидва варіанти мають на увазі, що розмір комісійних не повинен перевищувати 7500 рублів.

Ви маєте право здійснювати погашення кредиту на вантажну машину рівними платежами (аннуїтетнимі). Згідно з кредитною угодою, фінансово-кредитна установа дозволяє погасити борг в повному обсязі або частково без застосування штрафних санкцій. Але тут є одна умова - розмір закритого перш призначеного часу договору не може бути менше 30 000 рублів.

До того ж, банк має право в кредитному договорі прописати додаткові моменти, які мають відношення до порушення умов погашення позики. Наприклад, можуть бути прописані штрафні санкції за те, що клієнт вносить платежі несвоєчасно. Як правило, споживачеві це загрожує додатковими двома відсотками від суми позики. Враховуйте, що в кожній окремій ситуації фінансово-кредитна установа має право змінювати цей відсоток якщо ви порушуєте своєчасність платежів, але в будь-якому випадку, банк не має право стягувати штраф понад 6000 рублів. При необхідності позичальник може попросити у банку надання пільгового періоду від 3 місяців до року. В даний часовий проміжок ви повинні в обов'язковому порядку платити лише відсотки за позикою. Але банк, в будь-якому випадку, в односторонньому порядку буде приймати рішення з даного питання.

Які банки дають кредит на покупку вантажного автотранспорту?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online