З небес на землю. У Росавіації пояснили масову «чистку» льотного персоналу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як повідомили Business FM в відомстві, вже анульовано понад 400 свідоцтв комерційних і приватних пілотів. «Коммерсант» пише, що недійсними можуть виявитися документи ще кількох тисяч працівників галузі Як повідомили Business FM в відомстві, вже анульовано понад 400 свідоцтв комерційних і приватних пілотів

Фото: Сергій Бобильов / прес-служба Міноборони РФ / ТАСС

Понад чверть російських пілотів найближчим часом можуть втратити роботу. Про це написала газета «Коммерсант» . За її відомостями, Росавіація вже анулювала льотні свідоцтва сотень авіаційних фахівців.

Недійсними можуть виявитися документи ще кількох тисяч працівників галузі, повідомляє видання. Йдеться про колишніх військових пілотів, штурманів, бортінженерів і приватних льотчиків, які перевчилися на комерційних в недержавних авіаційних навчальних центрах.

Пілоти звернулися в Міжнародну організацію цивільної авіації (ICAO) з проханням перевірити дії Росавіації, відзначає газета. Однак питання навчання льотного персоналу входить в компетенцію авіаційних властей країни, а не ICAO, заявив Business FM радник керівника Росавіації Сергій Ізвольський. За його словами, відомство анулює свідоцтва тих, хто надавав підроблені документи.

За словами представника Росавіації, за останній час відомством було анульовано понад 400 свідоцтв комерційних і приватних пілотів. Але не у всіх випадках рішення було справедливим, каже пілот цивільної авіації Олег Башмаков.

За словами пілота, авіаційні навчальні центри почали масово з'являтися в Росії в 90-і роки, а зараз стали так само масово закриватися. За останні роки припинили роботу близько 80-ти таких недержавних установ.

Експерт ICAO Віталій Бордун вважає, що міжнародна організація може і не стати на бік російських пілотів.

На початку минулого року стало відомо про масштабну торгівлю фіктивними льотними посвідченнями пілотів авіаційним навчальним центром «Крила Неви». Проте в Росії є багато некомерційних організацій, рівень підготовки в яких відповідає необхідним нормам, заявляють експерти.

На початку квітня Росавіація припинила видачу свідоцтв комерційних пілотів випускникам заочних відділень вузів цивільної авіації. Відомство вирішило, що у них недостатній обсяг льотної практики.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Ru в ваші джерела новин?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online