Оформлення нерухомості по-новому

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

13-07-2018

13-07-2018

Шановні клієнти!

АН «Атланта» звертає Вашу увагу на важливі зміни в нормативній базі оформлення угод з нерухомості.

Починаючи з серпня 2018 року Фонд державного майна України (ФДМУ) запускає оновлену Єдину базу даних оцінки нерухомості та вводить електронний модуль оцінки. Тепер кожен звіт оцінювача автоматично буде проходити електронну перевірку на відповідність закладеним індикатива, ціновими показниками мінімально допустимої вартості. Почне діяти система ринкових індикативів, і якщо відображена в договорі сума не буде відповідати реальній (ринковій) вартості, система угоду не пропустить. Тому оцінювачі будуть змушені прописувати з серпня зовсім інші цифри, які будуть прийматися за основу для нарахування та сплати податку.

Тому оцінювачі будуть змушені прописувати з серпня зовсім інші цифри, які будуть прийматися за основу для нарахування та сплати податку

Таким чином, вже з серпня:

  • Всі угоди купівлі-продажу будуть оформлятися за ринковою вартістю об'єктів. Можливо навіть вище за ринкову вартість, так як система ринкових індикативів, закладених ФДМУ поки не працює, алгоритм її обчислень не прозорий і не ясний.
  • Неможливо буде проводити термінові угоди, процес може затягнутися. Тобто угод «день в день» не буде. ФДМУ протягом 5 днів стверджує оцінку для оподаткування і тільки при «позитивному результаті перевірки», нотаріус зможе провести операцію.
  • Розрахувати точну суму податків, які сплачують клієнти по угоді, на авансі (попередньому договорі) буде вкрай складно, так як точна сума вартості об'єкта нерухомості буде відома лише після перевірки ФДМУ.
  • Імовірність помилки «модуля електронного визначення оціночної вартості об'єкта продажу» буде велика, так як місто буде розбитий на більш ніж 100 зон з різною вартістю об'єктів (не завжди справедливої), що в свою чергу може привести до «негативного результату перевірки» ФДМУ (оцінювач змушений буде погодиться з висновками ФДМУ і переробити оцінку, а це однозначно збільшить терміни по угоді і оплачувані податки).
  • Вартість послуг оцінювачів та нотаріусів з усіх цих причин з серпня найвірогідніше зросте.

Ми пропонуємо Вам як можна швидше завершити покупку і продаж нерухомості, заощадити ваші гроші і час!

З повагою і турботою, ваша Атланта.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online