Павленко Олексій Михайлович

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

16:39 (Оновлено 16.04.2019 о 20:23)

Екс-міністр аграрної політики і продовольства України

Олексій Мі хайловіч Павленко народився на території Черкаської області, в місті Умань, в 1977 році. Серед кількох наступних утворень - MBA Школи бізнесу Університету Нінроде, Нідерланди (2001-2002).

Всі новини та згадки про Павленко на FaceNEWS

Освіта.

998 м - закінчив Національний університет "Києво-Могилянська академія" (бакалавр за спеціальністю "економіка").

1999 г. - отримав кваліфікацію спеціаліста з фінансів в Міжнародному центрі приватизації (Міжнародна школа бізнесу).

2000 г. - отримав ступінь магістра в галузі менеджменту зовнішньоекономічної діяльності в Українській академії зовнішньої торгівлі.

2001-2002 рр. - навчався в Школі бізнесу Університету "Nyenrode", Нідерланди, де отримав ступінь MBA (магістр бізнес-адміністрування).

Кандидат економічних наук (2010 р), тема дисертації: "Регулювання імпорту м'яса та м'ясопродуктів в умовах формування євроінтеграційних процесів України".

Вільно володіє українською, англійською та російською мовами.

Кар'єра:

  • 1996-2001 рр. - аудиторська компанія KPMG, Київ.
  • 2002-2003рр. - член комітету з аудиту, менеджер по реструктуризації і розвитку бізнесу команди Damen Shipyards Group (Горінхем, Нідерланди) в Китаї, Румунії, України та Нідерландах.
  • 2003-2006 рр.- президент, генеральний директор головної компанії (ЗАТ Райз) Групи компаній Райз. Відповідав за загальне управління та інвестиції в Україні, РФ, Білорусі і Молдові.
  • 2006-2009 - виконавчий директор Групи компаній Фокстрот, генеральний директор концерну Фокстрот.
  • З 2009-го - партнер інвестфонду Pharus Assets Management. Відповідає за інвестиції, злиття і покупки в Україні.
  • З жовтня 2011 по січень 2013 р.- член наглядової ради ТОВ Агропрогрес Холдинг.
  • Член правління ТОВ Житлобуд і член наглядової ради ТОВ Європейські молочні технології.
  • З 2 грудня 2014 року до 14 квітня 2016 року - міністр аграрної політики і продовольства України в уряді Арсенія Яценюка.

Про персони:

Загальний дохід членів сім'ї - 862 287 грн, з них зарплата - 54 823 грн, дивіденди і відсотки - 78 838 грн, дохід від передачі в оренду майна - 727 007 грн.

Павленко володіє земельною ділянкою в херсонській області площею 840 кв.м., а також трьома земельними ділянками в Київській обл .: 699, 1500, 134 кв.м.

Екс-міністр володіє двома житловими будинками - площею 418,9 кв.м. (Київська обл.) І 74,9 кв.м. (Херсонська обл.), І квартирою в Києві площею 97,2 кв.м. У власності членів сім'ї - квартира в Києві площею 197,5 кв.м., а також три гаражі (21, 26 і 14 кв.м.).

У власності Павленко - два автомобіля: Lexus LX 570 об'ємом двигуна 5,6 л. (2010 рік) і Hyundai i30 об'ємом 1,6 л. (2011 рік); два катери: Silver Shark Cabin 605 (2003 рік), Storm S450 (2009 рік), а також два легкових причепа для перевезення ввізного транспорту.

Члени сім'ї Павленко володіють трьома машинами - Toyota RAV4 об'ємом двигуна 2 л.

Згідно з декларацією за 2015 р дохід Олексія Павленко склав 100: 481 грн, з низ зарплата - 75 366 грн, а загальний дохід членів сім'ї - 1 798,244 грн.

Сім'я:

Одружений. Має двох дітей.

Компромат і чутки:

- 12 березень 2016 року стало відомо про те, що Олексій Павленко збирається порушити закон. Українські землі можуть почати розпродавати, не дивлячись на діючий в Украінедо 1 січня 2017 року мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення. Про такі плани Міністерства агарної політики і продовольства в ході 12-й щорічній інвестиційній конференції Dragon Capital заявив керівник відомства Олексій Павленко. Поки що мова йде про продаж лише 10 тисяч гектарів сільськогосподарської землі. У порівнянні з планами прем'єр-міністра Арсенія Яценюка продати мільйон гектар господарських земель, здається не так-то й багато. Лиха біда початок. Важливо, що «пілотний» проект вже анонсували, хоча земельний кадастр ще не сформований.

- 22 грудень 2016 року політична партія «Об'єднання« Самопоміч »» заявила про намір відкликати міністра аграрної політики і продовольства Олексія Павленка зі складу Кабінету Міністрів України, закликавши сформувати нову коаліційну угоду і уряд. 29 січня 2016 року Павленко подав у відставку, проте 4 лютого відкликав заяву. Після цього голова "Самопомочі" Олег Березюк оголосив про те, що міністр більш не представляє цю партію.

- За 2015 рік профільний комітет Верховної Ради визнав роботу Олексій Павленко незадовільною. Вердикт комітет виніс за відсутності на засіданні самого міністра.

- У «Самопомочі» заявили, що він більше не буде представляти політсилу. «Корупція заразлива. Олексій Павленко більше не представляє Об'єднання «Самопоміч». Те, що відбувається в Кабміні, руйнує парламентську демократію в Україні. Позиція «Самопомочі» залишається незмінною - звільнити клептократичною уряд на чолі з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком і сформувати новий склад Кабміну », - заявив Березюк.

- Відразу після вступу на посаду міністра Олексій Павленко в інтерв'ю «Українській правді» зробив гучну заяву про те, що стурбований корупційної складової в питанні земель, що знаходяться в підпорядкуванні Національної академії аграрних наук. «Тут велика корупційна складова. Наші вчені - найбільші латифундисти в країні. Колись у них був 1 млн га землі, тепер тільки - 360 тисяч га. Де решта землі - невідомо. Я вимагаю, щоб вони чітко назвали ім'я, прізвище та по батькові людей, за якими закріплений кожен гектар. Вони кажуть: ми займаємося наукою, у нас ділянки для гібридизації. Однак для таких ділянок потрібно максимум 10-20 тисяч га, все інше - це «дерибан» землі. Цю тему ми тримаємо під контролем », - заявив Павленко. Втім, резонансного розвитку ці викриття не отримали. Уточнити, які саме кроки були зроблені Павленко в цьому напрямку, в прес-службі Мінагрополітики не змогли.

- Павленко виступає за приватизацію державного підприємства "Укрспирт".

- Одним з найбільш заможних виявився керівник аграрного відомства Олексій Павленко. У минулому успішний топ-менеджер, а зараз міністр аграрної політики і продовольства, судячи з Держреєстру прав на нерухоме майно, володіє будинком в елітному селищі Козин під Києвом. Тут живуть президент Петро Порошенко, нардеп Юлія Тимошенко, тренер «Динамо» Сергій Ребров і багато інших багаті і знамениті. «Вести» розшукали особняк (418 кв. М) Павленко в котеджному містечку «Дніпрова хвиля». «Олексій Михайлович на роботі, буде пізніше. Тут він живе 12 років. Він один з місцевих старожилів », - каже охоронець маєтку міністра. У документі значиться, що на території є басейн, лазня, альтанка. Ми помітили, що біля воріт припаркований автопричіп з моторним човном, а на стовпах висить система відеоспостереження. За такий будинок в Козині зараз просять близько $ 2 млн. Решта нерухомість Павленко оформлена на його дружину Олену. Йдеться про чотирикімнатній квартирі в престижній багатоповерхівці на Кловському узвозі (такі апартаменти коштують щонайменше $ 500 тис.), А також про чотирьох гаражах.

- Екс-міністр заявив, що з 571 держпідприємства виявилися прибутковими лише 20%. Тому майже всі вони будуть приватизовані (від себе додамо - за безцінь і «правильними» компаніями). Причому 101 підприємство буде приватизовано за паї і виявиться в «потрібних руках» практично безкоштовно. Командувати парадом реформ в агросекторі повинні грузини. Зокрема, співзасновник Фонду інновацій та розвитку Грузії Георгій Вашадзе, з яким Павленко підписав Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво. Саме Вашадзе озвучив ідею «продати все, крім совісті». І запропонував «відшліфувати» цю справу термінової приватизацією «Укрспирту». Його, за словами грузина, «потрібно розчленувати і продати якомога швидше».

- «Кернел», одна з найбільших українських аграрних груп, придбала права вимоги на маслоекстракційний завод (МЕЗ) «Еллада». Як інформує Інтерфакс, агрохолдинг викупив підприємство у Укргазбанку за $ 95,8 млн, раніше воно належало групі «Креатив». «Завод, де« Кернел »зараз працює по толлінговою угодою, добре вписується в існуючу платформу« Кернел », - йдеться в повідомленні компанії на Варшавській фондовій біржі. Згідно з ним, платіж за завод, побудований в 2012 році, буде виплачуватися протягом п'яти років. Раніше уряд України схвалив продаж Укргазбанком за підсумками проведеного ним конкурсу права вимоги на МЕЗ «Еллада» за $ 95,755 млн ТОВ «Зерновий термінал» з аграрної групи «Кернел». Глава правління Укргазбанку Кирило Шевченко пояснив, що мова йде про проблемний кредит, виданий «Креативу», на $ 85 млн з відсотками, що набігли на $ 10,76 млн. Як пояснив банкір, «Кернел» зобов'язується оплатити 50% суми відразу, іншу частину - з відстрочкою на п'ять років. Операція буде здійснюватися в гривнях за поточним курсом. При голосуванні утримався лише Міністр агрополітики та продовольства Олексій Павленко, який висловив побоювання, що продаж цього самого ліквідного активу групи призведе до конфлікту з іншими її кредиторами і зниженням довіри до України з боку інвесторів. Станом на кінець березня 2015 року частка кредитів ПрАТ «Креатив», що входить до однойменної групи, в державних банках становила близько 80%, або понад 11,3 млрд грн.

- «Cargill» стоїть за ініціативою Павленко (нашептав Мірошниченко) скасувати експортне мито на насіння соняшнику. Офіційно це робиться в рамках нібито співпраці з ЄС і СОТ. Але як уже зазначали експерти, завод «Cargill» під Донецьком зруйнований і навряд чи буде працювати в найближчі роки, а потужності заводу згаданої агрокомпанії в Каховці малі і неефективні. У той же час заводи «Cargill» в Європі не завантажені. Скасування експортного мита на насіння соняшнику означає, що вони зможуть з вигодою для себе скуповувати сировину, залишаючи вітчизняні переробні заводи без насіння. За час дії експортного мита на насіння соняшнику масложирова галузь України стала світовим лідером. Сьогодні 50% світового ринку соняшникової олії припадає саме на українське. Сумарні річні потужності перевищують 11 млн. Тонн. Приблизно така ж кількість олієнасіння вирощують вітчизняні сільгоспвиробники. Якщо всі вони підуть на експорт, єдина конкурентоспроможна переробна підгалузь буде знищена.

- Чи загрожує «смерть» китайському контрактом. Хоча з точки зору тактики він вигідний для Мірошниченко, бо ставленики Павленко в ДПЗКУ купують кукурудзу оптовими партіями, зрозуміло, у його компаній. Причому за завищеною ціною. Зокрема, швейцарський трейдер Noble Resources (структура Мірошниченко) отримав від ДПЗКУ $ 7,3 млн. За 55 тис. Тонн кукурудзи за ціною $ 238,5 за тонну. Притому, що контракт з китайською корпорацією передбачає закупівлю кукурудзи за ціною не вище $ 223 за тонну. Але стратегічно Китай - це конкурент «Cargill». І землі, зайняті під кукурудзу для Китаю, можна було б пустити під трансгенні посіви для «Cargill». Тоді Китай купував би кукурудзу не у нас, а у «Cargill». Для цього потрібно лише одне - зірвати контракт з Україною. Що зараз успішно робиться: закуплена кукурудза чомусь не передається китайцям вчасно, а лежить в сховищах, що викликає крайнє здивування і обурені коментарі китайської сторони. Але особливий інтерес транснаціоналів - це приватизація землі. Треба ж десь сіяти трансгенну кукурудзу та інші інноваційні культури. Поки землю просто так купити не можна, можна отримати її разом з приватизацією держпідприємств. Б'юся об заклад, що нею в якості ексклюзивного консультанта (під умілим керівництвом грузинських реформаторів) займеться все той же інвестиційний фонд Pharus Assets Management Павленко-Мірошниченко. Далі - справа техніки. Те, що не можна продати, можна очолити. «Відкриті» кадрові конкурси із залученням кишенькових HR-агентств і перевірки силами своїх аудиторів дуже швидко приведуть до того, що агросектор непомітно перейде в «потрібні руки». Після чого місію «Самопомочі», заради якої вона зайшла в парламент, можна буде вважати виконаною, і турботливі американські покровителі відправлять реформаторски стурбованих хлопців на заслужений відпочинок. Разом з Павленко і його командою - «похоронної» для агросектору.

Читайте також: досьє на Полторак Степан Тимофійович

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online