Фонд держмайна України готує приватизацію "Аграрного фонду"

  1. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

16 січня 2017, 14:10 Переглядів: 16 січня 2017, 14:10 Переглядів:   Фото: spfu

Фото: spfu.gov.ua.

Рішення про приватизацію ПАТ "Аграрний фонд" і ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" (ДПЗКУ) прийняв фонд держмайна (ФДМ) України.

Згідно з повідомленням офіційного видання ФДМУ "Відомості приватизації", первинна вартість основних засобів "Аграрного фонду" на 30 вересня 2016 року становила 7,4 млн грн, залишкова - 4,3 млн грн.

Первинна вартість основних засобів ДПЗКУ становила 981,9 млн грн, залишкова - 654,7 млн ​​грн.

ПАТ "Аграрний фонд" створено навесні 2013 року постановою уряду. його статутний капітал становить 5 млрд грн.

Попереднє керівництво "Аграрного фонду", очолюване Олександром Кірюков, розмістило на рахунках Брокбізнесбанку понад 2 млрд грн, в Радикал банку - 300 млн грн. Однак через банкрутство цих фінансових установ гроші підприємству не повернуто.

Спочатку ініціатором перетворення "Аграрного фонду" в ПАТ виступило Міністерство аграрної політики та продовольства, мотивуючи це можливістю фонду залучати небюджетні кошти і здійснювати інвестиційні проекти в аграрному секторі.

ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 року. До її складу входить розгалужена мережа філій - лінійні і портові елеватори, млини, комбікормові і круп'яної заводи. Сумарно 53 підрозділу-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн тонн зернових. У тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн тонн зернових вантажів на рік.

Держкорпорація в 2012 році домовився з Експортно-імпортним банком Китаю про надання кредиту 1,5 млрд доларів, кошти якого планувалося використовувати на закупівлі зерна для їх експорту за торговельними угодами з КНР.

Оператором з китайської сторони за даним контрактом, розрахованим на 15 років, виступила Китайська національна корпорація машинної індустрії та генеральних підрядів (ССЕС). Передбачалося, що в подальшому китайська сторона виділить ще 1,5 млрд доларів на проекти зрошення і розвитку зернової логістики.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

експорт експорт

, вартість , ФДМ , фонд , закупівлі , міністерство , проекти , корпорація , капітал , Аграрний фонд , фонд держмайна , Фонд держмайна України , ДПЗКУ

Ви зараз переглядаєте новина "Фонд держмайна України готує приватизацію" Аграрного фонду "". інші Новини економіки дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online