Соціальна адаптація дітей-інвалідів | Благодійний фонд допомоги дітям «Діти Землі»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Проект благодійного фонду "Діти Землі" в області соціальної адаптації дітей-інвалідів.

Соціальна адаптація дітей-інвалідів складний і трудомісткий питання. Діти-інваліди - це не просто діти, це люди, які вимагають окремої уваги і спеціальних навичок з боку педагогів або соціальних працівників. Соціальна адаптація таких дітей - це безперервний освітній процес, який починається ще з дошкільного віку дитини і аж до його входження в доросле життя. Соціальна адаптація дітей-інвалідів складний і трудомісткий питання

Адаптація дітей-інвалідів потрібна для їх плавного входження в соціум і реалізації свого потенціалу на благо суспільства. Ви уявляєте з якими труднощами стикається дитина інвалід під час пошуку роботи або під час вступу до ВНЗ?

З дітей-інвалідів виростають такі ж члени нашого суспільства, як і ми з вами, але вони мають обмеження по здоров'ю, яке їм заважає повноцінно жити і працювати. Саме для усунення цього соціального порога і необхідно з самого раннього дитинства займатися такими дітьми. Як правило, у дітей-інвалідів три проблеми, які їм заважають вести звичайний спосіб життя.

1. Неблагополучна сімейна і матеріальна обстановка.

2. Повна відсутність досвіду спілкування в структурі соціального суспільства. Дитина не відчуває себе рівноправним членом колективу і суспільства в цілому.

3. І найголовніше, фізичне і моральне НЕ співвідношення.

Тут часом важливо не фінансування проектів, пов'язаних із соціальною адаптацією дітей-інвалідів, а продуманість політики. Важливо створити необхідні нормативні акти і умови, при яких інвалід буде затребуваний в суспільстві, зможе знайти роботу і влаштувати своє життя.

Благодійний фонд допомоги дітям "Діти Землі" приділяє велике значення цього напрямку в благодійності. Зараз фондом ведеться науково-дослідницька діяльність з вивчення питання соціальної адаптації дітей сиріт та інвалідів. Підсумком цієї роботи буде публікація методичного посібника з адаптації таких дітей. До роботи залучені досвідчені дитячі психологи, керівники НКО, які працюють з дітьми-інвалідами та органи соціального захисту населення.

Фонд проводить семінари для персоналу спеціалізованих соціальних установ, де проходять реабілітацію діти інваліди, а також ведеться робота з сім'ями та опікунами таких дітей. Нам всім необхідно поміняти своє ставлення до цієї проблеми і кожному на своєму рівні зробити так, щоб люди з обмеженими можливостями більш комфортно почували себе в суспільстві.

всі записи блогу

Ви уявляєте з якими труднощами стикається дитина інвалід під час пошуку роботи або під час вступу до ВНЗ?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online