На допомогу вивільняється з місць позбавлення волі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На допомогу вивільняється з місць позбавлення волі

На адресу уповноваженого з прав людини в Архангельської області надійшло звернення засудженого, що перебуває в Обласній лікарні УФСІН Росії по Архангельській області, з питання отримання соціальної підтримки після звільнення з місць позбавлення волі (родичів і близьких немає, житла не має, крім того, є ВІЛ- інфікованим). У своєму зверненні громадянин повідомив про намір після відбуття покарання працевлаштуватися, вести законослухняний спосіб життя і в зв'язку з цим цікавився, куди він може звернутися з питання життєустрою і отримання соціальної підтримки.
З метою сприяння в захисті прав заявника йому спрямовані роз'яснення та підготовлені Уповноваженим методичні матеріали з питань надання допомоги засудженим, звільняються від відбування покарання, а також соціальної адаптації осіб, звільнених з місць позбавлення волі.
Роз'яснено, що при звільненні від відбування покарання надається матеріальна допомога. Дане питання регламентовано статтею 181 Кримінально-виконавчого кодексу Російської Федерації (далі - ДВК РФ). Зокрема, пунктами 1-3 зазначеної статті встановлено, що засудженим, звільняються від позбавлення волі, забезпечується безкоштовний проїзд до місця проживання, вони обеспечіваютсяпродуктамі харчування або грошима на час проїзду в порядку, що встановлюється уповноваженим центральним органом виконавчої влади.
При відсутності необхідної по сезону одягу або засобів на її придбання засуджені, які звільняються з місць позбавлення волі, забезпечуються одягом за рахунок коштів федерального бюджету. Їм може бути видано одноразову грошову допомогу в розмірі, що встановлюється Кабінетом Міністрів України.
Забезпечення продуктами харчування, одягом, видача одноразової грошової допомоги, а також оплата проїзду звільняються засуджених виробляються адміністрацією установи, що виконує покарання.
Відповідно до Постанови Уряду Російської Федерації від 25.12.2006 № 800 «Про розмір одноразової грошової допомоги, яке може бути видано засудженим, звільняються з місць позбавлення волі» величина одноразової грошової допомоги, яке може бути видано засудженим, звільняються з місць позбавлення волі, становить 850 рублів.
Також роз'яснено, що особам, звільненим з установ кримінально-виконавчої системи і потребують надання тимчасового притулку, відповідно до статті 11 Обласного закону від 16.12.2011 № 402-27-ОЗ «Про соціальну адаптацію осіб, звільнених з установ кримінально-виконавчої системи »такий притулок надається в спеціалізованих установах соціального обслуговування. На території міста Архангельська цією установою є функціонуюче державна бюджетна установа Архангельської області «Центр соціальної адаптації для осіб без певного місця проживання і занять» (вул. Попова, д. 40, м Архангельськ), що надає сприяння в соціальній адаптації громадянам, які втратили соціально корисні зв'язки, в першу чергу - особам, які звільнилися з місць позбавлення волі.
Крім того, повідомлено, що для диспансерного спостереження і лікування ВІЛ-інфекції за рахунок коштів обласного бюджету та бюджетних асигнувань федерального бюджету необхідно звернутися в ГБУЗ АТ «Архангельський клінічний центр з профілактики та боротьби зі СНІД та інфекційними захворюваннями» (пр. Чумбарова-Лучинського, д. 20, м Архангельськ; телефон / факс: 8 (8182) 65-42-11, телефон гарячої лінії: 8 (8182) 215-308, реєстратура: 8 (8182) 65-32-20).
Разом з тим, оскільки обласним законом від 16.12.2011 № 402-27-ОЗ «Про соціальну адаптацію осіб, звільнених з установ кримінально-виконавчої системи» на міністерство праці, зайнятості та соціального розвитку Архангельської області покладено повноваження щодо соціальної адаптації осіб, звільнених з місць позбавлення волі, в вказане міністерство направлено копію звернення заявника для розгляду його по суті і вибору конкретних форм соціальної підтримки.

2011 № 402-27-ОЗ «Про соціальну адаптацію осіб, звільнених з установ кримінально-виконавчої системи» на міністерство праці, зайнятості та соціального розвитку Архангельської області покладено повноваження щодо соціальної адаптації осіб, звільнених з місць позбавлення волі, в вказане міністерство направлено копію звернення заявника для розгляду його по суті і вибору конкретних форм соціальної підтримки

На головну сторінку

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online