Вілкул-син став на чолі Дніпропетровської області. Чого тепер чекати?

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

19 березня 2010, 19:35 Переглядів: 19 березня 2010, 19:35 Переглядів:   Дніпропетровщину знову очолив молодий губернатор, Вілкулу-молодшому - 35 років

Дніпропетровщину знову очолив молодий губернатор, Вілкулу-молодшому - 35 років. Фото М. Мірошниченко.

Дніпропетровська і Запорізька області нарешті отримали нових губернаторів. Головне крісло Запоріжжя зайняв керівник виборчої кампанії Віктора Януковича в цьому регіоні - Борис Петров. Його представив на новому місці роботи віце-прем'єр Андрій Клюєв. А Дніпропетровщину, як і очікувалося, очолив Олександр Вілкул, який вів президентську виборчу кампанію в регіоні. Його представляв особисто прем'єр-міністр Микола Азаров. "Дніпропетровськ - і місто, і область - нині ключовий регіон для України. Зараз ми беремо владу - є коаліція, президент, наші губернатори, - таким чином, створюється команда. Необхідно, щоб і мер був нашим, а то у вас тут, на білбордах, їх багато стало. Вже наступного тижня ви, Олександре Юрійовичу (Вілкул-молодший. - Авт.), повинні вирішити кадрові питання на місцях. А то рівень дисципліни у виконавчій владі не витримує ніякої критики ", - з ходу заявив прем'єр. "Розгойдування не буде. Ми приступимо до роботи блискавично. Готовий виконувати всі доручення президента і уряду. Бізнес повинен знати, що в регіон прийшла нова влада і з нею можна співпрацювати", - відповів новоспечений губернатор.

Зараз вже можна з упевненістю сказати, що в Дніпропетровській області з'явилася тенденція до омолодження керівників - попереднього голови ОДА Віктору Бондарю на момент призначення було 33 роки, а Вілкулу-молодшому - 35. Правда, на відміну від попередника, нинішній губернатор - корінний житель області. Він народився в Дніпрі, а виріс в Кривому Розі, потім возглявлял там ряд гірничодобувних підприємств. З приходом на пост губернатора Олександра Вілкула Дніпропетровщина отримала унікальне відміну від інших областей - облрада і обладміністрацію очолюють батько і син. Правда, навряд чи цей тандем буде взаємодіяти довгий час. Вчора батько губернатора і глава Дніпропетровської облради Юрій Вілкул вже заявив, що на найближчій сесії буде розглянуто питання про його відставку, мовляв, щоб не говорили, що одна сім'я взяла в руки всю область. У кулуарах відразу ж зашепотіли про те, що якщо Вілкул-старший втомився працювати (очолює облраду з серпня 2006-го), то відставку, звичайно ж, візьмуть. До речі, спілкуючись з журналістами, Микола Азаров пообіцяв відновлення будівництва метрополітену в Дніпрі за умови, якщо на місцях складуть чіткі плани і графіки будівництва.

ВІЛКУЛ - креатура Рината Ахметова

"Сегодня" вдалося дізнатися, що новоспечений губернатор - людина небідна. Ще в 2007 році в рейтингу сотні найбагатших кандидатів в народні депутати за версією журналу "Фокус", наш земляк посів 21-у позицію з річним доходом в 3 097 130,57 грн. А в 2009 році в рейтингу сорока найвпливовіших жителів Дніпропетровщини він зайняв 18-е місце. Місцеві політологи в один голос твердять, що успіхи нового губернатора в Києві будуть вимірювати, перш за все, за економічними показниками. "Безумовно, новому губернатору треба займатися економікою. В області традиційно проблем вистачає. Згадати ситуацію з депозитами прогнилого банку" Надра ", крім того, в регіоні треба створювати робочі місця. Правда, те, що син і батько - представники криворізької еліти, очолюють держадміністрацію і облрада, може викликати тертя між ними і дніпропетровської елітою ", - говорить політолог Андрій Золотарьов. "Вілкул-молодший зарекомендував себе непоганим кризовим менеджером, ще коли очолював підприємства Ріната Ахметова (Центральний і Північний ГЗК в Кривому Розі. - Авт.). Очевидно, Вілкул-молодший - саме його креатура. Крім того, він непогано впорався на президентських виборах , хоча регіонали могли тут досягти і більш високого результату ", - вважає політолог Віктор Пащенко.

ЧОГО ЧЕКАЮТЬ ВІД ГУБЕРНАТОРА ВІЛКУЛА ЖИТЕЛІ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ

Наталя Разумец, 45 років, домогосподарка:

Ніколи про нього не чула. Тут нас найбільше цікавить робота мера. Ну і президента. А губернатор, по-моєму, керує тільки сільськими радами в області. Та й в новинах його зазвичай мало показують. Хоча, все одно, хочеться щоб на місцях людям вчасно платили зарплати та пенсії, ну і дороги наші щоб підлатали.

Віктор Остапенко, 65 років, пенсіонер:

Це ж син Юрія Вілкула! Напевно, не без допомоги батька обійшлося. Хоча молодий губернатор, може й на краще - у нього новий сучасний погляд на речі. Те, що на гірничорудних підприємствах працював - це добре - специфіку регіону розуміє. Чекаю в першу чергу зростання якогось. Щоб мої діти могли будувати плани на майбутнє.

Олексій Розгінний, 66 років, робочий:

Наші люди ближче до тіла. Краще розуміють, що треба для регіону, так і батько його довго працює тут. Я колись потрапив на прийом до Вілкулу-старшому. Мужик нормальний. Якщо молодший пішов в батька, значить тлумачний буде керівник. А чекаємо ми від нього поліпшення життя. Може, з цінами щось зробить, а то вони вже не кусаються, а їдять.

Ангеліна Ворожнюк, 39 років, вчителька:

Не знаю, хто це такий, якщо чесно, та й батька його не знаю. Думаю, толку від цього призначення, як і від будь-якого іншого, мало буде. Увесь труд губернаторів якісь непомітні. Хоча, добре, що місцевий. Красти, може, буде менше, тому що у всіх на виду. Добре, що молодий. Енергійність вона завжди хороша.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Вілкул-син став на чолі Дніпропетровської області. Чого тепер чекати?". інші Новини Дніпра дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Мірошниченко Максим

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

Чого тепер чекати?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online