NEWSru.com :: Після обшуку в будинку екс-губернатора Дудки мільйони виносили коробками

Слідчі у вівторок більше шести годин проводили обшуки в будинках колишнього губернатора Тульської області В'ячеслава Дзуськи, якого тепер звинувачують у замаху на отримання багатомільйонного хабара
Oбискі були проведені в житловому будинку в селі Хомякова Ленінського району, де після відставки Дудка проживає зі своїм 83-річним батьком, а також в будинку в Тулі на вулиці Бєлкіна
"Під час обшуків були знайдені великі суми грошей: в цілому вилучено кілька мільйонів рублів в купюрах номіналом від 50 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Гроші зайняли кілька коробок для речдоків", - розповів співрозмовник агентства

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Слідчі у вівторок більше шести годин проводили обшуки в будинках колишнього губернатора Тульської області В'ячеслава Дзуськи, якого тепер звинувачують в замаху на отримання багатомільйонного хабара, повідомляє "Інтерфакс" .

Джерело агентства в слідчих органах регіону повідомило, що обшуки були проведені в житловому будинку в селі Хомякова Ленінського району, де після відставки Дудка проживає зі своїм 83-річним батьком, а також в будинку в Тулі на вулиці Бєлкіна.

"Під час обшуків були знайдені великі суми грошей: в цілому вилучено кілька мільйонів рублів в купюрах номіналом від 50 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Гроші зайняли кілька коробок для речдоків", - розповів співрозмовник агентства.

У той же час в тульських ЗМІ вже з'явилася інформація, що в квартирі Дудки було знайдено ще понад 20 млн рублів. Офіційного підтвердження інформації про результати обшуку на момент публікації матеріалу не було.

Обшуки проводили співробітники Головного слідчого управління (ГСУ) СК РФ, які займаються розслідуванням цієї справи про хабарництво. На питання журналістів, чи вийде до них Дудка, щоб прокоментувати ситуацію з обшуком, його адвокат лоша зазначив: "Мій довіритель трохи втомився і, швидше за все, не з'явиться".

Кримінальну справу стосовно Дудки було порушено 15 серпня. Крім того, справи порушені проти директора держустанови "Тульські парки" Андрія Степанова (посередництво при отриманні хабара) і керуючого директора ЗАТ "Корпорація ГРИНН" Дмитра Добриніна (дача хабара).

За версією слідства, навесні 2010 року Дудка спільно з директором департаменту майнових і земельних відносин Тульської області Віктором Волковим "за хабар в розмірі 40 мільйонів рублів надали корпорації" ГРИНН "земельну ділянку в два з половиною гектари в Тулі під будівництво гіпермаркету".

"Посередником в отриманні грошей від Добриніна чиновники залучили Степанова, який 17 листопада 2010 року отримав всю необхідну суму від Добриніна і зберігав її у себе, а 6 січня 2011 року він видав 40 млн рублів співробітникам УФСБ Росії по Тульській області, які проводили оперативно-розшукові заходи щодо припинення протиправних дій взяткополучателей Дудки і Волкова ", - повідомляв раніше СКР.

За його даними, порушену стосовно колишнього губернатора кримінальну справу слідство планує з'єднати зі справою проти Волкова, якому пред'явлено звинувачення за п. "Г" ч. 4 ст. 290 і ч. 1 ст. 291 КК РФ (отримання і давання хабара).

Кримінальну справу проти Волкова порушили 6 січня 2011 року, на наступний день він був заарештований на два місяці. 2 березня термін арешту був продовжений до вересня. 29 липня президент Дмитро Медведєв підписав указ про дострокове припинення повноважень губернатора Тульської області Дудки.

На цій посаді його змінив видатний єдинорос-мільярдер Володимир Груздєв . Пізніше в уряді Тульської області розповіли, що екс-глава регіону і його команда почали вимагати компенсацію за звільнення в розмірі понад 16 млн рублів. В адміністрації області в понеділок ухвалили рішення про виплату компенсацій ряду чиновників (таблицю з сумами можна подивитися тут ). Рішення про виплати Дудці (1 049 400 рублів 96 копійок) поки не прийнято.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online