Чи є компанії, які допомагають накопичити на заміський будинок?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

fotomek / Fotolia   Думаю, що вихід з даної ситуації - це вступ в житловий накопичувальний кооператив (ЖНК) fotomek / Fotolia

Думаю, що вихід з даної ситуації - це вступ в житловий накопичувальний кооператив (ЖНК). ЖНК призначені саме для тих людей, які не можуть отримати іпотечний кредит в силу віку, розміру підтвердженого доходу або поганою кредитною історією і т. Д. Суть накопичувального кооперативу в тому, що людина, вступивши в нього і вносячи щомісячні платежі, накопичує від 30 до 50% від суми планованої покупки. Після накопичення цієї суми пайовик встає в чергу на придбання кооперативом будь-якої нерухомості, в тому числі будинки, ділянки, частки в квартирі і т. Д., Передбаченої статутом ЖНК. Зазвичай очікування триває від місяця до півроку, після чого відбувається придбання нерухомості на пайовика з використанням накопиченої частини паю і позики від кооперативу в розмірі цієї накопиченої частини з обтяженням в сторону ЖНК. Після цього пайовик відновлює свої щомісячні платежі до погашення суми позики. Це хороша альтернатива іпотеці. Діяльність ЖНК регулюється 215-ФЗ.

3 речі, які ви зобов'язані знати, купуючи ділянку під будівництво

Заміський будинок або квартира?

По суті, це накопичувальна іпотека. Подібні механізми вже були апробовані в деяких регіонах Росії. Наприклад, в 2011-2012 роки «Сбербанк» підписував угоду з адміністрацією Кубані. В рамках програми під назвою «Народна іпотека» громадяни регіону могли створювати накопичувальні рахунки, розмір відрахувань яких, в середньому, становив 10 тисяч рублів на місяць. Таким чином, середньостатистична сім'я приблизно за п'ять років могла накопичити на початковий внесок, а потім придбати квартиру на пільгових умовах у забудовників - учасників програми.

Вся суть такої програми полягає в участі банку. Безпосередньо компаній, які так роблять, в Росії немає. Наприклад, забудовник має право отримати гроші від покупця житла тільки протягом п'яти днів після реєстрації ДДУ. Перераховувати будівельнику гроші з тим, щоб «накопичити», нереально. Якщо банк не опрацьовує відповідну програму, її реалізація неможлива. Можливий тільки наступний процес: відкривається рахунок у банку, на який перераховуються кошти, а після накопичення певної суми гроші можуть піти на придбання ділянки, будівництво будинку і т. Д.

На заході така схема досить популярна. Так, за кордоном роботодавці нерідко відраховують частину коштів з зарплати співробітників на спеціальні рахунки, на яких згодом і накопичуються суми на покупку житла. Це цікавий і правильний механізм, що дозволяє людям купувати нерухомість на більш вигідних умовах. Схожа суть спостерігається у військовій іпотеки: коли людина не користується засобами, які виділяє держава, вони теж можуть лежать на банківських рахунках і накопичуватися.

12 важливих текстів про ділянки під будівництво

Система розумний будинок: обладнання, установка і ціна

Компаній, які спеціалізуються саме на накопиченні коштів на заміську нерухомість, зараз на ринку немає, але цю опцію надають багато девелоперів у співпраці з банками. При укладенні договору купівлі-продажу конкретного об'єкта (наприклад, ділянки з будинком) фізична особа може перераховувати грошові кошти на розрахунковий рахунок даної організації. У разі договору з розстрочкою фізична особа зобов'язується регулярно перераховувати одну і ту ж суму на рахунок забудовника.

На сьогоднішній день існує ряд можливостей по автоматизації цих платежів. Наприклад, людина може звернутися в бухгалтерію організації, де він працює, з проханням перераховувати частину заробітної плати, яка дорівнює щомісячному платежу, в рахунок виконання зобов'язань за договором із забудовником. Також можна налаштувати автоматичне списання (Автоплатеж) в своєму банку, використовуючи мобільний додаток або інтернет-банк. У свою чергу, багато банків вже розробили спеціальні бонусні програми, за якими з кожної покупки клієнта, яке було зроблено на банківській картці, частина коштів (відсоток від суми покупки) автоматично переводиться на спеціальний рахунок, на якому ці кошти акумулюються.

І, нарешті, деякі банки можуть налаштовувати розрахунковий рахунок клієнта (фізичної особи) таким чином, що при надходженні коштів від продажу, скажімо, автомобіля вони в повному обсязі перейдуть на розрахунковий рахунок забудовника. Це дозволяє істотно скоротити термін розстрочки, а в деяких випадках навіть здійснити дострокове повне погашення платежу по угоді.

Текст підготувала Марія Гурєєва

Знаєте про це більше? Розкажіть нам .

НЕ пропустіть:

Всі матеріали рубрики «Хороше запитання»

Який спосіб накопичити на квартиру найвигідніший і надійний?

Інтер'єр заміського будинку в міській квартирі

Які страхи заважають вам взяти іпотеку?

Статті не є юридичною консультацією. Будь-які рекомендації є приватною думкою авторів та запрошених експертів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online