Новини - АлматиЕнергоСбит

  1. Крім того, ТОВ "АлматиЕнергоСбит" з 1 березня змінило форму квитанцій за електроенергію.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Крім того, ТОВ АлматиЕнергоСбит з 1 березня змінило форму квитанцій за електроенергію

Крім того, ТОВ "АлматиЕнергоСбит" з 1 березня змінило форму квитанцій за електроенергію.

В Алмати і Алматинської області з 1 лютого знижений тариф на електроенергію на величину 0,02 тенге без ПДВ, передає Kazpravda.kz з посиланням на прес-службу компанії.
"У зв'язку з повідомленням ТОО" Екібастузька ГРЕС-1 імені Булата Нуржанова "від 30 січня 2015 року про зміну відпускної ціни на електроенергію ТОО" АлматиЕнергоСбит "повідомляє про зниження тарифу на електроенергію з 1 лютого 2015 для споживачів Алмати і Алматинської області. Економічно обгрунтований тариф на електричну енергію для споживачів складе 15,53 тенге за 1 кВт / год без ПДВ (17,39 тенге за 1 кВт / год з ПДВ 12%) ", - вказується в поширеному повідомленні.
Нагадаємо, що з 1 січня 2015 року в зазначених регіонах діяв економічно обгрунтований тариф на електроенергію - рівний 15,55 тенге за кВт / год без ПДВ (17,42 тенге, включаючи ПДВ).
"Основними складовими відпускного тарифу на електричну енергію ТОО" АлматиЕнергоСбит "є: ціна на електроенергію на оптовому ринку, тариф на передачу по мережах регіонального та міжрегіонального рівнів. Отже, будь-яка зміна ціни на електроенергію на джерелах тягне за собою зміну тарифу для споживачів ТОО" АлматиЕнергоСбит ", - пояснив директор спільного центру обслуговування (ОЦВ) зі зв'язків з громадськістю Алматинского енергокомплексу Найзабек Олжабайули.
При цьому змінилися і ставки тарифу, диференційованого по зонах доби.
Для споживачів, які розраховуються за трехзонной системі обліку (без урахування ПДВ):
• денна ставка тарифу (з 7.00 до 19.00) - 15,53 тенге за 1 кВт / год;
• ставка тарифу в години максимуму (з 19.00 до 23.00) - 32,55 тенге за 1 кВт / год;
• нічна ставка тарифу (з 23.00 до 7.00) - 4,37 тенге за 1 кВт / год.
Для споживачів, які розраховуються за двухзонной системі обліку (з урахуванням ПДВ 12%):
• Денна ставка тарифу (з 7.00 до 23.00) - 22,31 тенге за 1 кВт / год,
• Нічна ставка тарифу (з 23.00 до 7.00) - 4,89 тенге за 1 кВт / год.
Для споживачів, які розраховуються в залежності від обсягів споживання електричної енергії, що використовують і не використовують електричні плити (з урахуванням ПДВ 12%):
• Тариф першого рівня - 15,41 тенге за 1 кВт / год;
• Тариф другого рівня - 20,88 тенге за 1 кВт / год;
• Тариф третього рівня - 26,11 тенге за 1 кВт / год.
Крім того, з урахуванням побажань споживачів і рекомендацій експертів ТОО "АлматиЕнергоСбит" з березня 2015 року вніс зміни до рахунків-квитанції за електроенергію. При розрахунку за електроенергію споживачеві, як і раніше, надано право вибору самостійно заповнити рядок із сумою оплати (відповідно до фактичних показаннями приладу обліку) або оплачувати послуги з уже вказаними показниками (зняті показання енергопередавальних організацією АТ "Алатау Жариқ Компаніяси").
Пояснюється, що при самостійному заповненні квитанції споживачеві необхідно щомісяця знімати показання приладу обліку і розраховувати суму до оплати з урахуванням кількості днів споживання і залишається сталою. При оплаті коригуючого рахунки по знятим показаннями АТ "АЖК" сума до оплати вказується ТОО "АлматиЕнергоСбит" на зворотному боці рахунку.
Визначення обсягу споживання електроенергії виробляється за показниками АТ "АЖК". За споживачем залишається право контролю відповідності знятих показань фактичним даним.

Автор: Ксенія Вороніна

ПРЕС-РЕЛІЗ

9 січня 2014 року

Відповідно до постанови Уряду Республіки Казахстан від 25 березня 2009 року № 392 «Про затвердження граничних тарифів», оголосили про збільшення відпускної ціни на електроенергію з 1 січня 2014 року такі генеруючі організації:

Read more ...

Алматинський підприємства АТ «Самрук-Енерго» - АТ «Алматинський електричні станції» та АТ «Алатау Жарик Компаніяси» успішно підготувалися до осінньо-зимового піку навантажень.

Read more ...

Сердечно вітаємо з державним святом -

Днем Першого Президента Республіки Казахстан!

Read more ...

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online