Грецьке весілля: традиції, обряди, костюми, сукні

  1. Сукня для грецької нареченої
  2. Наряд для нареченого в Греції
  3. Обряд «застиланні ліжка» перед грецької весіллям
  4. Грецькі прикмети в день весілля
  5. Церемонія вінчання в Греції
  6. Цікаві весільні грецькі традиції

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Будь-яке весілля є кругообігом старовинних обрядів і традицій. Кожна священна церемонія наповнена таїнством і символізмом. У Греції підготовка до весілля починається за рік або навіть два до призначеної дати одруження. Адже щоб організувати шикарне урочиста подія необхідно багато часу. У нас також проводять весілля в грецькому стилі. Розглянемо, що для цього потрібно.

Сукня для грецької нареченої

Сукня для грецької нареченої

Весільні сукні в грецькому стилі мають особливий крій ворота і найчастіше шиються в стилі ампір. Таке вбрання вважається дуже елегантним і вишуканим, відмінний варіант для вагітної нареченої. Провідні весільні дизайнери обов'язково включають в свої колекції подібні наряди.

Традиційним кольором весільного плаття в цьому стилі вважається білий колір. Але також на сучасних весільних фото можна зустріти бежеве, помаранчеве, жовте або навіть червону сукню грецького стилю. До такої сукні добре б підібрати правильні рукавички. За давньогрецькою традицією в одну з рукавичок нареченої кладуть шматочок цукру для солодкої сімейного життя.

Грецькі весільні сукні можуть перетворити в богиню будь-яку наречену. М'які і плавні лінії додадуть силуету особливої ​​чарівності, приховають недоліки фігури і підкреслять достоїнства. Тканина для таких нарядів зазвичай підбирається легка і струмуюча. Різні оборки і красива драпірування додадуть образу елегантності і шарму. Обов'язковою умовою для такого вбрання є довжина - вона повинна бути до п'ят.

Наряд для нареченого в Греції

Наречений для весілля в грецькому стилі може бути або в чорному костюмі, або в нейтральному тоні, який буде відмінно гармоніювати з сукнею нареченої не тільки на фото, але і під час самої церемонії. Правильними квітами для костюмів нареченого в грецькому стилі можуть стати пісочний, сірий, бежевий і так далі.

Перед весіллям в Греції повинна пройти заручини, під час якої жених повинен отримати згоду у батька нареченої. Після цього священик закріплює «угоду про наміри» і благословляє обручки.

Обряд «застиланні ліжка» перед грецької весіллям

За кілька днів до весілля в будинку батька нареченої збираються обидві родини. Розглядається придане нареченої і її весільне вбрання. Подружки нареченої, які повинні бути обов'язково незаміжніми, застеляють ліжко нареченої. Якщо нареченому ліжко здасться застеленій неакуратно, то він може зняти простирадла, і процедура буде повторюватися повторно, поки ліжко не виявиться засланої ідеально.

Коли ліжко буде застелена ідеально і наречений залишиться задоволеним, на ліжко кидають пелюстки троянд, рис і гроші з побажаннями щасливого сімейного життя. Це все фіксується на фото. Також на ліжко кладуть і немовлят для того, щоб пара була плідною. Вважається, кого першого кладуть на простирадла - хлопчика чи дівчинку, та дитина першим і народиться в сім'ї.


Грецькі прикмети в день весілля

Красиві грецькі весільні сукні зроблять наречену дуже красивою, а весілля запам'ятовується. Коли настає день весілля і молодята повинні залишатися в своїх будинках. Незаміжні подружки нареченої будуть її одягати, а нареченого повинні голити і одягати його друзі. Всі імена подружок наречена повинна написати на підошвах своїх туфельок. Чиє ім'я зітреться першим, та дівчина і буде наступною нареченою.

Вихід нареченої з дому повинен супроводжуватися тим, що вона повинна опиратися, зображати, що їй не хочеться виходити з дому. Начебто її відводять силою. Але нареченому вдається вивести наречену, вони тримаються за хустку з різних сторін і наречена прощається зі своїми рідними. Далі з келиха вина вона п'є три ковтки і кидає його через плече назад.

Перед виходом з рідної домівки дівчина дарує прощальний танець батькові і танцює разом з ним. Сідаючи в машину, нареченій не можна озиратися або повертатися, навіть якщо вона щось забула. Це вважається поганою прикметою. Такий же прикметою вважається, якщо наречений побачить наречену або її плаття до весілля. Після того, як наречена вийшла з машини, за нею йдуть маленькі дітки - дівчатка, одягнені в білі сукні. Коли батько передає наречену нареченому біля церкви, гості повинні голосно аплодувати.

Коли батько передає наречену нареченому біля церкви, гості повинні голосно аплодувати

Церемонія вінчання в Греції

Неймовірно красивою частиною церемонії одруження, яку обов'язково необхідно зафіксувати на фото, є момент, коли батько нареченої веде її до нареченого в церкві. Якщо у дівчини немає батька, вести її може її брат. Багато в чому грецьке весілля дуже схожа з вінчанням в Православної Російської Церкви. Наречений і наречена тримають в руках свічки білого кольору. Далі молоді обмінюються кільцями.

У цій процедурі бере участь кумбарос - грецький боярин. Ним може бути друг нареченого або його хресний батько. Під час церемонії вінчання на наречену і на нареченого надягають корони, які пов'язані між собою однією стрічкою. Після вінчання молодих обсипають рисом, який символізує багатство. Тепер запрошені гості можуть підійти і привітати молодих.

Тепер запрошені гості можуть підійти і привітати молодих

Цікаві весільні грецькі традиції

Як і у нас в Греції під час пересування весільного ескорту прийнято влаштовувати справжній «концерт» з сигналять автомобілів. Місця, де будуть перебувати молодята, в достатку прикрашають квітами червоного, оранжевого, жовтого та інших відтінків. Навмання під час грецької весілля необхідно обов'язково розбити блюдо об підлогу. Для того, щоб у молодят водилися гроші, необхідно кинути в музикантів купюри. Іноді гроші закріплюють прямо на нареченій, можуть і на нареченого. Для цього запрошені гості повинні поділитися своїми грошима.

Невід'ємною частиною майже будь-якого весілля є танець молодят. Наречений з нареченою починають танцювати вдвох, потім до них повинні приєднатися гості. Традиційний грецький танець відбувається в колі, сформованому з гостей. Гості кладуть один одному руки на плечі. Після першого танцю молодята розрізають торт і годують один одного. Це виглядає дуже цікаво на весільних фото.

Це виглядає дуже цікаво на весільних фото

У Греції є такий обряд, коли на сцену до нареченої піднімаються всі присутні неодружені хлопці та танцюють разом з нею. Танцюючи, наречена упускає хустку. Той, хто зможе його зловити, буде одружуватися наступним. Після весілля молодята вирушають у весільну подорож, але ніхто не повинен знати, куди саме наречений повіз наречену. Після весілля нареченій цілий рік не можна переживати, не можна відвідувати похорони, не можна пробувати навіть поминальну кутю, яка в Греції називається «коливо».

Після весілля нареченій цілий рік не можна переживати, не можна відвідувати похорони, не можна пробувати навіть поминальну кутю, яка в Греції називається «коливо»

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online