Тимчасова реєстрація на пошті Росії (прописка) - для іноземних громадян СНД, Білорусії, України, чи можна зробити

  1. Чи можна
  2. Необхідні документи
  3. Процедура тимчасової реєстрації через пошту Росії
  4. Для іноземних громадян СНД
  5. України
  6. Білорусії
  7. Плюси і мінуси

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Тимчасова реєстрація необхідна, якщо людина буде перебувати поза регіоном свого постійного місця проживання протягом терміну , Що перевищує 3 місяці. Даного періоду цілком вистачить на те, щоб отримати тимчасову прописку і не порушити вимоги законодавства РФ .

Російські громадяни можуть подати заяву про реєстрацію за адресою перебування в Федеральну міграційну службу (ФМС) поштовим відправленням. Даний варіант має переваги в порівнянні з особистим візитом до співробітників цього управління.

Важливою перевагою отримання тимчасової прописки через пошту є відсутність необхідності двічі відвідувати чиновників ФМС і витрачати час на очікування в довгих чергах.

При поштовому відправленні документів на тимчасову реєстрацію досить відвідати міграційну службу один раз. При пред'явленні паспорта свідоцтво про тимчасову реєстрацію готується і видається за 40 хвилин (абз. 3 п. 79 Адміністративного регламенту).

Чи можна

Тимчасову реєстрацію зручно оформити за допомогою відправки документів поштою. Процедуру слід почати мінімум за 10 днів до закінчення 90-денного терміну перебування без реєстрації. Підготувавши необхідні документи, слід відвідати найближче поштове відділення, і відправити рекомендований лист.

ФМС перевірить отримані документи і направить повідомлення поштою або на електронну адресу заявника. Після його отримання потрібно протягом трьох днів звернутися в міграційну службу з паспортом для отримання свідоцтва про постановку на облік в місці тимчасового перебування.

Реєструючий орган перевіряє дані громадянина, який надіслав паперу, а також відомості про житло, де гість буде знаходитися.

Контроль проводиться через електронну базу даних і за допомогою інформації від Росреестра. У цій організації є банк копій документів по власникам нерухомості, договорами соціального найму і оренди.

Тимчасова реєстрація   необхідна, якщо людина буде перебувати поза регіоном свого постійного місця проживання протягом   терміну   , Що перевищує 3 місяці

Тимчасова реєстрація через пошту Росії заощадить час і нерви прибулого громадянина, позбавить від зайвого візиту в міграційну службу

Необхідні документи

Реєстрація іноземців є повідомлення про приїзд до Росії. Документи пересилаються зареєстрованим поштовим відправленням з описом і оголошеною цінністю вкладення. Відправник оплачує послугу за чинним тарифом. Процедура проводиться тільки при пред'явленні паспорта.

Для оформлення прописки через пошту потрібні такі папери:

  • паспорт;
  • віза або міграційна картка (іноземцям);
  • Заява;
  • повідомлення.

Повідомлення заповнюється друкованими літерами. Необхідні 2 бланка. До них додаються копії паспорта, візи та міграційної картки. Перевіривши паперу, співробітник поштового відділення видає квитанцію, опис, відривну частину повідомлення зі штампом.

Повідомлення про прибуття іноземного громадянина або особи без громадянства

Посилати повідомлення на підтвердження проживання потрібно відправляти іноземним громадянам, які мають посвідку на проживання. Заповнюють один екземпляр бланка. Оператор звірять дані в ньому з паспортними і видом на проживання. Відправник отримає квитанцію, корінець бланка зі штампом і опис.

При оформленні тимчасового перебування громадянами Росії їм потрібно підготувати наступні папери:

  • заяву про реєстрацію, підписану власником житла (наймачем) і заявником;
  • копію паспорта;
  • копію документа-підстави для проживання, завірену нотаріально (договір оренди, найму, свідоцтво про право власності і т. д.);
  • адресний листок прибуття.

Cкачать зразок згоди власника на реєстрацію

Статистичний листок потрібен, якщо людина планує тимчасово перебувати на зазначеній житлоплощі понад 9 місяців.

Свідоцтво про реєстрацію можна отримати у відділенні ФМС або уповноважені особи відправлять його на адресу тимчасової реєстрації. Власнику житла надсилається повідомлення про те, що на його площі зареєстрована людина.

Процедура тимчасової реєстрації через пошту Росії

Порядок отримання прописки через пошту складається з декількох етапів:

Крок 1

Підготовка та відправка документів заявником. Крок 2 Отримання паперів співробітниками ФМС і їх ревізія. Реєструючий орган перевіряє комплектність документів та містяться в них відомості. Зокрема, проглядаються дані в заяві, визначається наявність і належність зазначеного в якості місця перебування житла. Крок 3 Відправлення заявнику повідомлення. Його посилають на адресу тимчасової прописки. Співробітники ФМС можуть сповістити реєструється особа по телефону про необхідність прийти і отримати свідоцтво про постановку на облік. Крок 4 Отримання заявником свідоцтва про реєстрацію. Крок 5 Оповіщення власника житла про перебування на його території громадянина.

Для іноземних громадян СНД

Пошта Росії приймає від іноземців повідомлення про тимчасову реєстрацію двох видів: про прибуття іноземця та про підтвердження проживання в РФ. Повідомлення про прибуття подається в ФМС для постановки людини на міграційний облік.

Тимчасова реєстрація на пошті для іноземних громадян здійснюється відповідно до таких нормативними документами:

  • Законом про міграційний облік іноземців № 109-ФЗ від 18.06.2006;
  • Правилами обліку мігрантів, затвердженими Постановою № 9 від 15.01.2007;
  • Постановою про встановлення суми плати за поштові послуги з прийому повідомлень від іноземців №10 від 15.01.2007.

Повідомлення про прибуття може подаватися приймаючою стороною (юридичною або фізичною особою) або самим мігрантом, якщо він постійно проживає в РФ.

Бланк складається у двох примірниках і разом з паспортом передається на перевірку поштової оператору. До нього додається копія паспорта мігранта, візи або міграційної картки.

Пакет документів надсилається до ФМС разом з описом вкладення та оголошеною цінністю, а прийом повідомлення коштує 118 рублів, плюсом оплачуються витрати по пересилці згідно з установленими тарифами

Заявник отримує на пошті корінець повідомлення з підписом і штампом, квитанцію про оплату послуг, примірник опису вкладених в лист паперів.

Повідомлення про підтвердження проживання громадянина СНД в РФ направляється в ФМС у відповідності з наступними законодавчими документами:

  • Законом про правовий статус іноземців № 115-ФЗ від 25.07.2002;
  • Законом № 110-ФЗ від 18.07.2006, що вносить зміни в вищевказаний документ;
  • Правилами подачі повідомлення, яке підтверджує проживання іноземців в Росії, затвердженими Постановою № 21 від 17.01.2007.

Повідомлення приймається від підтверджуючого своє проживання особи або від його представника, якщо людина неповнолітній. Бланк складається в одному примірнику, перевіряється співробітником пошти по паспорту і посвідки на проживання іноземця.

Пересилання пакета документів проводиться аналогічно відправці повідомлення про прибуття. Заявник отримує від оператора пошти такі ж документи, що підтверджують відправку.

України

Значний відсоток мігрантів в Росії складають українські громадяни . З початком військових дій в Донбасі їх число помітно зросла. З початку 2019 роки українці мали право жити в РФ 90 днів з кожних 180.

Протягом 7 днів з дати приїзду вони повинні повідомити російську владу про адресу свого знаходження. Це прописано в Законі про правове становище іноземців в РФ.

Реєстрація дозволяє мігрантам з України легально проживати в Росії. Вона дає їм право працевлаштування, отримання патенту, тимчасового проживання.

У разі відсутності реєстрації приймаючій стороні загрожує штраф 2000-5000 р., А згодом іноземця можуть депортувати.

Для громадян України приймаючою стороною можуть бути:

  • фізична особа з постійною реєстрацією;
  • організація: російська, міжнародна, закордонна філія;
  • іноземець, який проживає в Росії офіційно працевлаштований;
  • готелі, будинки відпочинку і подібні установи.

Реєстрація для українських громадян в 2019 році безкоштовна.

Через української кризи ФМС безперешкодно продовжує громадянам цієї країни час знаходження в РФ. Відповідна позначка проставляється в міграційну картку.

Термін перебування 90 днів на кожні 180 не поширювався на українців до грудня 2019. Для них існували пільги. Вони могли перебувати в РФ довше встановлених термінів без відповідних документів (віз, дозволів і т. Д.).

З 2019 роки ситуація змінилася. Націлені на тривале перебування в Росії громадяни України зобов'язані оформляти дозвільні папери. В іншому випадку їм загрожують санкції аж до заборони в'їзду в РФ. Виняток зроблено лише для жителів Донецька, Луганська і відповідних областей.

Білорусії

Прибулі в Росію громадяни Білорусі 30 днів можуть не реєструватися. Їм не потрібна міграційна карта. Для підтвердження в'їзду досить зберегти проїзний квиток.

Після закінчення 30 днів білоруським громадянам необхідно стати на облік в ФМС. Реєстрація надається на 90 днів. Вона може продовжуватися до року при наявності чинного трудового або цивільно-правової угоди.

Для постановки на облік можна скористатися послугами пошти Росії. Будуть потрібні паспорти приймаючої і приїхала сторін і два бланка повідомлення.

Процес реєстрації аналогічний процедурі для інших іноземців. Документи здаються, корінець повідомлення з печаткою служить підтвердженням міграційного обліку громадянина.

Плюси і мінуси

Недоліком отримання прописки через пошту є те, що це платна послуга. ФМС за постановку на облік плату не стягує. У самому процесі постановки на облік принципової різниці немає.

Приймаюча сторона протягом трьох днів з дати приїзду мігранта звертається або на пошту, або в ФМС з однаковими документами. Різниця полягає лише в тому, що на пошті доведеться заповнити 2 бланка повідомлення, а в міграційній службі - один.

Плюсом оформлення паперів через пошту є більш зручне розташування відділень, в кожне з яких можна звернутися. Крім того, процедура пересилання документів поштою проходить значно швидше, ніж очікування своєї черги в ФМС.

Отже, процедура тимчасової прописки громадян через російську пошту не становить труднощів. Досить грамотно заповнити форму повідомлення про прибуття. Головне - не пропустити термін постановки на облік, тоді оформлення прибуття громадянина не доставить проблем.

Відкрити ІП можна тільки за місцем прописки , З єдиним винятком для тимчасової реєстрації, якщо її термін перевищує 6 місяців.

Як відбувається реєстрація за місцем проживання за дорученням від власника, читайте по засланні .

Чим загрожує фіктивний шлюб для розписки, можна дізнатися звідси .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online